Vad är grunden till en bra pastarätt?
43 inlägg
• Sida 1 av 2 • 1, 2
Vad är grunden till en bra pastarätt?
så vad tror vad är grunden till en bra pasta rätt.
kan man ha krossade tomater med champinjoner och vitlök och mozzarella ost.?
och koka spaghetti och först steka champinjonerna och sedan ha i vitlök och sedan mozzarella kan man även blanda i lite cream fresh också för att få en bättre smak kom gärna med tips.?
hur vill ni och hur gör ni era pasta för att få den perfekt.?
kan man ha krossade tomater med champinjoner och vitlök och mozzarella ost.?
och koka spaghetti och först steka champinjonerna och sedan ha i vitlök och sedan mozzarella kan man även blanda i lite cream fresh också för att få en bättre smak kom gärna med tips.?
hur vill ni och hur gör ni era pasta för att få den perfekt.?
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Fröst så steker man vitlök och gul lök och salt och peppar och sedan så bland man ner krossade tomater och sedan efter det cream fresh.?
Vad är A och O och grunden till en bra pasta rätt då.?
Vad är A och O och grunden till en bra pasta rätt då.?
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Jag skulle inte lägga i några kryddor förrän jag hällt i de krossade tomaterna.
Det svåra med pastarätter är att få pastan lagom kokt, varken för hård el för mjuk. Ofta är såsen klar medan pastan aldrig tycks bli klar. Men för mjuk pasta är inte heller gott.
Det svåra med pastarätter är att få pastan lagom kokt, varken för hård el för mjuk. Ofta är såsen klar medan pastan aldrig tycks bli klar. Men för mjuk pasta är inte heller gott.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Alien skrev:Jag skulle inte lägga i några kryddor förrän jag hällt i de krossade tomaterna.
Det svåra med pastarätter är att få pastan lagom kokt, varken för hård el för mjuk. Ofta är såsen klar medan pastan aldrig tycks bli klar. Men för mjuk pasta är inte heller gott.
MAn kan till sätta lite ost också då parmesanost ost.?
parmesanost
https://www.parmasalami.com/shop/kat/parmesanost/
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Klart man kan sätta till ost men det brukar jag göra i slutet. När då osten smält är det klart.
Jag brukar använda vanlig ost, parmesanosten är för dyr.
Jag brukar använda vanlig ost, parmesanosten är för dyr.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Grunden till en bra pastarätt, eller till en god måltid över lag, är gott sällskap.
Det här var något jag förstod vikten av först i vuxen ålder och då var det redan försent.
Det här var något jag förstod vikten av först i vuxen ålder och då var det redan försent.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
I min pastarätt har jag smör ( Lätta eller dylikt ) , salt , Spaghettikrydda samt ibland ost, som smälter in i uppkoket. Jättegott
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Alien skrev:Jag skulle inte lägga i några kryddor förrän jag hällt i de krossade tomaterna.
Det svåra med pastarätter är att få pastan lagom kokt, varken för hård el för mjuk. Ofta är såsen klar medan pastan aldrig tycks bli klar. Men för mjuk pasta är inte heller gott.
Glöm bara inte bort detta till.
creme fraiche
https://www.google.se/search?q=creme+fr ... eGXyG-6VeM
https://www.google.se/search?q=krossade ... ObHkuM1-7M
krossade tomater
creme fraiche tyvärr så råkade jag i för mycket av creme fraichn annars väldigt gott det.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Chrilleb skrev:I min pastarätt har jag smör ( Lätta eller dylikt ) , salt , Spaghettikrydda samt ibland ost, som smälter in i uppkoket. Jättegott
tips när du gör den rätt ha inte i för mycket Cream freh det blir inte gott med för mycket av cream fresh blir som soppa då nästa ha lite mindre av detta i pasta såsen.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Alien skrev:Jag skulle inte lägga i några kryddor förrän jag hällt i de krossade tomaterna.
Det svåra med pastarätter är att få pastan lagom kokt, varken för hård el för mjuk. Ofta är såsen klar medan pastan aldrig tycks bli klar. Men för mjuk pasta är inte heller gott.
jag hade följande saker i min pasta sås i dag.
krossade tomater och vitlök och korn färs vegetariskt sådan och Cream fresh men jag hade råkade ha för mycket av Cream freshn i tyvärr
annars väldigt gott det.
toppade med ost riven ost.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Beror på vilken pastarätt du menar.
Men verkar som du syftar på en tomatbaserad sådan.
Ett misstag många gör när dom lagar mat överlag är att inte bryna kryddorna.
De flesta kryddor skall brynas för att få fram smakerna på dom.
Samma sak med tomatpure etc.
Kvaliteten på ingredienserna är såklart viktigt också.
Helt klart värt att köpa kvalitets tomater/krossade tomater.
