Intressanta tillsatser i godis
41 inlägg
• Sida 2 av 2 • 1, 2
Intressanta tillsatser i godis
plåtmonster skrev:Annars finns ju E220 som förstör E-vitamin, det ämne som förhindrar att ens kroppskött härsknar medan man lever..
Löss .. zoonoser mums
Å andra sidan har vi E-306–309...
Intressanta tillsatser i godis
Moggy skrev:Alla dagar?
Ja det blir så.
Schmetterling skrev:Varför?
Är sockerberoende. Chokladen är för mig vad spriten är för en alkolist.
Intressanta tillsatser i godis
Hej!
Lite statistik:
En 200 g Marabou chokladkaka innehåller 1080 kalorier. Som jämförelse kan sägas att en normal kvinna som inte idrottar och har normal ämnesomsättning ska äta max 1800 kalorier per dag.
En 200 g Marabou chokladkaka kostar runt 18 kr. Det låter inte så mycket med 126 kronor i veckan, men det blir 6570 kronor per år.
Smågodis kostar oftast minst 6.90 per hekto. Om man köper 2 hekto smågodis i veckan, blir det 717 kr per år.
Tja, det var bara lite siffror ...
Själv äter jag sällan smågodis. Ibland köper jag naturgodis. Men då blir det oftast nötter och sånt. Jag kan ta några enstaka bitar överdragna med choklad eller yoghurt ibland också, men det är inte så ofta och inga mängder. Annars blir det mest jordnötter. Mörk choklad kan jag köpa då och då, det är jag svag för.
Lilla Gumman
Lite statistik:
En 200 g Marabou chokladkaka innehåller 1080 kalorier. Som jämförelse kan sägas att en normal kvinna som inte idrottar och har normal ämnesomsättning ska äta max 1800 kalorier per dag.
En 200 g Marabou chokladkaka kostar runt 18 kr. Det låter inte så mycket med 126 kronor i veckan, men det blir 6570 kronor per år.
Smågodis kostar oftast minst 6.90 per hekto. Om man köper 2 hekto smågodis i veckan, blir det 717 kr per år.
Tja, det var bara lite siffror ...
Själv äter jag sällan smågodis. Ibland köper jag naturgodis. Men då blir det oftast nötter och sånt. Jag kan ta några enstaka bitar överdragna med choklad eller yoghurt ibland också, men det är inte så ofta och inga mängder. Annars blir det mest jordnötter. Mörk choklad kan jag köpa då och då, det är jag svag för.
Lilla Gumman
- Lilla Gumman
- Inlägg: 5451
- Anslöt: 2007-08-01
- Ort: Ludvika
Intressanta tillsatser i godis
sugrövmanövern skrev:Så atte någon annan äter mitt godis, 34 kilo om året .
Någon äter mitt godis oxo. Det godiset jag köper under ett år är ca detta: två askar Werthers (inte påse), en ask Läkerol, tre mörka chokladkakor.
Intressanta tillsatser i godis
Jag har inte heller problem med lössen. Jag har nästan ingen äckelkänsla av någon mat. Däremot kan jag bli lite skraj för tillsatser vi vet är onyttiga men som tillåts, och önskar att jag hade råd att bara köpa det bästa. Jag skulle inte vilja missa att testa insekter som snacks, men inte motiverad att hitta dem själv. En från Afrika berättade om de läckra mopanelarverna, de skulle jag vilja pröva. Kan man visst köpa via internet.
Ja, muslimer är noga med godiset. Eller vissa iallafall. Tror det är med som all religion, vissa tar den på större allvar. Har sett dem lusläsa på förpackningarna så deras barn inte får i sig grisgelatin som är "haram", alltså inte OK att äta. Bor i ett muslimtätt område.
Ja, muslimer är noga med godiset. Eller vissa iallafall. Tror det är med som all religion, vissa tar den på större allvar. Har sett dem lusläsa på förpackningarna så deras barn inte får i sig grisgelatin som är "haram", alltså inte OK att äta. Bor i ett muslimtätt område.
Intressanta tillsatser i godis
innan jag blev veg och åt E-120 brukade jag skämta "mums löss"
har väl vetat vad E-120 var i 10 år kanske varav ca 4 som veggo så jag visste att jag åt löss i 6 år (men somsagt kan man äta kor, kyckling, fisk m.m så kan man äta löss också)
vill man minska ner på godisätanadet ska man bli veggo, då finns det knappt nått att äta. Särskilt om man är mjölkfri också.
lakrits är det oftast inte gelatin i och riktigt mörk choklad är ofta mjölkfri och så finns det vissa gelegodisar som blir gele av pektin el vetemjöl istället men man måste då kolla efter e-120.
i den närmaste butiken (en byabutik men ändå) har de 3-4 sorter av lösgodiset jag tål, resten är det massa fuffens i. Inte alltid kul men praktiskt.
har väl vetat vad E-120 var i 10 år kanske varav ca 4 som veggo så jag visste att jag åt löss i 6 år (men somsagt kan man äta kor, kyckling, fisk m.m så kan man äta löss också)
vill man minska ner på godisätanadet ska man bli veggo, då finns det knappt nått att äta. Särskilt om man är mjölkfri också.
lakrits är det oftast inte gelatin i och riktigt mörk choklad är ofta mjölkfri och så finns det vissa gelegodisar som blir gele av pektin el vetemjöl istället men man måste då kolla efter e-120.
i den närmaste butiken (en byabutik men ändå) har de 3-4 sorter av lösgodiset jag tål, resten är det massa fuffens i. Inte alltid kul men praktiskt.
