Stora mat-tråden
pointblank skrev:Oj, har helt missat denna tråden fram tills nu.
Jag tycker underjord ska flytta ner till Skåne istället!
Fast här finns ju inga berg eller fjäll att locka med precis...
Ser himla smarrigt ut allt du lagat till iallafall!
Hihi, ni får slåss om mig
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:05, redigerad totalt 1 gång.
Dagens middag 11!
[img]http://img13.imageshack.us/img13/7766/freo.jpg[/img]
150 gram vetemjöl (1 dl mjöl väger 50 gram)
2 ägg
1 tsk salt
5 dl mjölk
Väg upp mjölet, häll i salt. Gör en liten grop i mjölet och knäck i äggen. Häll ner ca 1 dl av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
Den färska ananasen ska användas till morgondagens middag.
[img]http://img14.imageshack.us/img14/7310/smr.jpg[/img]
Låt smeten stå medan du diskar stekpannan som du inte orkade diska för två dagar sedan. Smält 50 gram smör i pannan och vispa ner i smeten. Under tiden hinner vetemjölet svälla lite. Jag brukar ställa in plattvärmen på 8 av maximalt 12. Mer smör i smeten ger frasigare pannkakor.
I bakgrunden syns, förutom smeten, morötter, en näve hasselnötter, blåbärssylt och keso. Hasselnötter är gott till råa morötter.
[img]http://img14.imageshack.us/img14/1904/stek.jpg[/img]
Häll smet i stekpannan (jag brukar låta smeten täcka ungefär halva botten för att få lagom mängd (man får testa sig fram)). Lyft upp stekpannan och vicka den i ett cirkulärt mönster så att smeten rinner ut och täcker hela botten. Vicka tills smeten inte rör sig längre (eller rör sig mycket trögt). Skrapa ner kanterna med en stekspade. Låt pannkakan bli gyllenbrun och vänd den sedan genom att föra in en stekspade under den, lyfta och sedan vända (pannkakan ska hålla ihop). Låt andra sidan få samma färg (min erfarenhet är att färgen aldrig blir lika jämn på andra sidan, utan fördelas snarare i ett prickmönster).
[img]http://img5.imageshack.us/img5/2107/efter.jpg[/img]
Lägg på fyllningen. Haka fast en gaffel i pannkakans ytterkant och rotera sedan gaffeln så att pannkakan rullas ihop.
150 gram vetemjöl (1 dl mjöl väger 50 gram)
2 ägg
1 tsk salt
5 dl mjölk
Väg upp mjölet, häll i salt. Gör en liten grop i mjölet och knäck i äggen. Häll ner ca 1 dl av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
Den färska ananasen ska användas till morgondagens middag.
[img]http://img14.imageshack.us/img14/7310/smr.jpg[/img]
Låt smeten stå medan du diskar stekpannan som du inte orkade diska för två dagar sedan. Smält 50 gram smör i pannan och vispa ner i smeten. Under tiden hinner vetemjölet svälla lite. Jag brukar ställa in plattvärmen på 8 av maximalt 12. Mer smör i smeten ger frasigare pannkakor.
I bakgrunden syns, förutom smeten, morötter, en näve hasselnötter, blåbärssylt och keso. Hasselnötter är gott till råa morötter.
[img]http://img14.imageshack.us/img14/1904/stek.jpg[/img]
Häll smet i stekpannan (jag brukar låta smeten täcka ungefär halva botten för att få lagom mängd (man får testa sig fram)). Lyft upp stekpannan och vicka den i ett cirkulärt mönster så att smeten rinner ut och täcker hela botten. Vicka tills smeten inte rör sig längre (eller rör sig mycket trögt). Skrapa ner kanterna med en stekspade. Låt pannkakan bli gyllenbrun och vänd den sedan genom att föra in en stekspade under den, lyfta och sedan vända (pannkakan ska hålla ihop). Låt andra sidan få samma färg (min erfarenhet är att färgen aldrig blir lika jämn på andra sidan, utan fördelas snarare i ett prickmönster).
