Väldigt förenklad matlagning
Väldigt förenklad matlagning
Huggorm skrev:Var inte så traditionell, koka snabbmakaroner till dom istället. Blir väl ingen större kulinarisk skillnad?
Möjligen inte, men mitt matsinne säger att det ska vara torr, mjölig kokt potatis till. Har nog provat med ris någon gång, men det blir inte samma sak.
Väldigt förenklad matlagning
Huggorm skrev:Hur blir det om man kör ölen i en hembränningsapparat, alkoholen borde väl avdunsta först och därmed borde man kunna separera den från resten? Ett sexpack folköl kanske går att förädla till ett nubbeglas starksprit? Annars kan man köra ditt vedspistrick men nöja sig med att suga i sig alkoholångorna med ett sugrörantonius skrev:Folköl kan man ställa på järnspisen en stund, för då stiger alkoholen som man sen snabbt sippar i sig och kan lämna slatten i botten, om det är yrseln man vill åt...säger dom...har aldrig prövat för jag dricker inte alkohol, och har ingen järnspis, men öl räkas som mat...
Då blir det en typ av vodka, för det gör man på olika sädesslag, har man potatis blir det brännvin, druvor konjak, päron calvados och sockerrör så blir det rom, skepp ohoj...
Väldigt förenklad matlagning
Steker kött, kyckling, fisk i matfett(häller kryddor på det med). Äter det med kokad potatis eller ris, samt med grönsaker.
Brukar hoppa över frukosten. Annars är det havre, men lite kanel på. Frukt/nötter som mellanmål.
1-2 koppar kaffe/te om dagen.
Ibland går jag ut och äter. Åt ute för mycket förra månaden, så nu försöker jag vara försiktig med pengarna.
Så är mina matvanor.
Brukar hoppa över frukosten. Annars är det havre, men lite kanel på. Frukt/nötter som mellanmål.
1-2 koppar kaffe/te om dagen.
Ibland går jag ut och äter. Åt ute för mycket förra månaden, så nu försöker jag vara försiktig med pengarna.
Så är mina matvanor.
Väldigt förenklad matlagning
Exempel på måltid:
Ris, matolja, örtsalt, fräst gul lök, korv, ketchup. En hederlig och välsmakande rätt.
Ris, matolja, örtsalt, fräst gul lök, korv, ketchup. En hederlig och välsmakande rätt.
Väldigt förenklad matlagning
Jag gillar rätter som kan göras med en enda kastrull/panna. Som denna wokgrytan eller vad man ska kalla det:
(OBS skrev varumärket för att underlägga för andra Coop-fans men det kan va vad som helst)
900g Coop fryst kycklingfilé
2 "rutor" Coop Kinesiska äggnudlar
1 påse Coop Wok Malaysia frysta grönsaker
2 burkar Coop Asien Röd Curry grytbas
Rapsolja
Extra chili om man vill
* "Rör om ibland" gäller under hela processen
Tina upp kycklingfilén och skär den i bitar
Ta en större kastrull, täck botten med ett par msk rapsolja och sätt plattan på högsta
I med kycklingbitarna tills de nästan är vita runtom men de ska inte bli "tillagade"
I med grytbasen och ev kryddor, låt det koka upp
I med grönsakerna, sen låt det koka upp igen
I med nudlarna och koka tills de är färdiga.
(OBS skrev varumärket för att underlägga för andra Coop-fans men det kan va vad som helst)
900g Coop fryst kycklingfilé
2 "rutor" Coop Kinesiska äggnudlar
1 påse Coop Wok Malaysia frysta grönsaker
2 burkar Coop Asien Röd Curry grytbas
Rapsolja
Extra chili om man vill
* "Rör om ibland" gäller under hela processen
Tina upp kycklingfilén och skär den i bitar
Ta en större kastrull, täck botten med ett par msk rapsolja och sätt plattan på högsta
I med kycklingbitarna tills de nästan är vita runtom men de ska inte bli "tillagade"
I med grytbasen och ev kryddor, låt det koka upp
I med grönsakerna, sen låt det koka upp igen
I med nudlarna och koka tills de är färdiga.
Väldigt förenklad matlagning
Tips på mål:
Välling, sill, ägg (knäcks direkt i munnen), svagdricka, 1/2 citron, brännvin samt några bloss på kritpipan.
Koka och ställ fram vällingen (mjöl, vatten, salt, mjölk, smör), ställ fram sillen och ägget, häll upp svagdrickan, pressa citronen i brännvinet, stoppa pipan.
Välling, sill, ägg (knäcks direkt i munnen), svagdricka, 1/2 citron, brännvin samt några bloss på kritpipan.
Koka och ställ fram vällingen (mjöl, vatten, salt, mjölk, smör), ställ fram sillen och ägget, häll upp svagdrickan, pressa citronen i brännvinet, stoppa pipan.
Väldigt förenklad matlagning
Nyttja salladsbarerna då och då. Man behöver inte plocka i en komplett "sallad" (lite missvisande uttryck men men) i sin bytta. Det går att köpa "halva sin tallrik" och sedan laga eller komplettera resten genom att laga själv eller köpa annat halvfabrikat för att få ner priset.
Köp 1-2 ingredienser från en salladsbar, t ex varmrökt lax och sås som passar till. Köp potatis och koka själv. Lägg till 250 gram grönsaker och måltiden är komplett.
Eller köp någon av de färdiga lins- eller nudelsalladerna och gör i ordning tillbehöret själv t ex kyckling.
Jag har köpt enbart rödbetsgeggan flera gånger för att jag tyckt den varit så god.
Köp 1-2 ingredienser från en salladsbar, t ex varmrökt lax och sås som passar till. Köp potatis och koka själv. Lägg till 250 gram grönsaker och måltiden är komplett.