Ett annat misstag många gör är att inte låta såsen puttra tillräckligt länge på låg värme
1-2 timmar minst skulle jag säga. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Själv brukar jag låta det ta 6-7 timmar men då gör jag typ 15 portioner på en gång som jag sedan fryser in i portionsförpackningar.
Sen behöver du ju bara värma på en portion och koka pasta varje gång du skall äta av det.
Men verkar som du syftar på en tomatbaserad sådan.
Ett misstag många gör när dom lagar mat överlag är att inte bryna kryddorna.
De flesta kryddor skall brynas för att få fram smakerna på dom.
Samma sak med tomatpure etc.
Kvaliteten på ingredienserna är såklart viktigt också.
Helt klart värt att köpa kvalitets tomater/krossade tomater.
Ett annat misstag många gör är att inte låta såsen puttra tillräckligt länge på låg värme
1-2 timmar minst skulle jag säga. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Själv brukar jag låta det ta 6-7 timmar men då gör jag typ 15 portioner på en gång som jag sedan fryser in i portionsförpackningar.
Sen behöver du ju bara värma på en portion och koka pasta varje gång du skall äta av det.
- triggerhappyD
- Inlägg: 5267
- Anslöt: 2015-06-01
Vad är grunden till en bra pastarätt?
triggerhappyD skrev:Beror på vilken pastarätt du menar.
Men verkar som du syftar på en tomatbaserad sådan.
Ett misstag många gör när dom lagar mat överlag är att inte bryna kryddorna.
De flesta kryddor skall brynas för att få fram smakerna på dom.
Samma sak med tomatpure etc.
Kvaliteten på ingredienserna är såklart viktigt också.
Helt klart värt att köpa kvalitets tomater/krossade tomater.
Ett annat misstag många gör är att inte låta såsen puttra tillräckligt länge på låg värme
1-2 timmar minst skulle jag säga. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Själv brukar jag låta det ta 6-7 timmar men då gör jag typ 15 portioner på en gång som jag sedan fryser in i portionsförpackningar.
Sen behöver du ju bara värma på en portion och koka pasta varje gång du skall äta av det.
Jag märkte det att man bör ha färskpasta och inte torkad paket pasta.
Färsk pasta är 1000 gånger godare än vanlig torkad pasta.
https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... A7hBLxQVdM
Färska pasta skall det vara ju.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
triggerhappyD skrev:Beror på vilken pastarätt du menar.
Men verkar som du syftar på en tomatbaserad sådan.
Ett misstag många gör när dom lagar mat överlag är att inte bryna kryddorna.
De flesta kryddor skall brynas för att få fram smakerna på dom.
Samma sak med tomatpure etc.
Kvaliteten på ingredienserna är såklart viktigt också.
Helt klart värt att köpa kvalitets tomater/krossade tomater.
Ett annat misstag många gör är att inte låta såsen puttra tillräckligt länge på låg värme
1-2 timmar minst skulle jag säga. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Själv brukar jag låta det ta 6-7 timmar men då gör jag typ 15 portioner på en gång som jag sedan fryser in i portionsförpackningar.
Sen behöver du ju bara värma på en portion och koka pasta varje gång du skall äta av det.
pesto pasta, färsk pesto pasta är också gott det med.
Man kan väl blanda Creme fraiche med pesto det går det väl bra också eller skär det sig.
https://www.google.se/search?q=pesto&so ... OqmZMzV9RM
https://www.google.se/search?q=pesto&so ... SWq_35ZjBM
Vad är grunden till en bra pastarätt?
triggerhappyD skrev:Beror på vilken pastarätt du menar.
Men verkar som du syftar på en tomatbaserad sådan.
Ett misstag många gör när dom lagar mat överlag är att inte bryna kryddorna.
De flesta kryddor skall brynas för att få fram smakerna på dom.
Samma sak med tomatpure etc.
Kvaliteten på ingredienserna är såklart viktigt också.
Helt klart värt att köpa kvalitets tomater/krossade tomater.
Ett annat misstag många gör är att inte låta såsen puttra tillräckligt länge på låg värme
1-2 timmar minst skulle jag säga. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Själv brukar jag låta det ta 6-7 timmar men då gör jag typ 15 portioner på en gång som jag sedan fryser in i portionsförpackningar.
Sen behöver du ju bara värma på en portion och koka pasta varje gång du skall äta av det.
Denna där ser got ut den och en burk pesto.
https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... MsDjxd45gM
Mozzarella Pomodoro Tortelloni Färsk Pasta
pesto
https://www.google.se/search?q=pesto&tb ... SWq_35ZjBM
Vad är grunden till en bra pastarätt?
triggerhappyD skrev:Beror på vilken pastarätt du menar.
Men verkar som du syftar på en tomatbaserad sådan.
Ett misstag många gör när dom lagar mat överlag är att inte bryna kryddorna.
De flesta kryddor skall brynas för att få fram smakerna på dom.
Samma sak med tomatpure etc.