[img]http://img5.imageshack.us/img5/2107/efter.jpg[/img]
Lägg på fyllningen. Haka fast en gaffel i pannkakans ytterkant och rotera sedan gaffeln så att pannkakan rullas ihop.
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:08, redigerad totalt 1 gång.
Att det nödvändigtvis måste vara sånt pyssel med matlagning! Jag hatar det.
Rökt kött & porter blev det idag - inget jävla pysslande, bara att öppna och stoppa i sig.
Rökt kött & porter blev det idag - inget jävla pysslande, bara att öppna och stoppa i sig.
Senast redigerad av KrigarSjäl 2011-05-04 14:28:08, redigerad totalt 1 gång.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Inte enligt de matlagningsfrälsta. De tror mig inte när jag säger att jag aldrig lagar mat, enligt dem borde jag vara död vid det här laget.
Senast redigerad av KrigarSjäl 2011-05-04 14:28:08, redigerad totalt 2 gånger.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
underjord skrev:Matlagningsmaffian?
Hahaha, ja när jag såg det i skrift var jag tvungen att ändra det.
Senast redigerad av KrigarSjäl 2011-05-04 14:28:08, redigerad totalt 1 gång.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Dagens middag 12!
[img]http://img256.imageshack.us/img256/3380/fre1.jpg[/img]
ananas
skivad lök
lite överbliven rotselleri
1 potatis
överbliven fetaost
skivad tomat
bacon
sallat
gurka som senare ska skivas
Idag blev det bullbiffar med klyftpotatis (+ lite rotselleri) till middag. Potatisen klyftas och förkokas 7 minuter i kokande lättsaltat vatten och steks sedan ca 30 minuter i ugnen på 225 grader.
2 skivor (½-1 cm tjocka) skärs ur ananasen och skalet skärs bort. Fetaosten skärs i små tärningar för att senare stoppas i köttfärsen. Baconet steks. Bullbiffsbrödet steks i lite smör. Sallaten sköljs och klipps i mindre bitar direkt i durkslaget. Löken steks, eftersom jag inte gillar den beska smaken av rå lök.
[img]http://img9.imageshack.us/img9/9034/biffar2.jpg[/img]
Biffarna görs på köttfärs, vatten, ströbröd och den överblivna fetaosten. Vattnet gör att biffarna blir saftigare. Jag rullar bullar och lägger dem på plastfilm som sedan viks över och bullarna plattas till med handflatan.
[img]http://img15.imageshack.us/img15/2107/efter.jpg[/img]
Bullbiffarna (brödbotten, chilisås, biff, ost, ananas, lök, chilisås och brödtoppen) är klara och serveras med grönsallat, tomat, gurka och klyftpotatisen (+ lite rotselleri).
ananas
skivad lök
lite överbliven rotselleri
1 potatis
överbliven fetaost
skivad tomat
bacon
sallat
gurka som senare ska skivas
Idag blev det bullbiffar med klyftpotatis (+ lite rotselleri) till middag. Potatisen klyftas och förkokas 7 minuter i kokande lättsaltat vatten och steks sedan ca 30 minuter i ugnen på 225 grader.
2 skivor (½-1 cm tjocka) skärs ur ananasen och skalet skärs bort. Fetaosten skärs i små tärningar för att senare stoppas i köttfärsen. Baconet steks. Bullbiffsbrödet steks i lite smör. Sallaten sköljs och klipps i mindre bitar direkt i durkslaget. Löken steks, eftersom jag inte gillar den beska smaken av rå lök.
[img]http://img9.imageshack.us/img9/9034/biffar2.jpg[/img]
Biffarna görs på köttfärs, vatten, ströbröd och den överblivna fetaosten. Vattnet gör att biffarna blir saftigare. Jag rullar bullar och lägger dem på plastfilm som sedan viks över och bullarna plattas till med handflatan.
