Väldigt förenklad matlagning
Väldigt förenklad matlagning
Paladinen skrev:Kidzi skrev:Paladinen skrev:Hur man lägger osten på pizzan är ju en smaksak.
Fast jag har aldrig beställt en pizza där osten ska vara överst. Folk kanske gör det och jag bara inte vet det. På pizzerior är ju annars osten underst. Jag kanske är konstig men jag tycker pizzeriapizzor är godare än hemmagjorda så försöker göra som de gör.
Ja det är ju lite som debatten om att skall senapen ligga i brödet u det korven eller uppe på korven.
Jag brukar säga som så att strunt samma allt skall ju blanda sig i magen ändå
Vart placerar du bostongurkan då?
Väldigt förenklad matlagning
slackern skrev:Paladinen skrev:Kidzi skrev:
Fast jag har aldrig beställt en pizza där osten ska vara överst. Folk kanske gör det och jag bara inte vet det. På pizzerior är ju annars osten underst. Jag kanske är konstig men jag tycker pizzeriapizzor är godare än hemmagjorda så försöker göra som de gör.
Ja det är ju lite som debatten om att skall senapen ligga i brödet u det korven eller uppe på korven.
Jag brukar säga som så att strunt samma allt skall ju blanda sig i magen ändå
Vart placerar du bostongurkan då?
Personligen placerar jag så här bröd, korv senap , ketchup , bostongurka , rostad lök
- Paladinen
- Förhandsgranskad
- Inlägg: 3113
- Anslöt: 2020-12-23
- Ort: För han är min soldat någonstans i Sverige
Väldigt förenklad matlagning
Paladinen skrev:slackern skrev:Paladinen skrev:
Ja det är ju lite som debatten om att skall senapen ligga i brödet u det korven eller uppe på korven.
Jag brukar säga som så att strunt samma allt skall ju blanda sig i magen ändå
Vart placerar du bostongurkan då?
Personligen placerar jag så här bröd, korv senap , ketchup , bostongurka , rostad lök
kors i taket jag tror att jag gör vice versa med senap och ketchup och skippar löken om jag kör med bostongurka. Nu har jag dock inte käkat med bostongurka på väldigt många år.
Väldigt förenklad matlagning
Kidzi skrev:Paladinen skrev:Hur man lägger osten på pizzan är ju en smaksak.
Fast jag har aldrig beställt en pizza där osten ska vara överst. Folk kanske gör det och jag bara inte vet det. På pizzerior är ju annars osten underst. Jag kanske är konstig men jag tycker pizzeriapizzor är godare än hemmagjorda så försöker göra som de gör.
På Pan Pizza brukar innehållet ligga under osten. Se bild från pizzeria på länken nedan.
https://ibb.co/qdrcqJK
Men jag tycker det är bäst med innehållet ovan, roligare att se maten ändå.
- Dalaberger
- Inlägg: 364
- Anslöt: 2021-02-22
Väldigt förenklad matlagning
sussi83 skrev:Någon som kan göra pizzadeg? Annars är det det billigaste.
Är inte det typ samma deg som scones?
Väldigt förenklad matlagning
Båda innehåller vatten och mjöl och kanske något till, så det är typ samma. Kanelbulledegen också.slackern skrev:sussi83 skrev:Någon som kan göra pizzadeg? Annars är det det billigaste.
Är inte det typ samma deg som scones?
Väldigt förenklad matlagning
Man kan göra deg på bakpulver. Det blir inte så himla gott tycker jag.
Det är inte jättemycket svårare att göra jästdeg, det är att det är nytt som gör det svårt, men lätt när man lärt sig. Och kan man baka pizzadeg kan man även baka bröd på kuppen så det är bra.
Bröd sitter i ryggmärgen för jag bakade bröd sedan jag var 13.
Skillnaden är att man brukar ha en jäsning till pizzadegen men två till bröd. Sedan är det väl lite olika hur man gör med tomatsåsen.
