Gourmétkäk?

Berätta om dina specialintressen och lär dig om andras.

 Moderatorer: Alien, atoms

Inläggav carl » 2009-11-15 13:28:10

rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.

det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå :(


Mörka praliner är väl utan mjölk? Men du kanske vill ha mildare smak?
Är du allergisk mot mjölk eller laktosintolerant?
Senast redigerad av carl 2011-05-04 10:46:25, redigerad totalt 1 gång.
carl
 
Inlägg: 2609
Anslöt: 2009-07-01

Inläggav rapchic » 2009-11-15 15:19:13

carl skrev:
rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.

det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå :(


Mörka praliner är väl utan mjölk? Men du kanske vill ha mildare smak?
Är du allergisk mot mjölk eller laktosintolerant?


laktosintollerant men dissar mjölk av andra själ, men som sagt finns jättegod rismjölkchoklad man kan köpa över nätet, däremot vet jag ju inte hur man gör men om tex grädde används så är sojagrädde nog bäst att byta med.

men själv föredrar jag mörk choklad men ibland kan det vara kul med ljusare
Senast redigerad av rapchic 2011-05-04 10:46:25, redigerad totalt 1 gång.
rapchic
 
Inlägg: 4280
Anslöt: 2008-02-22
Ort: Lycksele

Inläggav Flia » 2009-11-15 16:19:58

rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.

det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå :(


Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?
Senast redigerad av Flia 2011-05-04 10:46:25, redigerad totalt 1 gång.
Flia
 
Inlägg: 2316
Anslöt: 2008-11-28
Ort: Östhammar

Inläggav KrigarSjäl » 2009-11-15 17:47:19

Nu är det gourmetmat tråden handlar om och inte dagligvaror.
Senast redigerad av KrigarSjäl 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
KrigarSjäl
Frivilligt inaktiverad
 
Inlägg: 33157
Anslöt: 2006-08-10

Inläggav Flia » 2009-11-15 20:00:22

KrigarSjäl skrev:Nu är det gourmetmat tråden handlar om och inte dagligvaror.


Som praliner t.ex.
Senast redigerad av Flia 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
Flia
 
Inlägg: 2316
Anslöt: 2008-11-28
Ort: Östhammar

Inläggav Thurizas » 2009-11-15 21:11:27

KrigarSjäl skrev:Nu är det gourmetmat tråden handlar om och inte dagligvaror.


Jag försökte starta upp en egen tråd om mat med mer dock var det admin som valde att slå ihop dessa trådar av någon anledning.
Senast redigerad av Thurizas 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
Thurizas
 
Inlägg: 8153
Anslöt: 2009-09-16
Ort: Västernorrland

Inläggav carl » 2009-11-15 22:11:21

Flia skrev:
rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.

det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå :(


Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?


Mjölkfriapraliner kan man ju göra genom att göra en tryffel, smaksätta den och sen doppa den i choklad. Tryffelns grädde bör man ju kunna byta ut mot låtsas grädde.
Senast redigerad av carl 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
carl
 
Inlägg: 2609
Anslöt: 2009-07-01

Inläggav Flia » 2009-11-15 22:17:06

carl skrev:
Flia skrev:
rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.

det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå :(


Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?


Mjölkfriapraliner kan man ju göra genom att göra en tryffel, smaksätta den och sen doppa den i choklad. Tryffelns grädde bör man ju kunna byta ut mot låtsas grädde.


Är det tryffel i praliner? (i så fall: Åfan)
Senast redigerad av Flia 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
Flia
 
Inlägg: 2316
Anslöt: 2008-11-28
Ort: Östhammar

Inläggav carl » 2009-11-15 22:19:31

Flia skrev:
carl skrev:
Flia skrev:[quote="rapchic"]skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.

det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå :(


Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?


Mjölkfriapraliner kan man ju göra genom att göra en tryffel, smaksätta den och sen doppa den i choklad. Tryffelns grädde bör man ju kunna byta ut mot låtsas grädde.


Är det tryffel i praliner? (i så fall: Åfan)[/quote]
En del, endel är det ju nougat i. Eller marsipan. eller nötter Man kan göra egna väldigt spännande experiment :D
Senast redigerad av carl 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
carl
 
Inlägg: 2609
Anslöt: 2009-07-01

Inläggav Thurizas » 2009-11-17 0:58:57

Jag tänkte snart göra korv här hemma. Någon som har några tips? :)
Thurizas
 
Inlägg: 8153
Anslöt: 2009-09-16
Ort: Västernorrland

Återgå till Intressanta intressen



Logga in