[img]http://img15.imageshack.us/img15/2107/efter.jpg[/img]
Bullbiffarna (brödbotten, chilisås, biff, ost, ananas, lök, chilisås och brödtoppen) är klara och serveras med grönsallat, tomat, gurka och klyftpotatisen (+ lite rotselleri).
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:11, redigerad totalt 1 gång.
Dagens middag 13!
[img]http://img440.imageshack.us/img440/5569/fre.jpg[/img]
Jag hade kvar pannkakssmet efter Dagens middag 11, bacon från Dagens middag 12 och hackad spenat i frysen, så idag blev det spenatpannkakor med bacon och lingonsylt (och keso) till middag.
Jag tinade spenaten på ganska hög värme så att vätskan avdunstade, vilket gör att pannkakssmeten inte blir vattnig när man blandar i spenaten (man kan också pressa ut vätskan genom ett durkslag). Rör ner spenaten i smeten med en smörkniv eller träslev (spenaten fastnar annars väldigt lätt i vispen om man använder en sådan).
Baconet stekte jag som vanligt (4/6 värme och inget fett i stekpannan) och lät det rinna av på hushållspapper efteråt.
[img]http://img246.imageshack.us/img246/2107/efter.jpg[/img]
Lingonsylt är gott till bacon.
Jag hade kvar pannkakssmet efter Dagens middag 11, bacon från Dagens middag 12 och hackad spenat i frysen, så idag blev det spenatpannkakor med bacon och lingonsylt (och keso) till middag.
Jag tinade spenaten på ganska hög värme så att vätskan avdunstade, vilket gör att pannkakssmeten inte blir vattnig när man blandar i spenaten (man kan också pressa ut vätskan genom ett durkslag). Rör ner spenaten i smeten med en smörkniv eller träslev (spenaten fastnar annars väldigt lätt i vispen om man använder en sådan).
Baconet stekte jag som vanligt (4/6 värme och inget fett i stekpannan) och lät det rinna av på hushållspapper efteråt.
[img]http://img246.imageshack.us/img246/2107/efter.jpg[/img]
Lingonsylt är gott till bacon.
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:13, redigerad totalt 1 gång.
Jisses vad fint och välstädat det ser ut att vara i ditt kök. Spisen är ju vit!!!
Det här lagade jag idag
2 st gula lökar
1 liten kålrot,
5 potatisar
tre morötter (för det var så många jag hade kvar i en gammal morotspåse)
ett paket krossade tomater (500 gram)
röda linser - (öste ur från paketet ner i kastrullen, kanske blev en 2 dl, cirka, eller så blev det mindre, eller så blev det mer?)
vatten
salt, svartpeppar, vitpeppar, paprikakrydda
smör
skalade och skar sönder alla rotfrukter och löken
stekte sönderhackad lök i smör tills den blev mjuk
kokade alla rotfrukterna och löken ett tag,
hällde i linserna och paketet med de prossade tomaterna,
lät allt koka under lock drygt 10 minuter
Öste upp i matlådor . Blev tre stycken.
Det här lagade jag idag
2 st gula lökar
1 liten kålrot,
5 potatisar
tre morötter (för det var så många jag hade kvar i en gammal morotspåse)
ett paket krossade tomater (500 gram)
röda linser - (öste ur från paketet ner i kastrullen, kanske blev en 2 dl, cirka, eller så blev det mindre, eller så blev det mer?)
vatten
salt, svartpeppar, vitpeppar, paprikakrydda
smör
skalade och skar sönder alla rotfrukter och löken
stekte sönderhackad lök i smör tills den blev mjuk
kokade alla rotfrukterna och löken ett tag,
hällde i linserna och paketet med de prossade tomaterna,
lät allt koka under lock drygt 10 minuter
Öste upp i matlådor . Blev tre stycken.