Det är inte jättemycket svårare att göra jästdeg, det är att det är nytt som gör det svårt, men lätt när man lärt sig. Och kan man baka pizzadeg kan man även baka bröd på kuppen så det är bra.
Bröd sitter i ryggmärgen för jag bakade bröd sedan jag var 13.
Skillnaden är att man brukar ha en jäsning till pizzadegen men två till bröd. Sedan är det väl lite olika hur man gör med tomatsåsen.
Väldigt förenklad matlagning
https://www.rescuedogkitchen.com/tofu-bolognese/
20 minuter arbete efter du har effektiviserat processen. Smak är helt okej, låg C02 footprint. Brukar lägga till rivna morötter för sötma, lite sambal olek för hetta och sen frusen spenat för lite mer micronutrients. Rekommenderar linguine som pasta då den tar bättre åt sig såsen.
20 minuter arbete efter du har effektiviserat processen. Smak är helt okej, låg C02 footprint. Brukar lägga till rivna morötter för sötma, lite sambal olek för hetta och sen frusen spenat för lite mer micronutrients. Rekommenderar linguine som pasta då den tar bättre åt sig såsen.
Väldigt förenklad matlagning
En gubbe i Niemisel tömmer dasstunnan i rabarberna, så de blir höga och stora som små palmer, sen fyller han frysarna med påsar med färdighackade rabarber, så en dag i veckan kokar han en jättegryta med rabarberkräm som han lever på under hela veckan, tror inte han äter annat, han har bara mjölk och tunnbröd till, som han bryter på norrländskt vis till en så kallad "smola", och förtär det med en ordentlig falukorvbit till Om ni kör därförbi så är det han som solar underlivet med byxorna neddragna på trappen om våren...
Väldigt förenklad matlagning
antonius skrev:En gubbe i Niemisel tömmer dasstunnan i rabarberna, så de blir höga och stora som små palmer, sen fyller han frysarna med påsar med färdighackade rabarber, så en dag i veckan kokar han en jättegryta med rabarberkräm som han lever på under hela veckan, tror inte han äter annat, han har bara mjölk och tunnbröd till, som han bryter på norrländskt vis till en så kallad "smola", och förtär det med en ordentlig falukorvbit till Om ni kör därförbi så är det han som solar underlivet med byxorna neddragna på trappen om våren...
Är det han Eddie Meduza sjunger om i eleganten ifrån vidderna ?
- Paladinen
- Förhandsgranskad
- Inlägg: 3113
- Anslöt: 2020-12-23
- Ort: För han är min soldat någonstans i Sverige
Väldigt förenklad matlagning
Slät potatis och löksoppa
Skala och hacka potatis
Skala och hacka lök
Släng ner löken och potatisen i en kastrull
Släng i två grönsaksbuljongtärningar i kastrullen
Slå på relativt rikligt med vatten
Salta och peppra
Koka upp allt på svag värme under en timme
Håll koll på om vattnet dunstar då behöver man fylla på mer.
Efter en timma ta av kastrullen ifrån spisen och ta fram en stavmixer och mixa soppan slät.
Ät och njut
Skala och hacka potatis
Skala och hacka lök
Släng ner löken och potatisen i en kastrull
Släng i två grönsaksbuljongtärningar i kastrullen
Slå på relativt rikligt med vatten
Salta och peppra
Koka upp allt på svag värme under en timme
Håll koll på om vattnet dunstar då behöver man fylla på mer.
Efter en timma ta av kastrullen ifrån spisen och ta fram en stavmixer och mixa soppan slät.
Ät och njut
- Paladinen
- Förhandsgranskad
- Inlägg: 3113
- Anslöt: 2020-12-23
- Ort: För han är min soldat någonstans i Sverige
Väldigt förenklad matlagning
Coop säljer Pain Riche färdiga att gräddas. Gott!
