Väldigt förenklad matlagning

Tipsa om nyheter, böcker, filmer, hemsidor o.s.v. här.

 Moderatorer: Alien, atoms

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav adddd » 2014-06-17 12:33:11

Pasta med bacon och ädelost-sås.

Koka pasta.

Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).

Stek bacon tills den får lite färg.

Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.

Servera såsen över pastan.
adddd
 
Inlägg: 1699
Anslöt: 2012-12-20

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav antonius » 2014-06-17 12:47:35

Tor_och_i2p skrev:~68 Kg.


Hur lång är du då?
antonius
 
Inlägg: 22507
Anslöt: 2012-12-06
Ort: In my escape pod.

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav KrigarSjäl » 2014-06-17 12:53:59

adddd skrev:Pasta med bacon och ädelost-sås.

Koka pasta.

Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).

Stek bacon tills den får lite färg.

Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.

Servera såsen över pastan.

Koka pasta.
Stek bacon.
Lägg upp på tallrik.
Ät.

Ännu enklare.
KrigarSjäl
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 33157
Anslöt: 2006-08-10

Re: Sv: Väldigt förenklad matlagning

Inläggav slackern » 2014-06-17 13:10:29

KrigarSjäl skrev:
adddd skrev:Pasta med bacon och ädelost-sås.

Koka pasta.

Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).

Stek bacon tills den får lite färg.

Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.

Servera såsen över pastan.

Koka pasta.
Stek bacon.
Lägg upp på tallrik.
Ät.

Ännu enklare.


Min son skulle gilla det där. Men personligen skulle jag tycka att det smakade lite torftigt.

Annars är inte carbonara särskilt svårt att tillaga.
slackern
 
Inlägg: 44196
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Vildsvin » 2014-06-17 14:30:59

Mixer - bara att hälla i sig.
Vildsvin
 
Inlägg: 2291
Anslöt: 2011-01-03

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav adddd » 2014-06-17 14:33:13

Vildsvin skrev:Mixer - bara att hälla i sig.
Det låter inte så nyttigt att hälla i sig en mixer.
adddd
 
Inlägg: 1699
Anslöt: 2012-12-20

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Flawed » 2014-06-17 16:53:15

Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
Flawed
Inaktiv
 
Inlägg: 3880
Anslöt: 2007-05-04

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Miche » 2014-06-17 16:55:16

Flawed skrev:Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
För många steg och det blir knappast flytande (om man häller av pastavattnet, om man inte gör det blir det nog väldigt oaptitligt).
Miche
 
Inlägg: 28797
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Myrkr » 2014-06-17 17:19:59

Rör ihop pesto, kräm fräsch och tonfisk i stekpanna på svag värme. Ät med pasta. Lite matigare än bara pesto å pasta.
Myrkr
 
Inlägg: 1213
Anslöt: 2014-05-15

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Flawed » 2014-06-17 18:00:33

Miche skrev:
Flawed skrev:Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
För många steg och det blir knappast flytande (om man häller av pastavattnet, om man inte gör det blir det nog väldigt oaptitligt).

Man kan kanske tänka sig att det blir en slags puree som man kan äta med sked och då kanske man inte behöver maten svalna av.
Flawed
Inaktiv
 
Inlägg: 3880
Anslöt: 2007-05-04

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav adddd » 2014-06-17 18:37:05

Flawed skrev:
Miche skrev:
Flawed skrev:Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
För många steg och det blir knappast flytande (om man häller av pastavattnet, om man inte gör det blir det nog väldigt oaptitligt).

Man kan kanske tänka sig att det blir en slags puree som man kan äta med sked och då kanske man inte behöver maten svalna av.
Ja eller så kan man.. hör och häpna: skippa mixern och använda kniv och gaffel att äta med.
adddd
 
Inlägg: 1699
Anslöt: 2012-12-20

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Nibor » 2014-06-17 19:24:45

Tillagad mat är överskattad. Njut av råvarorna!

Alternativt kör allt i en stavmixer och njut av röran!
Nibor
Förhandsgranskad
 
Inlägg: 896
Anslöt: 2011-12-30

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav antonius » 2014-06-18 0:10:09

köp en burk ravioli, öppna burken, ät.
antonius
 
Inlägg: 22507
Anslöt: 2012-12-06
Ort: In my escape pod.

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav nallen » 2014-06-18 20:07:25

@antonius, now we're talking.
nallen
 
Inlägg: 19701
Anslöt: 2006-08-27
Ort: Vid Skogen

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav antonius » 2014-06-18 23:32:39

nallen skrev:@antonius, now we're talking.


Clear as whistle...
antonius
 
Inlägg: 22507
Anslöt: 2012-12-06
Ort: In my escape pod.

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav AlterEgo » 2014-06-19 13:25:46

antonius skrev:köp en burk ravioli, öppna burken, ät.


Ja, nu börjar det bli tips på rätt nivå här! :D

Det som också är bra med konserver som tex ravioli och olika soppor är att man kan hälla dem i en burk med lock och köra ett par minuter i micron. Sedan äter man såklart ur den burken (för vi vill ju inte ha mer disk i onödan). Då får man iaf något som är varmt och mer som riktig mat sådana dagar när det annars inte hade blivit något alls.

