Vad äter du absolut inte?
Vad äter du absolut inte?
slackern skrev:Kors i taket först var det galna kosjukan och nu har någon käkat ekorrehjärna och drabbats utav Creutzfeldt–Jakob.
Så jag tror att jag skippar att äta någon som helt form utav hjärna.
Jag skulle vilja testa hjärna, men vågar inte även om chansen skulle komma. Även om det var ett djur som de påstod vara fritt från vCJD.
Vad äter du absolut inte?
Så om man kommer med en burk med två fina, inlagda, konjurar kan man inte fresta dig med det?Katnizz skrev:Jag äter inte inälvsmat eller inlagda saker.
Vad äter du absolut inte?
Huggorm skrev:Så om man kommer med en burk med två fina, inlagda, konjurar kan man inte fresta dig med det?Katnizz skrev:Jag äter inte inälvsmat eller inlagda saker.
Omg, tänk efter apokalypsen, om man svultit och gått i flera dar, och man kommer till en övergiven och plundrad affär och det enda som finns kvar är burkar med konjurar...
Vad äter du absolut inte?
Om man hackar upp dom och steker hårt syns det inte riktigt vad det är. Då duger det att göra gryta på, eller något annat.
Vad äter du absolut inte?
Huggorm skrev:Om man hackar upp dom och steker hårt syns det inte riktigt vad det är. Då duger det att göra gryta på, eller något annat.
Jag tänkte på att äta dem kalla, direkt från burken, som persikahalver, hoppas man aldrig behöver det...
Vad äter du absolut inte?
Nej, de lär väl inte direkt slinka ner första eller andra dagen av svält...
Vad äter du absolut inte?
Nu vet jag inte konjurar är. Nu inser jag min miss i mitt tidigare inlägg. Inlagdsaker är alltså typ fisk. Frukt och annat sött går bra..
Vad äter du absolut inte?
I min närbutik finns det gryta där köttet är bitar av mage. Jag ville köpa den men min kompis sa nej.
Vad äter du absolut inte?
Jag äter bara grisnjurar men då ska de vara färska. De skivas och steks på hög värme. Det jag tycker folk gör fel är de steker njuren som de steker levern, så att den blir mör och mjuk inuti. Jag tycker inte det passar för njure. Därför vill jag inte ha helstekt njure och inte stekt i låg temp heller. Den ska stekas i skivor snabbt så att den blir lite krispig och hela njuren blir genomstekt.
Passar med potatismos till.
Lever ska vara ungnötslever och så färsk att den fortfarande råmar. Lever får en konstig smak fort. Riktigt färsk lever är en delikatess, ja IMO!
Däremot kvarstår min aversion mot havregrynsgröt. Alltid gillat. En dag kunde jag inte äta det mer.
Passar med potatismos till.
Lever ska vara ungnötslever och så färsk att den fortfarande råmar. Lever får en konstig smak fort. Riktigt färsk lever är en delikatess, ja IMO!
Däremot kvarstår min aversion mot havregrynsgröt. Alltid gillat. En dag kunde jag inte äta det mer.
Vad äter du absolut inte?
Odlad lax, fisk som jag inte fångat själv, lever och eller annan inälvsmat.
- FlopTurnRiver
- Inlägg: 17
- Anslöt: 2018-03-14
- Ort: Södra Östergötland
Vad äter du absolut inte?
All sorts kött och där räknar jag självklart in kött, fisk och skaldjur. Förstår inte hur man kan kalla sig vegetarian om man äter dom sakerna, för mig är alla levande djur lika mycket värda.
Saker med fel konsistens, är jätte känslig för det, kan gå runt i fem affärer för att hitta rätt men ändå komma hem tomhänt. T.ex. äpplen eller päron, det där är ett jäkla problem. Det måste kännas helt, helt rätt med storlek, färg, konsistens, hårdhet, utseende, märke (jag äter bara vissa märken av både äpplen och päron), meloner älskar jag men där är det också jätte svårt, fick tips av min franska lärare från Kongo där meloner växer hur man hittar den perfekta vattenmelonen och sen dess har det blivit bättre. Mamma och pappa kan ibland om vi handlar tillsammans åka runt till flera butiker för att hitta rätt äpplen men jag brukar försöka dölja det. Min mormor och morfar åkte bokstavligen runt HELA stadens butiker, tror vi letade i en och en halv timme för att hitta min yoghurt.
Pratade med en kompis om hur svårt det är att hitta rätt frukt och då sa hon att hon visste mycket väl för att det tog mig evigheter att bara välja ut ett äpple och ändå gick vi därifrån utan ett enda äpple
Lös gröt går inte , den ska vara så kokt att den liksom är hård, man ska nästan kunna hålla skålen upp och ner utan att den lossnar från skålen.
Kall mat går inte, jag lagar maten/gröten på spisen men sen värmen jag ALLTID allt i micron direkt efter och precis innan jag ska äta så att det är så varmt att det knappt går att äta. Samma med te, jag värmer den i vattenkokaren den, dricker ur muggen tills jag tycker det blir för kallt och sen värmer jag upp den igen så det kan bli flera omgångar med turer till micron för att värma en kopp te.
Vanlig yoghurt är för lös och rinnig. Jag kan inte äta flingor eller mysli som är saggig, får ha det i en skål bredvid eller lägga i en hög i kanten av skålen och ta lite i taget. Har en massa saker för mig men det var lite av det.