Intressanta tillsatser i godis
Mjölkpulver - Kina fuskade 2008 med giftmelanin istället.
Emulgeringsmedel E322 (soja) - Vissa använder genmodifierad variant
Vanilj - En del är syntetiskt från pappersmassa
Socker - Rostar blodådrorna och kan ge alzheimers
Förtjockningsmedel, Guar gum (E412) - Indisk variant kan vara besprutad med pentachlorophenol
Bon apetit!
Insekter ska visst vara väldigt proteinrika så det kanske inte är så dumt. Med ett proteininnehåll på 50% är det visst t.om än nötkött (26%). Garanterat fritt från hästkött..
Emulgeringsmedel E322 (soja) - Vissa använder genmodifierad variant
Vanilj - En del är syntetiskt från pappersmassa
Socker - Rostar blodådrorna och kan ge alzheimers
Förtjockningsmedel, Guar gum (E412) - Indisk variant kan vara besprutad med pentachlorophenol
Bon apetit!
Insekter ska visst vara väldigt proteinrika så det kanske inte är så dumt. Med ett proteininnehåll på 50% är det visst t.om än nötkött (26%). Garanterat fritt från hästkött..
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Intressanta tillsatser i godis
plåtmonster skrev:Mjölkpulver - Kina fuskade 2008 med giftmelanin istället.
Emulgeringsmedel E322 (soja) - Vissa använder genmodifierad variant
Vanilj - En del är syntetiskt från pappersmassa
Socker - Rostar blodådrorna och kan ge alzheimers
Förtjockningsmedel, Guar gum (E412) - Indisk variant kan vara besprutad med pentachlorophenol
Bon apetit!
Insekter ska visst vara väldigt proteinrika så det kanske inte är så dumt. Med ett proteininnehåll på 50% är det visst t.om än nötkött (26%). Garanterat fritt från hästkött..
är inte vanilinsocker av rötad gran? jag har inte hört talas om att pappersmassa hade ett finger med i spelet också
Intressanta tillsatser i godis
Vanilj kan göras av en biprodukt vid papperstillverkning. Så inget måste, men vi vet ju hur det är med hästköttsskandalen. Är det billigare kommer folk att fuska.
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Intressanta tillsatser i godis
ja men jag trodde att man helt enkelt rötade gran (visste sen länge att det inte var vanilj) men att göra det som en biprodukt av pappersindustrin låter mkt mer praktiskt.
Intressanta tillsatser i godis
Jo, jag håller med. Syftar man inte på att äta vegetariskt, så spelar några löss ingen större roll...
Intressanta tillsatser i godis
Lilla Gumman skrev:En 200 g Marabou chokladkaka innehåller 1080 kalorier. Som jämförelse kan sägas att en normal kvinna som inte idrottar och har normal ämnesomsättning ska äta max 1800 kalorier per dag.
En 200 g Marabou chokladkaka kostar runt 18 kr. Det låter inte så mycket med 126 kronor i veckan, men det blir 6570 kronor per år.
Man kan ju iofs se det som billigt, om man ser till priset per kalori...
Men det förutsätter att man inte äter fler kalorier än man behöver (då blir det ju en onödig utgift).
Dessutom kan det bli svårt att med ett sådant stort chokladintag få i sig de näringsämnen som kroppen behöver. (choklad innehåller vissa näringsämnen men långtifrån alla som behövs). Annars riskerar man att få olika typer av bristtillstånd, som kan vara mycket negativa för ens mående.
Intressanta tillsatser i godis
plåtmonster skrev:Vanilj kan göras av en biprodukt vid papperstillverkning. Så inget måste, men vi vet ju hur det är med hästköttsskandalen. Är det billigare kommer folk att fuska.
Å andra sidan så är ämnet i stort sätt identiskt med det som vanilj orkideen producerar,av träförnan som den växer på.
Man kna göra vaniljsmak av petroleum också.
Intressanta tillsatser i godis
Gafsan skrev:Dessutom kan det bli svårt att med ett sådant stort chokladintag få i sig de näringsämnen som kroppen behöver.
Sockret bildar fria radikaler som har sönder kroppen och näringsämnen.
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Intressanta tillsatser i godis
plåtmonster skrev:Vanilj kan göras av en biprodukt vid papperstillverkning.
Nja...vanilj kommer från en orkidé, vanillin däremot är från rötad gran.
Intressanta tillsatser i godis
Zima33 skrev:plåtmonster skrev:Vanilj kan göras av en biprodukt vid papperstillverkning.
Nja...vanilj kommer från en orkidé, vanillin däremot är från rötad gran.
Gran, orkidé, whatever Det är det som är så bra med att vara en allätare. Då kan man äta både djur (som löss, flugor och älgar) och växter (som vete, orkidéer och granar). Inte konstigt att vi människor är en framgångsrik art!
Senast redigerad av Gafsan 2013-03-30 20:36:30, redigerad totalt 1 gång.
Intressanta tillsatser i godis
Lilla Gumman skrev:En 200 g Marabou chokladkaka kostar runt 18 kr. Det låter inte så mycket med 126 kronor i veckan, men det blir 6570 kronor per år.
Smågodis kostar oftast minst 6.90 per hekto. Om man köper 2 hekto smågodis i veckan, blir det 717 kr per år.
Förut åt jag godis för 1800 kr i månaden. Har minskat på det nu.