Snabbglass
18 inlägg
• Sida 1 av 1
Snabbglass
Det här är det enda matlagningstips ni någonsin kommer att få från mig, så vörda det ömt!
Fick tipset av en kollega: Om man är sugen på glass, men vill ha något lite nyttigare, kan man skiva en banan och lägga i frysen ett par timmar. Sedan blir den som glass och faktiskt riktigt god!
Fick tipset av en kollega: Om man är sugen på glass, men vill ha något lite nyttigare, kan man skiva en banan och lägga i frysen ett par timmar. Sedan blir den som glass och faktiskt riktigt god!
Banzai skrev:Detta inlägg kommer att skrivas ut, ramas in och sättas upp på väggen som memoria över Kahlokatts första och enda matlagningstips!
Skämt åsido, blir de inte svarta/mörkbruna av att frysas?
Nej, det blir de faktiskt inte. I alla fall inte om man bara fryser dem några timmar, jag har ingen koll på vad som händer sedan...
Inger skrev:Jag råkade slänga in ett salladshuvud i frysen av misstag en gång. Det blev INTE grön sorbet, det blev svart äcklig sörja.
Men banantricket har min nyttiga kompis snackat om så det stämmer säkert.
ja, det är himla gott Jag har testat! Ännu godare om man kan mixa den frysta bananen med lite mjölk. Då blir det krämigt, kallt och gott, precis som glass!
- TheBoxSaysNo
- Inlägg: 2219
- Anslöt: 2008-05-16
DIProgan skrev:Då är bara problemet att man får gå runt och va sugen ett par timmar till då
Med LN2 gör man glass hemma på under 20 sekunder. Om du är långsam. Är du riktigt snabb gör du det lätt på under 10 sekunder.
Eftersom flytande kväve är väldigt kallt, -196 grader, blir det dessutom en väldigt bra glass.
Miche skrev:Att det sen tar ett par timmar eller dagar att få tag i flytande kväve spelar ju ingen som helst roll...
Ingen alls. Har inte alla en burk eller tub med ett par tre fyra liter flytande kväve? Ingår det inte i ett normalt hushåll, tillsammans med krossade tomater, pasta, konservöppnare, stavmixrar och bakplåtspapper?
Ganesh skrev:Miche skrev:Att det sen tar ett par timmar eller dagar att få tag i flytande kväve spelar ju ingen som helst roll...
Ingen alls. Har inte alla en burk eller tub med ett par tre fyra liter flytande kväve? Ingår det inte i ett normalt hushåll, tillsammans med krossade tomater, pasta, konservöppnare, stavmixrar och bakplåtspapper?
De har inte flytande kväve i vår ICA, har inte sett det i någon annan livsmedelsbutik heller, men å andra sidan bor jag inte i närheten av metropolerna...
Jossan skrev:Hur många timmar?
Kan man mosa bananen? (om man vill blanda den med frysta hallon)
Jag minns faktiskt inte det korrekta sättet att göra det på, men jag brukar bara ta en banan och mosa den, med gaffel eftersom jag inte har mixer, och röra ner frysta hallon samtidigt så att jag mosar bananen och hallonen samtidigt. Blir lagom "kallt" trots att bananen inte är fryst. Jag brukar till och med låta det stå en stund eftersom jag inte tycker att det behöver vara iskallt.
Arkimedes skrev:Jossan skrev:Hur många timmar?
Kan man mosa bananen? (om man vill blanda den med frysta hallon)
Jag minns faktiskt inte det korrekta sättet att göra det på, men jag brukar bara ta en banan och mosa den, med gaffel eftersom jag inte har mixer, och röra ner frysta hallon samtidigt så att jag mosar bananen och hallonen samtidigt. Blir lagom "kallt" trots att bananen inte är fryst. Jag brukar till och med låta det stå en stund eftersom jag inte tycker att det behöver vara iskallt.
Ok. Ska testa det
Hej!
Man gör snabbglassen enklast av frysta bär (blåbär, hallon, jordgubb t.ex.) som man häller i en matmäster och mixar med kniven tillsammans med 1 färsk banan. Om man tycker att glassen blir för sur, kan man ta i lite honung också.
Banan som man skivar och varvar med kanel i en skål och sen fryser ner blir gott. Man kan ta en bananbit i taget, frusen, och tugga på. Eller också vänta till det halvtinar så man kan äta med sked.
Hälsningar
Lilla Gumman
Man gör snabbglassen enklast av frysta bär (blåbär, hallon, jordgubb t.ex.) som man häller i en matmäster och mixar med kniven tillsammans med 1 färsk banan. Om man tycker att glassen blir för sur, kan man ta i lite honung också.
Banan som man skivar och varvar med kanel i en skål och sen fryser ner blir gott. Man kan ta en bananbit i taget, frusen, och tugga på. Eller också vänta till det halvtinar så man kan äta med sked.
Hälsningar
Lilla Gumman
- Lilla Gumman
- Inlägg: 5451
- Anslöt: 2007-08-01
- Ort: Ludvika