Kvaliteten på ingredienserna är såklart viktigt också.
Helt klart värt att köpa kvalitets tomater/krossade tomater.
Ett annat misstag många gör är att inte låta såsen puttra tillräckligt länge på låg värme
1-2 timmar minst skulle jag säga. Tillsätt lite vatten om det behövs.
Själv brukar jag låta det ta 6-7 timmar men då gör jag typ 15 portioner på en gång som jag sedan fryser in i portionsförpackningar.
Sen behöver du ju bara värma på en portion och koka pasta varje gång du skall äta av det.
skillnaden mellan färska pasta och torkad pasta är som natt och dag i skillnaden.
pesto
https://www.google.se/search?q=pesto&tb ... SWq_35ZjBM
+
färsk pasta
https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... GVWUfVO9cM
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Spelar ingen roll om den är färsk eller inte.
Kokar alltid klart pastan i såsen. Koka pastan tills den är nästan klar, häll ut nästan allt vatten (spara nån deciliter eller två), sleva ner såsen i kastrullen med pastan och pastavattnet och koka klart pastan.
Kokar alltid klart pastan i såsen. Koka pastan tills den är nästan klar, häll ut nästan allt vatten (spara nån deciliter eller två), sleva ner såsen i kastrullen med pastan och pastavattnet och koka klart pastan.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
Zia1985 skrev:Spelar ingen roll om den är färsk eller inte.
Kokar alltid klart pastan i såsen. Koka pastan tills den är nästan klar, häll ut nästan allt vatten (spara nån deciliter eller två), sleva ner såsen i kastrullen med pastan och pastavattnet och koka klart pastan.
där håller jag inte riktigt med dig färska pasta och torkad pasta är som natt och dag i skillnaden.
detta +pesto är nog gott det.
https://www.google.se/search?q=pesto&so ... GTm4pU7jSM
https://www.coop.se/handla/varor/skaffe ... 0156495396
jävlar denna verkar god den
https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... ZPg3BXBpcM
https://www.google.se/search?q=f%C3%A4r ... GVWUfVO9cM
Vad är grunden till en bra pastarätt?
slackern skrev:Pasta såklart.
Ja färsk pasta skall det vara då är stor skillnad mellan färsk och pasta och torkad pasta .
färska pastan smakar 10 tusen gånger bättre.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
manne skrev:slackern skrev:Pasta såklart.
Ja färsk pasta skall det vara då är stor skillnad mellan färsk och pasta och torkad pasta .
färska pastan smakar 10 tusen gånger bättre.
Har du testat hemlagad pasta någon gång? Det är grejer det kan jag lova dig.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
slackern skrev:manne skrev:slackern skrev:Pasta såklart.
Ja färsk pasta skall det vara då är stor skillnad mellan färsk och pasta och torkad pasta .
färska pastan smakar 10 tusen gånger bättre.
Har du testat hemlagad pasta någon gång? Det är grejer det kan jag lova dig.
finns en person som är bra på att laga pata rätter.
Mitt kök: Paolo Roberto lagar pasta med oxfilé
https://www.tv4play.se/program/nyhetsmo ... A9/2965459
Han kan laga mat han ju.
Vad är grunden till en bra pastarätt?
slackern skrev:manne skrev:slackern skrev:Pasta såklart.
Ja färsk pasta skall det vara då är stor skillnad mellan färsk och pasta och torkad pasta .
färska pastan smakar 10 tusen gånger bättre.
Har du testat hemlagad pasta någon gång? Det är grejer det kan jag lova dig.
det finns tex i dag smaksatt smaksatt creme fraiche
https://www.google.se/search?q=smaksatt ... GVi74eqxiM
tror att dessa med smak är gott att ha som pasta sås.?
https://www.google.se/search?q=smaksatt ... 2bwG4NwgnM
https://www.google.se/search?q=smaksatt ... ylkTfUprlM
eller varför inte ta.
creme bonjour
https://www.google.se/search?q=creme+bo ... HPA7CKf0tM
https://www.google.se/search?q=smaksatt ... lFgZQvcsQM
Vad är grunden till en bra pastarätt?
jag skrev ner en korv gryta i går med färsk pasta som kan vara gott skrev ner den i går.
följande ingredienser.
Gul lök och krossade tomater och Crème fraîche och oliver och vitlök och oliver och salt och peppar.
färsk pasta i från affären och chorizo några st.
glöm inte bort att köpa färska pasta till den grytan.
så vad tror ni om denna kom på den rätten i går skrev ner den innan jag gick och la mig.
följande ingredienser.
Gul lök och krossade tomater och Crème fraîche och oliver och vitlök och oliver och salt och peppar.
färsk pasta i från affären och chorizo några st.
glöm inte bort att köpa färska pasta till den grytan.
så vad tror ni om denna kom på den rätten i går skrev ner den innan jag gick och la mig.
Återgå till Intressanta intressen