Senast redigerad av Jossan 2011-05-04 14:28:13, redigerad totalt 1 gång.
Jossan skrev:Jisses vad fint och välstädat det ser ut att vara i ditt kök. Spisen är ju vit!!!
"Dagens middag"-projektet motiverade mig att hålla rent. Matbilderna ser aptitligare ut om det är rent omkring.
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:13, redigerad totalt 1 gång.
Dagens middag 14!
Idag åt jag fläskkotlett med couscous- och grönsaksröra.
[img]http://img91.imageshack.us/img91/3166/rrande.jpg[/img]
Fräsch kräm med honung och mynta är gott till couscousen.
[img]http://img19.imageshack.us/img19/6407/fref.jpg[/img]
½ grön paprika
½ gul paprika
½ gul lök
½ stor morot
1 tomat
Löken hackar jag genom att halvera den genom rotfästet och spara rotfästet medan jag skär löken rakt över mot rotfästet, men inte genom det, eftersom nästa steg då blir lättare: att skiva löken parallellt med rotfästet. Ju mer finhackad löken ska vara, desto tätare skivas den i båda riktningarna. Rotfästet slängs sedan.
Tomaten tärnar jag genom att halvera den, lägga varje halva med snittytan nedåt och sedan tärna ovanifrån.
Moroten strimlar jag genom att först skära bort en skärva i morotens längdriktning. Detta gör att moroten står stadigare under nästa moment. Moroten läggs med snittytan nedåt och sedan skivar jag den återigen i morotens längdriktning. Jag delar upp skivorna i två högar och strimlar varje hög för sig genom att ännu en gång skiva den i sin längdriktning.
Paprikan halverar jag på längden (det är lättare att komma åt på det viset) och plockar ut kärnhuset och tar bort skaftet. Sedan tärnas varje halva.
Lök och morot fräses mjuka i olivolja och sedan läggs paprikan i och får bli lite mjuk den också. Couscous, tomat och vatten tillsätts i slutet. Lock läggs på och det hela får stå (så att couscousen hinner svälla i vätskan) medan kotletterna steks.
[img]http://img207.imageshack.us/img207/1904/stek.jpg[/img]
Fläskkotletterna steks (8/12 värmeenheter) i smör och kryddas med soja (istället för salt), kanel (stimulerar kroppens förbränning) och paprikapulver (för färgens skull) (curry fungerar också om man vill ha mer smak). När kotletterna är precis eller nästan genomstekta hälls ca ½ dl vatten på och kotletterna får bräsera under lock en kort stund (medan man till exempel dukar fram dricka eller fluffar till (:P) couscousen).
"Någonting att äta, någonting att dricka":
[img]http://img207.imageshack.us/img207/2107/efter.jpg[/img]
Jag sparar andra halvan till morgondagen.
[img]http://img91.imageshack.us/img91/3166/rrande.jpg[/img]
Fräsch kräm med honung och mynta är gott till couscousen.
[img]http://img19.imageshack.us/img19/6407/fref.jpg[/img]
½ grön paprika
½ gul paprika
½ gul lök
½ stor morot
1 tomat
Löken hackar jag genom att halvera den genom rotfästet och spara rotfästet medan jag skär löken rakt över mot rotfästet, men inte genom det, eftersom nästa steg då blir lättare: att skiva löken parallellt med rotfästet. Ju mer finhackad löken ska vara, desto tätare skivas den i båda riktningarna. Rotfästet slängs sedan.
Tomaten tärnar jag genom att halvera den, lägga varje halva med snittytan nedåt och sedan tärna ovanifrån.
Moroten strimlar jag genom att först skära bort en skärva i morotens längdriktning. Detta gör att moroten står stadigare under nästa moment. Moroten läggs med snittytan nedåt och sedan skivar jag den återigen i morotens längdriktning. Jag delar upp skivorna i två högar och strimlar varje hög för sig genom att ännu en gång skiva den i sin längdriktning.
