Stora mat-tråden
Stora mat-tråden
Ska ha "främmande". Vad ska jag fixa för mat? Måste handla snart. Kommer nog gå till Lidl vilket gör att specialprodukter inte finns.
Ska vara en lunch och en middag. Helst något jag delvis kan göra i förväg. Offren äter "allt".
Skulle gärna vilja bjuda på något de inte alltid äter. Brukar vara bra på att hitta på vad man kan laga men det står helt still. Eftersom det ska lagas två mål får det inte vara något som tar jättelång tid att göra. Brukar ofta imponera med god mat (fast ganska enkel), så ribban är lagd högt.
Ska vara en lunch och en middag. Helst något jag delvis kan göra i förväg. Offren äter "allt".
Skulle gärna vilja bjuda på något de inte alltid äter. Brukar vara bra på att hitta på vad man kan laga men det står helt still. Eftersom det ska lagas två mål får det inte vara något som tar jättelång tid att göra. Brukar ofta imponera med god mat (fast ganska enkel), så ribban är lagd högt.
Stora mat-tråden
Något med spaghetti och en god sås med musslor?
Eller typ lax, broccoli och potatis? Potatisgratäng?
Thailändsk kyckling och ris?
Eller typ lax, broccoli och potatis? Potatisgratäng?
Thailändsk kyckling och ris?
Stora mat-tråden
Alien skrev:Thailändsk kyckling och ris?
Kyckling har jag lyckats glömma hur man lagar. Åt massa kyckling förr i tiden. Då brukade kycklingen stekas hel i ugnen med jox på och det blev gott. Borde kanske rota fram något recept på en bra ugnsbakt kyckling.
Åh, musslor vill jag äta. Tyvärr så verkar ingen annan gilla musslor, inte ens de som i normalfallet äter allt.
Stora mat-tråden
geeko skrev:Jag skulle vilja ha någon stans att spara mina egna recept, men jag kan inte bestämma mig för var. Någon som kan rekommendera en sajt/app? Eller finns det något bättre sätt?
En anteckningsbok. Eller en pärm. Så behöver du inte vara beroende av tekniskt utrustning eller sajter som kan lägga ner och "stjäla" recepten ifrån dig.
- Bjäbbmonstret
- Inlägg: 10604
- Anslöt: 2007-11-15
- Ort: Östergötland
Stora mat-tråden
Nuförtiden behöver man inte köpa en hel kyckling som man styckar (om man inte ugnssteker den hel). Det finns kycklingfilé att köpa som man bryner först och sedan kokar i gryta med ingefära och olika grönsaker.
Stora mat-tråden
Fryst broccoli har legat länge i frysen nu. Har glömt vad jag gjort för gott av broccoli tidigare.
Behöver lite inspiration.
Behöver lite inspiration.
Stora mat-tråden
Ja det var min tanke att äta broccolin med lax Den behöver piffas upp om jag ska kunna få ner den.. Får väl googla stuvning eller nåt, har nog aldrig gjort broccolistuvning.
Stora mat-tråden
Det räcker att koka broccolin med lite salt. Sen brukar jag ta aioli till (färdigköpt från Ica) som sås till laxen.
Stora mat-tråden
Alien skrev:Nuförtiden behöver man inte köpa en hel kyckling som man styckar (om man inte ugnssteker den hel). Det finns kycklingfilé att köpa som man bryner först och sedan kokar i gryta med ingefära och olika grönsaker.
Kommer ihåg att det brukade ligga hjärta och lever i en förpackning inuti kycklingen förr, när man köpte hel kyckling.
Stora mat-tråden
Alien skrev:Det finns kycklingfilé att köpa
Är rabiat kycklingfilémotståndare. Filén är den tristaste delen på kycklingen. Köper då hellre klubbor och ungssteker.
Stora mat-tråden
Till katten.Maggi skrev:Alien skrev:Nuförtiden behöver man inte köpa en hel kyckling som man styckar (om man inte ugnssteker den hel). Det finns kycklingfilé att köpa som man bryner först och sedan kokar i gryta med ingefära och olika grönsaker.
