Gourmétkäk?
58 inlägg
• Sida 3 av 3 • 1, 2, 3
rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.
det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå
Mörka praliner är väl utan mjölk? Men du kanske vill ha mildare smak?
Är du allergisk mot mjölk eller laktosintolerant?
Senast redigerad av carl 2011-05-04 10:46:25, redigerad totalt 1 gång.
carl skrev:rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.
det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå
Mörka praliner är väl utan mjölk? Men du kanske vill ha mildare smak?
Är du allergisk mot mjölk eller laktosintolerant?
laktosintollerant men dissar mjölk av andra själ, men som sagt finns jättegod rismjölkchoklad man kan köpa över nätet, däremot vet jag ju inte hur man gör men om tex grädde används så är sojagrädde nog bäst att byta med.
men själv föredrar jag mörk choklad men ibland kan det vara kul med ljusare
Senast redigerad av rapchic 2011-05-04 10:46:25, redigerad totalt 1 gång.
rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.
det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå
Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?
Senast redigerad av Flia 2011-05-04 10:46:25, redigerad totalt 1 gång.
Nu är det gourmetmat tråden handlar om och inte dagligvaror.
Senast redigerad av KrigarSjäl 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
KrigarSjäl skrev:Nu är det gourmetmat tråden handlar om och inte dagligvaror.
Jag försökte starta upp en egen tråd om mat med mer dock var det admin som valde att slå ihop dessa trådar av någon anledning.
Senast redigerad av Thurizas 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
Flia skrev:rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.
det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå
Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?
Mjölkfriapraliner kan man ju göra genom att göra en tryffel, smaksätta den och sen doppa den i choklad. Tryffelns grädde bör man ju kunna byta ut mot låtsas grädde.
Senast redigerad av carl 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
carl skrev:Flia skrev:rapchic skrev:skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.
det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå
Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?
Mjölkfriapraliner kan man ju göra genom att göra en tryffel, smaksätta den och sen doppa den i choklad. Tryffelns grädde bör man ju kunna byta ut mot låtsas grädde.
Är det tryffel i praliner? (i så fall: Åfan)
Senast redigerad av Flia 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
Flia skrev:carl skrev:Flia skrev:[quote="rapchic"]skulle vilja testa att göra praliner då det inte finns så många mjölkfria här i världen dock (ve vars man kan köpa rismjölkchoklad blandannat) men har ingen aning om hur man gör.
det var en pralinskola i min stad för någon helg sedan men jag tvivlar att dom skulle ha mjölkfria alternativ så jag iddes inte gå
Kommer du på hur man gör så får du gärna hojta (allergisk/intolerant mot mjölkprotein, laktos och ägg).
Sojagrädde är väl det som gör sig bäst som ersättning i godis. Vad är det i praliner förutom choklad?
Mjölkfriapraliner kan man ju göra genom att göra en tryffel, smaksätta den och sen doppa den i choklad. Tryffelns grädde bör man ju kunna byta ut mot låtsas grädde.
Är det tryffel i praliner? (i så fall: Åfan)[/quote]
En del, endel är det ju nougat i. Eller marsipan. eller nötter Man kan göra egna väldigt spännande experiment
Senast redigerad av carl 2011-05-04 10:46:26, redigerad totalt 1 gång.
Återgå till Intressanta intressen