Bakning
29 inlägg
• Sida 1 av 2 • 1, 2
Bakning
Jag hittade en gammal tråd som heter Gourmetkäk? som en matlagnings- och bakningstråd blivit sammanslagen med. Det tyckte jag var synd, för all bakning och matlagning man sysslar med handlar ju inte om gourmetklass. Därför startar jag en ny tråd om bakning, eftersom det är ett stort intresse för både mig och mina döttrar.
Jag fick också en del reaktioner på att jag postade en bild på lussekatter jag bakat i en annan tråd som gör att jag gärna fortsätter att posta bilder av saker jag gjort. Och så kan egna alster-tråden avlastas från mina tårtbildspostningar, då jag kommer att posta dem här i stället.
Igår bakade vi toscabakelser, det hade jag aldrig gjort förut utan jag har gjort toscakaka eller bitar (i form eller långpanna). Gudomligt goda blev de
Jag fick också en del reaktioner på att jag postade en bild på lussekatter jag bakat i en annan tråd som gör att jag gärna fortsätter att posta bilder av saker jag gjort. Och så kan egna alster-tråden avlastas från mina tårtbildspostningar, då jag kommer att posta dem här i stället.
Igår bakade vi toscabakelser, det hade jag aldrig gjort förut utan jag har gjort toscakaka eller bitar (i form eller långpanna). Gudomligt goda blev de
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Re: Bakning
Smaskigt snaskigt är bara förnamnet så återstår det bara att uppsöka det lokala bageriet för ett sista besök (i år) och inhandla det nödiga tilltugget av Tosca-bakelser till Nyårs-Kaffet.
Spring, Tosca, Spring i bistra ...
Tack @ wuwei för påspringelsen ...
Mvh gottigottgott, goddeg, taxi mycket va' go' dröj ...
Spring, Tosca, Spring i bistra ...
Tack @ wuwei för påspringelsen ...
Mvh gottigottgott, goddeg, taxi mycket va' go' dröj ...
Re: Bakning
Min farfar var bagare och båda mina föräldrar bakade ofta när jag var liten. Själv började jag med det när jag fick panikångest... Jag bakade för att hålla mig sysselsatt och blev så pass intresserad av det att det blev "aspigt", som min sambo så fint benämnde det när jag blivit utredd.
Jag har, fram tills att jag började jobba, bakat allt matbröd själv, och är även "känd" i min lilla bekantskapskrets för mina vetekringlor och schackrutor.
För mig var det jättebra att börja baka - jag blev för övrigt underkänd i hemkunskap - för det gav mig självförtroende. Det var skönt att kunna testa och pröva hemma, utan att känna sig iakttagen och dessutom blev ju min sambo och andra glada över att få hembakt.
Nu när jag tänker efter så är det ett himla bra sätt att både lära sig nya saker, tillverka något, ha roligt och må bra. När jag mådde som sämst så stod jag med sönderskurna armar och misshandlade bulldegarna så att det ekade i köket.
Jag har, fram tills att jag började jobba, bakat allt matbröd själv, och är även "känd" i min lilla bekantskapskrets för mina vetekringlor och schackrutor.
För mig var det jättebra att börja baka - jag blev för övrigt underkänd i hemkunskap - för det gav mig självförtroende. Det var skönt att kunna testa och pröva hemma, utan att känna sig iakttagen och dessutom blev ju min sambo och andra glada över att få hembakt.
Nu när jag tänker efter så är det ett himla bra sätt att både lära sig nya saker, tillverka något, ha roligt och må bra. När jag mådde som sämst så stod jag med sönderskurna armar och misshandlade bulldegarna så att det ekade i köket.
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
Idag har vi firat ett guldbröllopspar och då gjorde jag och min 11-åring en tårta till dem. Hon gjorde rosorna och jag byggde våningar. Tårtan blev mycket uppskattad.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Re: Bakning
kullan skrev:Vilket konstverk. Nästan synd att äta upp det.
Tack! Då den var gjord för att ätas så åt vi den givetvis. God var den också!
Fyllningen var chokladpudding och vaniljkräm. Lagren emellan av rulltårtebotten. Vipsgrädde på och rosorna är gjorda av sockermassa (sssssssött).
Jag tycker det är lättast att skapa mina tårtor av rulltårtebotten eftersom jag brukar ha lite ovanliga former på dem. Att som här göra runda former är väldigt ovanligt för mig, men jag tyckte det passade bra med en tårta som liknade en bröllopstårta när det var guldbröllop.
Re: Bakning
Underbart vacker, wuwei!
Vilken duktig unge du har! Jag har försökt göra marsipanrosor i åratal och det slutar alltid med att min sambo får göra marsipansnoppar istället...
Vilken duktig unge du har! Jag har försökt göra marsipanrosor i åratal och det slutar alltid med att min sambo får göra marsipansnoppar istället...
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
wuwei skrev:kullan skrev:Vilket konstverk. Nästan synd att äta upp det.
Tack! Då den var gjord för att ätas så åt vi den givetvis. God var den också!
Fyllningen var chokladpudding och vaniljkräm. Lagren emellan av rulltårtebotten. Vipsgrädde på och rosorna är gjorda av sockermassa (sssssssött).
Jag tycker det är lättast att skapa mina tårtor av rulltårtebotten eftersom jag brukar ha lite ovanliga former på dem. Att som här göra runda former är väldigt ovanligt för mig, men jag tyckte det passade bra med en tårta som liknade en bröllopstårta när det var guldbröllop.