Kommer ihåg att det brukade ligga hjärta och lever i en förpackning inuti kycklingen förr, när man köpte hel kyckling.
Stora mat-tråden
Bara en lever är rätt värdo. Och de hade ofta strupe med. De har väl insett att folk faktiskt äter kycklinglever nu och säljer den separat.
Stora mat-tråden
Det blir jämt samma saker när jag lagar mat. Med färs t.ex.
När jag har ett paket köttfärs hemma blir det: köttbullar eller pannbiffar, köttfärslimpa, köttfärssås, chili con carne. Någon gång blir det lasagne av köttfärssåsen. Det är hela variationen.
Vad brukar ni göra?
När jag har ett paket köttfärs hemma blir det: köttbullar eller pannbiffar, köttfärslimpa, köttfärssås, chili con carne. Någon gång blir det lasagne av köttfärssåsen. Det är hela variationen.
Vad brukar ni göra?
Stora mat-tråden
Om man har ett paket färs kan man fräsa upp den, ta bort hälften och frysa in, och sedan hälla på en burk ICA:s egen Tikka Masala på resten. Samtidigt kokar man ris till. Blir fyra portioner så man klarar sig ett tag. Fast ännu hellre än färs kan man köpa fryst kycklingfilé och skära upp i tärningar och fräsa.
Stora mat-tråden
Om de inte sorterar ut alla bitar som är svårsålda i Sverige och exporterar till Kina eller Afrika. Här är ett exempel:Kidzi skrev:Bara en lever är rätt värdo. Och de hade ofta strupe med. De har väl insett att folk faktiskt äter kycklinglever nu och säljer den separat.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.a ... el=6347036
Stora mat-tråden
Ja kanske finns någon stir fry sås som passar till färs. Det är länge sen jag köpte det så jag har inte riktigt koll på utbudet. Fast kyckling brukade passa bäst till det. Jag ska kolla den hyllan nästa gång jag handlar.
Huggorm skrev:Om man har ett paket färs kan man fräsa upp den, ta bort hälften och frysa in, och sedan hälla på en burk ICA:s egen Tikka Masala på resten. Samtidigt kokar man ris till. Blir fyra portioner så man klarar sig ett tag. Fast ännu hellre än färs kan man köpa fryst kycklingfilé och skära upp i tärningar och fräsa.
Stora mat-tråden
Huggorm skrev:[---] ett paket färs kan man fräsa upp den, ta bort hälften och frysa in[]...] Samtidigt kokar man ris till. Blir fyra portioner [...]
hur stora köttfärsförpackningar ha ni där nere egentligen? Här brukar de vara runt ett halvkilo, så två eller tre portioner.
Stora mat-tråden
Det hade säkert blivit godare men 400-500gram bör räcka till 6-8 portioner i alla fallnallen skrev:Huggorm skrev:[---] ett paket färs kan man fräsa upp den, ta bort hälften och frysa in[]...] Samtidigt kokar man ris till. Blir fyra portioner [...]
hur stora köttfärsförpackningar ha ni där nere egentligen? Här brukar de vara runt ett halvkilo, så två eller tre portioner.
Stora mat-tråden
Hu, nej, det räcker inte! Men det påminner mig om att jag ska handla köttfärs. Alltid något.
Stora mat-tråden
Huggorm skrev:Det hade säkert blivit godare men 400-500gram bör räcka till 6-8 portioner i alla fall
Oj vad liten du är i maten.
Stora mat-tråden
Jag köper blandfärs i 1,6kg förpackningar. 3 såna i stora grytan blir 30 stora portioner.
Stora mat-tråden
Om jag räknar rätt blir det ungefär dubbelt så mycket kött som jag använder per portion. Kanske jag är för snål ändå? Sedan funderar jag på hur trött du är på samma maträtt efter att ha ätit de trettio portionerna? Måste ju bli tjatigt till slut.
Återgå till Intressanta intressen