Paprikan halverar jag på längden (det är lättare att komma åt på det viset) och plockar ut kärnhuset och tar bort skaftet. Sedan tärnas varje halva.
Lök och morot fräses mjuka i olivolja och sedan läggs paprikan i och får bli lite mjuk den också. Couscous, tomat och vatten tillsätts i slutet. Lock läggs på och det hela får stå (så att couscousen hinner svälla i vätskan) medan kotletterna steks.
[img]http://img207.imageshack.us/img207/1904/stek.jpg[/img]
Fläskkotletterna steks (8/12 värmeenheter) i smör och kryddas med soja (istället för salt), kanel (stimulerar kroppens förbränning) och paprikapulver (för färgens skull) (curry fungerar också om man vill ha mer smak). När kotletterna är precis eller nästan genomstekta hälls ca ½ dl vatten på och kotletterna får bräsera under lock en kort stund (medan man till exempel dukar fram dricka eller fluffar till (:P) couscousen).
"Någonting att äta, någonting att dricka":
[img]http://img207.imageshack.us/img207/2107/efter.jpg[/img]
Jag sparar andra halvan till morgondagen.
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:17, redigerad totalt 1 gång.
Dagens middag 22!
I brist på tidsmaskin:
[img]http://img172.imageshack.us/img172/2734/pseudofre.jpg[/img]
"Personen i filmen är inte densamma som brevskrivaren." Minneskortet var fullt, så jag blev tvungen att ta bort bilder, men råkade i hastigheten ta bort en av dagens middagsbilder (Jag sade till mig själv att "nu ska jag inte ta bort fel bild", så bara för att jävlas med mig själv gjorde jag det förstås ). Jag återskapade bilden så gott det gick.
Alltså:
Ta två morötter och en gul lök. Halvera morötterna på längden och skiva dem sedan (i halvmånar). Hacka löken. På andra sidan spisen ser ni inte sweet chilisås, mangochutney, kokosmjölk och curry, men det gjorde jag.
På den ursprungliga bilden syntes också en halv hönsbuljongtärning och 2 dl vatten. På spisen stod en kastrull med 2 dl vatten i, i väntan på 1 dl bulgurgryn (koka upp med lite salt, häll i bulgurn och koka på låg värme i 6-8 minuter (allt vatten ska ha kokat in)).
Låt morötterna och löken steka mjuka medan du strimlar två kycklingfiléer (ta bort eventuella glasbitar som någon kan ha stoppat i filéerna). När löken är mjuk, tillsätt den strimlade kycklingen och låt den få lite färg. Tillsätt även curry efter smak (kanske ½ tsk?).
Se till att diska skärbrädan ordentligt efter att du har skurit kyckling på den (salmonellaförgiftning är inte att leka med):
1. Börja med att skölja av den i kallt vatten och grovrensa med diskborsten. Varmt vatten gör att proteinerna i kycklingen stelnar och riskerar att bli kvar i skärbrädans sprickor och håligheter, vilket är väldigt obra.
2. Droppa på diskmedel och ta fram diskborsten igen.
3. Avsluta med att skölja av skärbrädan i varmt vatten för att få bort diskmedelsrester (kör runt lite med diskborsten också). Skölj skärbrädan på bägge sidor för att minska risken för att skärbrädan slår sig (aj).
4. Torka av skärbrädan med en kökshandduk. Jag förvarar min skärbräda på spisen bakom plattorna, så torkar den snabbt och håller längre.
Stekmjuka grönsaker:
[img]http://img293.imageshack.us/img293/1904/stek.jpg[/img]
Löken, morötterna och filén steks i curry.
Nej, nu blir jag lite småputt:
[img]http://img90.imageshack.us/img90/9902/puttra.jpg[/img]
Låt grönsakerna och filéerna småputtra tio minuter i 2 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning. 2 dl kokainmjölk, 1 msk mangochutney och 1 msk sweet chilisås tillsätts.