Eller köp någon av de färdiga lins- eller nudelsalladerna och gör i ordning tillbehöret själv t ex kyckling.
Jag har köpt enbart rödbetsgeggan flera gånger för att jag tyckt den varit så god.
Väldigt förenklad matlagning
Fisk och potatis med broccoli:
Stek fisken, salta och peppra, pressa citron över fisken. Koka potatisen och broccolin, krydda med örtsalt och ringla olivolja över det hela. Gott och nyttigt.
Stek fisken, salta och peppra, pressa citron över fisken. Koka potatisen och broccolin, krydda med örtsalt och ringla olivolja över det hela. Gott och nyttigt.
Väldigt förenklad matlagning
Få nån annan att koka potatisen. Öppna sillburk och gräddfil. Lita på att någon annan ordnar gräslöken. Ät.
Väldigt förenklad matlagning
Lägg en burk Bullens pilsnerkorv på ett element tag en tupplur, sluka innehållet efter uppvaknandet, ev lyxvarianten tillför senap och ketchup direkt i gapet...
Väldigt förenklad matlagning
Jag kokar om du skalar.nallen skrev:Få nån annan att koka potatisen. Öppna sillburk och gräddfil. Lita på att någon annan ordnar gräslöken. Ät.
Väldigt förenklad matlagning
krossa nudlarna okokta i paketet, töm medföljande smaksättning över dem, ät. (Festivalmat)
Väldigt förenklad matlagning
Stek köttfärs, hacka lite grönsaker och öppna en påse nachos. Det går snabbt, är billigt och jävligt gott. Det är bra att man inte behöver några exakta grejer utan man kan plocka lite efter tyckte och smak. Enkelt att spara köttfärs i kylen också och värma nån dag efter
Väldigt förenklad matlagning
När det är så varmt som det är nu ville jag inte köra ugnen, fast jag ville ändå ha en plåt med ugnsbakade rotsaker.
Det visade sig att det gick utmärkt att köra i micron. En djup tallrik med bitar på några centimeter, inget extra vatten (det räcker med det som finns i rotsakerna), lite flytande margarin strilat över (det kan man säkert utesluta om man vill), och så 6 minuter på medelhög effekt (600 W) med microlock över tallriken.
Lagom genomkokt men fortfarande krispigt.
Det visade sig att det gick utmärkt att köra i micron. En djup tallrik med bitar på några centimeter, inget extra vatten (det räcker med det som finns i rotsakerna), lite flytande margarin strilat över (det kan man säkert utesluta om man vill), och så 6 minuter på medelhög effekt (600 W) med microlock över tallriken.
Lagom genomkokt men fortfarande krispigt.
Väldigt förenklad matlagning
antonius skrev:Lägg en burk Bullens pilsnerkorv på ett element tag en tupplur, sluka innehållet efter uppvaknandet, ev lyxvarianten tillför senap och ketchup direkt i gapet...
Glömde nämna att man bör ha Slotts senap, såklart för att få en air av flärd...
Väldigt förenklad matlagning
1 large tortilla. Bred på 1-2 msk baconost. Curry och salt. Lägg på rökt skinka i skivor. Rulla ihop.
Väldigt förenklad matlagning
Häll ut en påse pyttipanna i en långpanna. Efter ca 15 min, knäck valfritt antal ägg över pyttipannan. Tillbaka in i ugnen ca 10 min. Ät med tomat och inlagda rödbetor.
Väldigt förenklad matlagning
Slår ett slag för en bit kött och potatis till. Fläskkotlett eller karré. Sedan mosar man potatisen på sin egen tallrik med lite smör i och käkar med lingonsylt.
Som mat var förr.
Som mat var förr.
Väldigt förenklad matlagning
Vad gäller smulpaj har jag insett att man kan skita i att göra deg. Äpplen underst i skivor, sedan mjöl på, sen skär man tunna skivor med smör och har på. Tar man socker överst får man dessutom krispig yta men socker är jävligt äckligt. Sedan in i ugnen till lagom brun. Smöret smälter ner i mjölet så det blir smuldeg typ ändå.
Brukar ta NJIE vaniljmilkshake på. Den är lite tunn som sås men är inte massa äckligt socker i.
Brukar ta NJIE vaniljmilkshake på. Den är lite tunn som sås men är inte massa äckligt socker i.
Väldigt förenklad matlagning
Nudlar i mikron är omnämnt. Sådana där med smak i en påse. Men det är också väldigt lätt att steka ett ägg till och slänga på toppen sedan. Kombinationen är väldigt bra, smakar bäst helt enkelt. Man kan knäcka ägget och låta det koka med i mikron med. Blir inte lika gott men funkar när man inte orkar.
Rostat bröd med jordnötssmör är inte fel heller.
Vad gäller bröd så är det egentligen skitlätt att baka. Enda är att man behöver avsätta tid så att det hinner jäsa. Gör man degen lite lösare än vanligt så behöver man inte ens knåda. Bara att smälla upp lagom stora pölar på plåten efter första jäsningen.
Rostat bröd med jordnötssmör är inte fel heller.
Vad gäller bröd så är det egentligen skitlätt att baka. Enda är att man behöver avsätta tid så att det hinner jäsa. Gör man degen lite lösare än vanligt så behöver man inte ens knåda. Bara att smälla upp lagom stora pölar på plåten efter första jäsningen.
Väldigt förenklad matlagning
Orkar man inte avsätta tid till jäsning så kan man baka scones i stället. Nästan lika gott fast de blir torra fort.
- Bjäbbmonstret
- Inlägg: 10578
- Anslöt: 2007-11-15
- Ort: Mälardalen