Gissar att även om tårtan är förgängligt uppäten, så kanske det blev över lite av bottnarnas urskurna rundlar, kanske lite fyllning blev över ... och det bagas Nyttinyttiga Nyårs-Bagelser
Mvh nytigt
Re: Bakning
jag älskar att baka ..... men oftas är det svårt att får det på bordet som blir äten då också ..... suck ..... kanske jag skulle prova mig fram på matbrödet lite ..... non som har en bra recept ?????
http://rt.com/all-about-russia/cuisine/vodka/#tab_3
Scrolla neråt: (längst ner på sidan, i flik "recipes that include vodka")
Någon som provat om det fungerar? Jag ska prova när jag orkar ge mig in i brödbakning (kan dröja).
För ikke-engelsktalande: Blanda i 1 msk vodka i jästdegspaden till brödbakning för att göra brödet fluffigare.
Scrolla neråt: (längst ner på sidan, i flik "recipes that include vodka")
3. When making yeast-based dough, add a tablespoon of vodka to make it puffier.
Någon som provat om det fungerar? Jag ska prova när jag orkar ge mig in i brödbakning (kan dröja).
För ikke-engelsktalande: Blanda i 1 msk vodka i jästdegspaden till brödbakning för att göra brödet fluffigare.
Re: Bakning
Dagens tårta. Spelgalna familjens tema är inte svårt att förutse.
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Re: Bakning
Tyvärr dålig på spel, efter packman avgrunden för min del.
Men din tårta ser lockande god ut!
Men din tårta ser lockande god ut!
- lasseivägen
- Inlägg: 4798
- Anslöt: 2009-07-20
- Ort: På havet kaparkapten inte Rövare
Re: Bakning
elak tråd såhär på kvällskvisten när man är sugen på nått gott o inte har nått hemma att tugga på.
undra om en har saker för en rulltårta o hur gör man en sån
undra om en har saker för en rulltårta o hur gör man en sån
Re: Bakning
wuwei skrev:Dagens tårta. Spelgalna familjens tema är inte svårt att förutse.
Henkka vill ha!
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
lasseivägen skrev:Men din tårta ser lockande god ut!
Tack!
Aklaim skrev:elak tråd såhär på kvällskvisten när man är sugen på nått gott o inte har nått hemma att tugga på.
Aj då, jag hoppades glädja och fresta, inte plåga. :S
Henkkalexi skrev:Henkka vill ha!
Varför får jag en bild av en treårig Henkka i huvudet med putande underläpp och blängblick som säger "sådeså!"? Och som när jag säger "den är slut" sparkar mig på smalbenet, säger "'ävla 'ärring" och springer.
Är jag för stygg nu?
Re: Bakning
wuwei skrev: Varför får jag en bild av en treårig Henkka i huvudet med putande underläpp och blängblick som säger "sådeså!"? Och som när jag säger "den är slut" sparkar mig på smalbenet, säger "'ävla 'ärring" och springer.
Är jag för stygg nu?
Jag börjar misstänka att du spionerade på mig som liten!
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
Henkkalexi skrev:Jag börjar misstänka att du spionerade på mig som liten!
Fniss. Nej, jag spionerade nog inte på dig. Tror jag. Hm. Eller?
När min mamma hade en av mina bröder med sig på stan när han var ca tre år så mötte hon en bekant och så stod de och pratade. Brorsan blev väl lite uttråkad och när de sagt hej då och gått iväg två steg så sa han högt och ljudligt: "Va va de där fö 'ävla 'ärring?"
Re: Bakning
wuwei skrev:Henkkalexi skrev:Jag börjar misstänka att du spionerade på mig som liten!
Fniss. Nej, jag spionerade nog inte på dig. Tror jag. Hm. Eller?
När min mamma hade en av mina bröder med sig på stan när han var ca tre år så mötte hon en bekant och så stod de och pratade. Brorsan blev väl lite uttråkad och när de sagt hej då och gått iväg två steg så sa han högt och ljudligt: "Va va de där fö 'ävla 'ärring?"
Aww
Nästan lika gulligt som när min mor svor åt prästen när hon skulle döpas.
(Hon var två år.)
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
Har nyligen haft ett födelsedagsfirande igen. Barnen bakade geisha- och daimmuffins, hallongrottor, havreflarn och chokladbollar. Jag bidrog med en vanlig enkel citronsockerkaka. Här är en bild på några av godsakerna:
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.
Re: Bakning
wuwei skrev:Har nyligen haft ett födelsedagsfirande igen. Barnen bakade geisha- och daimmuffins, hallongrottor, havreflarn och chokladbollar. Jag bidrog med en vanlig enkel citronsockerkaka. Här är en bild på några av godsakerna:
Vad fina!
Hallongrottor och chokladbollar får mig att spinna som en knäkatt.
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
Ska baka piroger och portionspizzor idag för att ha som frysmat. Mycket godare, nyttigare och billigare än färdig snabbmat, och VÄLDIGT skönt att ha de där dagarna då man på sin höjd orkar micra.
- Henkkalexi
- Inaktiv
- Inlägg: 6845
- Anslöt: 2011-05-17
Re: Bakning
Låter mumsigt, hennalxi.
Skulle också behöva baka något.
Skulle också behöva baka något.
- ullstrumpan
- Inlägg: 417
- Anslöt: 2011-11-27
- Ort: Botkyrka
Återgå till Intressanta intressen