Redigt och resolut:
[img]http://img150.imageshack.us/img150/4172/redig.jpg[/img]
Det hela reds med lite majsstärkelse till önskad konsistens. Låt koka upp, så att stärkelsen aktiveras.
Klart:
[img]http://img25.imageshack.us/img25/2107/efter.jpg[/img]
Bulgur och kokoskyckling.
[img]http://img172.imageshack.us/img172/2734/pseudofre.jpg[/img]
"Personen i filmen är inte densamma som brevskrivaren." Minneskortet var fullt, så jag blev tvungen att ta bort bilder, men råkade i hastigheten ta bort en av dagens middagsbilder (Jag sade till mig själv att "nu ska jag inte ta bort fel bild", så bara för att jävlas med mig själv gjorde jag det förstås ). Jag återskapade bilden så gott det gick.
Alltså:
Ta två morötter och en gul lök. Halvera morötterna på längden och skiva dem sedan (i halvmånar). Hacka löken. På andra sidan spisen ser ni inte sweet chilisås, mangochutney, kokosmjölk och curry, men det gjorde jag.
På den ursprungliga bilden syntes också en halv hönsbuljongtärning och 2 dl vatten. På spisen stod en kastrull med 2 dl vatten i, i väntan på 1 dl bulgurgryn (koka upp med lite salt, häll i bulgurn och koka på låg värme i 6-8 minuter (allt vatten ska ha kokat in)).
Låt morötterna och löken steka mjuka medan du strimlar två kycklingfiléer (ta bort eventuella glasbitar som någon kan ha stoppat i filéerna). När löken är mjuk, tillsätt den strimlade kycklingen och låt den få lite färg. Tillsätt även curry efter smak (kanske ½ tsk?).
Se till att diska skärbrädan ordentligt efter att du har skurit kyckling på den (salmonellaförgiftning är inte att leka med):
1. Börja med att skölja av den i kallt vatten och grovrensa med diskborsten. Varmt vatten gör att proteinerna i kycklingen stelnar och riskerar att bli kvar i skärbrädans sprickor och håligheter, vilket är väldigt obra.
2. Droppa på diskmedel och ta fram diskborsten igen.
3. Avsluta med att skölja av skärbrädan i varmt vatten för att få bort diskmedelsrester (kör runt lite med diskborsten också). Skölj skärbrädan på bägge sidor för att minska risken för att skärbrädan slår sig (aj).
4. Torka av skärbrädan med en kökshandduk. Jag förvarar min skärbräda på spisen bakom plattorna, så torkar den snabbt och håller längre.
Stekmjuka grönsaker:
[img]http://img293.imageshack.us/img293/1904/stek.jpg[/img]
Löken, morötterna och filén steks i curry.
Nej, nu blir jag lite småputt:
[img]http://img90.imageshack.us/img90/9902/puttra.jpg[/img]
Låt grönsakerna och filéerna småputtra tio minuter i 2 dl vatten + ½ hönsbuljongtärning. 2 dl kokainmjölk, 1 msk mangochutney och 1 msk sweet chilisås tillsätts.
Redigt och resolut:
[img]http://img150.imageshack.us/img150/4172/redig.jpg[/img]
Det hela reds med lite majsstärkelse till önskad konsistens. Låt koka upp, så att stärkelsen aktiveras.
Klart:
[img]http://img25.imageshack.us/img25/2107/efter.jpg[/img]
Bulgur och kokoskyckling.
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:22, redigerad totalt 1 gång.
Re: Dagens middag 22!
underjord skrev:Se till att diska skärbrädan ordentligt efter att du har skurit kyckling på den (salmonellaförgiftning är inte att leka med)
Det är svårt att få en skärbräda så ren att livsmedelsverkets inspektörer gillar det, har jag fått lära mig. Att hälla på sprit ockå är det minsta den samvetsgranne skall göra.
Senast redigerad av jonsch 2011-05-04 14:28:22, redigerad totalt 1 gång.