Ett annat tips på matlagning i samma kategori är sådana där nudlar som är 1 portion i plastförpackningar. Kostar bara några kronor. Finns med olika smaksättning för att få en varierad kost! :wink:
Även här gäller det att förenkla. Kastrull är överkurs! Man krossar nudlarna lite genom att trycka sönder dem utan att öppna paketet, sedan häller man innehållet i en liten skål/djup tallrik och strör på kryddblandningen. Vatten kokas upp i vattenkokare och hälls över (ta lite extra vatten eftersom "suger upp" en hel del). Rör runt lite så kryddorna blandas ut jämnt. Låt stå någon minut så är nudlarna färdigkokta. Tidsåtgång från det att du öppnat skafferiet till att middagen serverats är ett par minuter.
Finns även ett lite dyrare gourmetalternativ där nudlarna säljs i en plastburk som du direkt häller vattnet i och sedan äter ur och slänger, ännu mindre disk...
AlterEgo
 
Inlägg: 95
Anslöt: 2014-03-31

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Miche » 2014-06-19 14:16:16

Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.
Miche
 
Inlägg: 28797
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav slackern » 2014-06-19 14:17:38

Miche skrev:Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.


Går säkert att piffa till med lite frysta wookgrönsaker och någon färdig sås.
slackern
 
Inlägg: 44196
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav Miche » 2014-06-19 14:26:03

slackern skrev:
Miche skrev:Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.


Går säkert att piffa till med lite frysta wookgrönsaker och någon färdig sås.
Självklart men då är det inte längre väldigt förenklad matlagning...
Miche
 
Inlägg: 28797
Anslöt: 2009-01-08
Ort: Karlholmsbruk

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav kvicksilver » 2014-06-19 14:32:12

Tonfisk och nudlar är annars en klassiker.
kvicksilver
 
Inlägg: 1473
Anslöt: 2011-02-19

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav slackern » 2014-06-19 14:32:53

Miche skrev:
slackern skrev:
Miche skrev:Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.


Går säkert att piffa till med lite frysta wookgrönsaker och någon färdig sås.
Självklart men då är det inte längre väldigt förenklad matlagning...


Det har du i och för sig delvis rätt i. Personligen tycker jag inte att det är särskilt svårt att klippa upp en påse wokgrönsaker och blanda ner det i en wokpanna tillsammans med kokta nudlar. OK det blir helt klart merarbete med mer disk och så. Men ibland kan lite merarbete vara värt att piffa till måltiden.
slackern
 
Inlägg: 44196
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav slackern » 2014-06-19 14:33:35

kvicksilver skrev:Tonfisk och nudlar är annars en klassiker.


Kan man tänka sig att sweetchilisås passar till?
slackern
 
Inlägg: 44196
Anslöt: 2010-10-26
Ort: Stockholm

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav antonius » 2014-06-19 14:35:29

AlterEgo skrev:
antonius skrev:köp en burk ravioli, öppna burken, ät.


Ja, nu börjar det bli tips på rätt nivå här! :D

Det som också är bra med konserver som tex ravioli och olika soppor är att man kan hälla dem i en burk med lock och köra ett par minuter i micron. Sedan äter man såklart ur den burken (för vi vill ju inte ha mer disk i onödan). Då får man iaf något som är varmt och mer som riktig mat sådana dagar när det annars inte hade blivit något alls.

Ett annat tips på matlagning i samma kategori är sådana där nudlar som är 1 portion i plastförpackningar. Kostar bara några kronor. Finns med olika smaksättning för att få en varierad kost! :wink:
Även här gäller det att förenkla. Kastrull är överkurs! Man krossar nudlarna lite genom att trycka sönder dem utan att öppna paketet, sedan häller man innehållet i en liten skål/djup tallrik och strör på kryddblandningen. Vatten kokas upp i vattenkokare och hälls över (ta lite extra vatten eftersom "suger upp" en hel del). Rör runt lite så kryddorna blandas ut jämnt. Låt stå någon minut så är nudlarna färdigkokta. Tidsåtgång från det att du öppnat skafferiet till att middagen serverats är ett par minuter.
Finns även ett lite dyrare gourmetalternativ där nudlarna säljs i en plastburk som du direkt häller vattnet i och sedan äter ur och slänger, ännu mindre disk...


Om man som jag bor på landet och handlat burken på Statoil och har en bit hem kan man ha lite ståltråd med sig och sätta fast burken mot avgasröret på mopeden, stanna efter halva vägen vrida burken ett halvt varv, sen är den varm och ätvänlig temperatur när man kommer hem, hepp... :-)018
antonius
 
Inlägg: 22507
Anslöt: 2012-12-06
Ort: In my escape pod.

Väldigt förenklad matlagning

Inläggav sugrövmanövern » 2014-06-19 14:35:57

Fyll en tallrik med ruccola, stek färdigskivad halloumiost, lägg den på salladen och ät.

Det äter jag denna vecka, bra proteinhalt i osten, man blir gött mätt. Tar några minuter att steka osten.
sugrövmanövern
 
Inlägg: 11110
Anslöt: 2007-01-12
Ort: Marianergraven

Återgå till Tipsa medlemmarna



Logga in