- notwoodstock
- Inlägg: 3939
- Anslöt: 2013-12-22
- Ort: Stockholm
Väldigt förenklad matlagning
Snabbnudlar med frysta grönsaker och jordnötter. Krydda efter smak och tycke.
Laga allt i samma kastrull och ät ur kastrullen också för att minimera på disken.
Laga allt i samma kastrull och ät ur kastrullen också för att minimera på disken.
Väldigt förenklad matlagning
Nudelkopp.
Köp valfri nudelkopp
Värm vatten antingen i vattenkokare, i kastrull eller i micron.
Häll på anvisad mängd varmt vatten på nudelkoppen
Vänta anvisad tid innan du börjar äta
Ät och njut
Övriga plus: Minimalt med disk , köper man Coops nudelkopp eller Willys eller ica's osv , alltså med andra ord affärens egna märke är dessa realtivt billiga .
Köp valfri nudelkopp
Värm vatten antingen i vattenkokare, i kastrull eller i micron.
Häll på anvisad mängd varmt vatten på nudelkoppen
Vänta anvisad tid innan du börjar äta
Ät och njut
Övriga plus: Minimalt med disk , köper man Coops nudelkopp eller Willys eller ica's osv , alltså med andra ord affärens egna märke är dessa realtivt billiga .
- Paladinen
- Förhandsgranskad
- Inlägg: 3113
- Anslöt: 2020-12-23
- Ort: För han är min soldat någonstans i Sverige
Väldigt förenklad matlagning
Paladinen skrev:antonius skrev:En gubbe i Niemisel tömmer dasstunnan i rabarberna, så de blir höga och stora som små palmer, sen fyller han frysarna med påsar med färdighackade rabarber, så en dag i veckan kokar han en jättegryta med rabarberkräm som han lever på under hela veckan, tror inte han äter annat, han har bara mjölk och tunnbröd till, som han bryter på norrländskt vis till en så kallad "smola", och förtär det med en ordentlig falukorvbit till Om ni kör därförbi så är det han som solar underlivet med byxorna neddragna på trappen om våren...
Är det han Eddie Meduza sjunger om i eleganten ifrån vidderna ?
Meduza har nog aldrig varit i Niemisel, men kanske hört om denna legend av andra...
Väldigt förenklad matlagning
RapeRegs skrev:Väldigt förenklad matlagning.
1. Skaffa flickvän som kan laga mat.
Klart!
Ja ge mig ett fult utrustat modernt kök med det jag tycker behövs så kan jag göra god mat. Behövs ganska mycket plats dock och en stor frys.
Väldigt förenklad matlagning
Lite off-topic, men riskakor går att banta på.
- notwoodstock
- Inlägg: 3939
- Anslöt: 2013-12-22
- Ort: Stockholm
Väldigt förenklad matlagning
RapeRegs skrev:Väldigt förenklad matlagning.
1. Skaffa flickvän som kan laga mat.
Klart!
Väldigt mycket problem med det. I alla fall för mig.
sussie83 skrev: Ja ge mig ett fult utrustat modernt kök med det jag tycker behövs så kan jag göra god mat. Behövs ganska mycket plats dock och en stor frys.
Jag tycker också helt ärligt att moderna kök är fula.
- LordNelson
- Förhandsgranskad
- Inlägg: 4790
- Anslöt: 2010-06-25
Väldigt förenklad matlagning
räknas rätter som är enkla men tar timmar att göra som förenklade? isf har jag tips
Väldigt förenklad matlagning
rasta skrev:räknas rätter som är enkla men tar timmar att göra som förenklade? isf har jag tips
Vissa har nytta av dem. För dem som har svårt för utförandet kan det t o m vara bra att det tar lite tid.
Väldigt förenklad matlagning
Blodpudding, Gröt, Sallader i alla dess former och varianter.. Enkelt och gott enligt mig..
Väldigt förenklad matlagning
Makrill eller sardiner i tomatsås på knäckebröd. Nyttigt, mättande och gott enligt mig..