Re: Dagens middag 22!
jonsch skrev:underjord skrev:Se till att diska skärbrädan ordentligt efter att du har skurit kyckling på den (salmonellaförgiftning är inte att leka med)
Det är svårt att få en skärbräda så ren att livsmedelsverkets inspektörer gillar det, har jag fått lära mig. Att hälla på sprit ockå är det minsta den samvetsgranne skall göra.
Lite skit får man ta. Jag lever efter devisen att kroppen behöver lite bakterier för att inte bli vek
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:22, redigerad totalt 1 gång.
Dagens middag 25!
[img]http://img408.imageshack.us/img408/3695/freecb.jpg[/img]
tomater
gurka
halloumiost
olivolja
kycklingfilé
soja
salvia
persilja
grönsallat
pasta
basilika
svartpeppar
salt
olivolja
balsamvinäger
tärna
tärna
stek
stek
hacka
skölj
klipp
koka
smaksätt
[img]http://img168.imageshack.us/img168/2107/efter.jpg[/img]
dricka
sallad
bröd
ät
tomater
gurka
halloumiost
olivolja
kycklingfilé
soja
salvia
persilja
grönsallat
pasta
basilika
svartpeppar
salt
olivolja
balsamvinäger
tärna
tärna
stek
stek
hacka
skölj
klipp
koka
smaksätt
[img]http://img168.imageshack.us/img168/2107/efter.jpg[/img]
dricka
sallad
bröd
ät
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:24, redigerad totalt 1 gång.
Brukar sällan idas laga mat, då jag är ensamstånde , men dina recept
ser verligen goda ut underjord måste nog testa några av dem vid tillfälle.
Blev verkligen sugen.. Bra initiativ med mattips
ser verligen goda ut underjord måste nog testa några av dem vid tillfälle.
Blev verkligen sugen.. Bra initiativ med mattips
Senast redigerad av oxymoronen Erik 2011-05-04 14:28:24, redigerad totalt 1 gång.
- oxymoronen Erik
- Inlägg: 564
- Anslöt: 2008-11-29
- Ort: Västerbotten
Hej!
För den som inte ids laga mat, finns det ju flera snabblösningar.
Stekta nudlar med wokgrönsaker är gott. Det tar max 20 minuter att laga till.
Koka upp vatten, använd vattenkokare om du har.
Plocka fram wokgrönsaker från frysen. Stek wokgrönsakerna.
När vattenkokaren har värmt upp vattnet, häll det i en kastrull och lägg i nudlarna. Koka några minuter.
Lägg wokgrönsakerna i en skål när de verkar genomvarma.
Häll av vattnet från nudlarna och stek dem i stekpannan tillsammans med lite soja till de precis börjar få färg, inte för länge.
Blanda de stekta nudlarna med wokgrönsakerna. Häll upp på en tallrik och ät.
Krångligare än så är det inte att laga mat.
Hälsningar
Lilla Gumman
För den som inte ids laga mat, finns det ju flera snabblösningar.
Stekta nudlar med wokgrönsaker är gott. Det tar max 20 minuter att laga till.
Koka upp vatten, använd vattenkokare om du har.
Plocka fram wokgrönsaker från frysen. Stek wokgrönsakerna.
När vattenkokaren har värmt upp vattnet, häll det i en kastrull och lägg i nudlarna. Koka några minuter.
Lägg wokgrönsakerna i en skål när de verkar genomvarma.
Häll av vattnet från nudlarna och stek dem i stekpannan tillsammans med lite soja till de precis börjar få färg, inte för länge.
Blanda de stekta nudlarna med wokgrönsakerna. Häll upp på en tallrik och ät.
Krångligare än så är det inte att laga mat.
Hälsningar
Lilla Gumman
Senast redigerad av Lilla Gumman 2011-05-04 14:28:24, redigerad totalt 1 gång.
- Lilla Gumman
- Inlägg: 5451
- Anslöt: 2007-08-01
- Ort: Ludvika
Underjord fixar frukost!
Varje morgon* gör jag ordning frukost på samma sätt och så här såg det ut den morgon** då jag fick för mig att ta fram kameran:
1. Allt är framtaget.
[img]http://img142.imageshack.us/img142/6518/frukost1.jpg[/img]
2. ...men först en ordentlig rundsmörjning.
[img]http://img513.imageshack.us/img513/1007/frukost2.jpg[/img]
3. It's alive!
[img]http://img136.imageshack.us/img136/2590/frukost3.jpg[/img]
4. Korv... korv... korv... korv...
[img]http://img136.imageshack.us/img136/5198/frukost4.jpg[/img]
5. En hyv(l)ens cheese.
[img]http://img168.imageshack.us/img168/8484/frukost5.jpg[/img]
6. Jag ska tjäna fett med papp!
[img]http://img512.imageshack.us/img512/4329/frukost6.jpg[/img]
7. Tillsätt 9 delar vatten.
[img]http://img231.imageshack.us/img231/8045/frukost7.jpg[/img]
8. Klar(-)t(é)!
[img]http://img223.imageshack.us/img223/1812/frukost8.jpg[/img]
Rooibos-te och grovt bröd: ost+gurka, korv+orange paprika, leverpastej+röd paprika. Uppradningen av frukostföremålen effektiviserar det hela.
--------------------------------------------
*förmiddag
**fortfarande förmiddag
1. Allt är framtaget.
[img]http://img142.imageshack.us/img142/6518/frukost1.jpg[/img]
2. ...men först en ordentlig rundsmörjning.
[img]http://img513.imageshack.us/img513/1007/frukost2.jpg[/img]
3. It's alive!
[img]http://img136.imageshack.us/img136/2590/frukost3.jpg[/img]
4. Korv... korv... korv... korv...
[img]http://img136.imageshack.us/img136/5198/frukost4.jpg[/img]
5. En hyv(l)ens cheese.
[img]http://img168.imageshack.us/img168/8484/frukost5.jpg[/img]
6. Jag ska tjäna fett med papp!
[img]http://img512.imageshack.us/img512/4329/frukost6.jpg[/img]
7. Tillsätt 9 delar vatten.
[img]http://img231.imageshack.us/img231/8045/frukost7.jpg[/img]
8. Klar(-)t(é)!
[img]http://img223.imageshack.us/img223/1812/frukost8.jpg[/img]
Rooibos-te och grovt bröd: ost+gurka, korv+orange paprika, leverpastej+röd paprika. Uppradningen av frukostföremålen effektiviserar det hela.
--------------------------------------------
*förmiddag
**fortfarande förmiddag
Senast redigerad av underjord 2011-05-04 14:28:33, redigerad totalt 1 gång.
*Felfelfel* Underjord, du begår ett allvarligt fel här som jag känner mig manad att påpeka. GURKAN ska vara på LEVERPASTEJMACKAN!! I övrigt såg allt helt underbart rätt ut.
Senast redigerad av missbutterfly 2011-05-04 14:28:33, redigerad totalt 1 gång.
- missbutterfly
- Inlägg: 2272
- Anslöt: 2007-02-13
- Ort: Aspberget
Re: Underjord fixar frukost!
underjord skrev:
Rooibos-te och grovt bröd: ost+gurka, korv+orange paprika, leverpastej+röd paprika. Uppradningen av frukostföremålen effektiviserar det hela.
Kul läsning och mumsbilder, tur att jag precis ätit frukost och inte blir frestad!
Rooibos-te är toppen! du får extra poäng bara för det
Senast redigerad av TheBoxSaysNo 2011-05-04 14:28:33, redigerad totalt 1 gång.
- TheBoxSaysNo
- Inlägg: 2219
- Anslöt: 2008-05-16
Återgå till Intressanta intressen