Saker med fel konsistens, är jätte känslig för det, kan gå runt i fem affärer för att hitta rätt men ändå komma hem tomhänt. T.ex. äpplen eller päron, det där är ett jäkla problem. Det måste kännas helt, helt rätt med storlek, färg, konsistens, hårdhet, utseende, märke (jag äter bara vissa märken av både äpplen och päron), meloner älskar jag men där är det också jätte svårt, fick tips av min franska lärare från Kongo där meloner växer hur man hittar den perfekta vattenmelonen och sen dess har det blivit bättre. Mamma och pappa kan ibland om vi handlar tillsammans åka runt till flera butiker för att hitta rätt äpplen men jag brukar försöka dölja det. Min mormor och morfar åkte bokstavligen runt HELA stadens butiker, tror vi letade i en och en halv timme för att hitta min yoghurt.
Pratade med en kompis om hur svårt det är att hitta rätt frukt och då sa hon att hon visste mycket väl för att det tog mig evigheter att bara välja ut ett äpple och ändå gick vi därifrån utan ett enda äpple
Lös gröt går inte , den ska vara så kokt att den liksom är hård, man ska nästan kunna hålla skålen upp och ner utan att den lossnar från skålen.
Kall mat går inte, jag lagar maten/gröten på spisen men sen värmen jag ALLTID allt i micron direkt efter och precis innan jag ska äta så att det är så varmt att det knappt går att äta. Samma med te, jag värmer den i vattenkokaren den, dricker ur muggen tills jag tycker det blir för kallt och sen värmer jag upp den igen så det kan bli flera omgångar med turer till micron för att värma en kopp te.
Vanlig yoghurt är för lös och rinnig. Jag kan inte äta flingor eller mysli som är saggig, får ha det i en skål bredvid eller lägga i en hög i kanten av skålen och ta lite i taget. Har en massa saker för mig men det var lite av det.
Vad äter du absolut inte?
Det jag förstår mig allra minst på måste vara smörgåstårta...
Men jag har problem med en del mat, ogillar bland annat husmanskost som spaghetti och köttfärssås, vissa soppor, tillagade grönsaker, knäckebröd, pizza, potatismos, gröt, flingor.
Försöker lära mig äta vissa rätter men om jag fick välja hade jag velat äta makaroner som de är, kikärtor som de är, mackor med smör, frukt. OCh leva på det. Förstår dock att det är enklare att lära sig äta annat också så att man fungerar bättre med folk. Hittills fungerar vegetarisk sushi och tacos bäst.
Men jag har problem med en del mat, ogillar bland annat husmanskost som spaghetti och köttfärssås, vissa soppor, tillagade grönsaker, knäckebröd, pizza, potatismos, gröt, flingor.
Försöker lära mig äta vissa rätter men om jag fick välja hade jag velat äta makaroner som de är, kikärtor som de är, mackor med smör, frukt. OCh leva på det. Förstår dock att det är enklare att lära sig äta annat också så att man fungerar bättre med folk. Hittills fungerar vegetarisk sushi och tacos bäst.
Vad äter du absolut inte?
Jag har sagt att jag inte äter bläckfisk av moraliska skäl men satte ändå i mig en tallrik friterad bläckfisk för ett tag sedan. Bläckfisk är smartare än ALLA de djur vi normalt äter.
Vad äter du absolut inte?
Kött iom att jag varit vegetarian i 3 år, men funderar på att börja äta lite vilt och fisk ibland i och med att jag älskar att fiska och min bror jagar. Hade svårt innan dess med brosk och fett och gillar inte slemmiga saker över lag. Överkokt pasta, musslor, sill, inlagd svamp och annat sånt.
Vad äter du absolut inte?
Jag har ätit gluten och laktos fri kost nu i en månad och den reducerar adhd symptom. Det finns också forskning som stödjer detta. Rekommenderar er att pröva!
Den reducerar effekten på stress respons, så den bör hjälpa mot allt stress relaterat. Även ADD exempelvis. Man måste vara extremt strikt, inte fuska någon gång.
Den reducerar effekten på stress respons, så den bör hjälpa mot allt stress relaterat. Även ADD exempelvis. Man måste vara extremt strikt, inte fuska någon gång.
Vad äter du absolut inte?
Jag gillar att gnaga på valkar på fingrarna.
- mendelssohn
- Inlägg: 85
- Anslöt: 2011-12-25
Vad äter du absolut inte?
mendelssohn skrev:Jag gillar att gnaga på valkar på fingrarna.
Det är närproducerat och helt rätt ur miljösynpunkt.
Biter man på naglarna får man ont i ryggen.
Spoiler: visa
Vad äter du absolut inte?
Insekter ( inte medvetet och frivilligt i alla fall)
Ostron ( Nej tack)
Lever ( Bläää)
Grönkål( Smakar som gräs luktar)
Ostron ( Nej tack)
Lever ( Bläää)
Grönkål( Smakar som gräs luktar)
Vad äter du absolut inte?
Jag äter väldigt mycket som människor annars kanske skulle rygga tillbaka av utav blotta tanken på dom, är lite som Andrew Zimmern som leder programmet Bizarre Foods. Tycker det är särskilt spännande att lära känna nya kulturer genom deras kulinarisk tradition.
MEN, det finns några saker jag inte fixar:
Nutella - Det går bara inte, lukten och smaken, NEJ NEJ NEJ.
Vaniljkräm - Konsistens, lukt, smak och att den är kall, så jävla äckligt.
Popcorn - Jag gillar smaken men texturen och ljudet av popcornskonsumtion ger mig lätt panik (som ätbar frigolit ).
Bearnaisesås - Aldrig förstått grejen. Såsen som har så dominant smak att den slår ut allt annat på tallriken, sen smakar det inte särskilt gott heller.
Kastanjer - Min moster är tillsammans med en spanjor och jag umgicks med en fransman för många år sen, vanlig föda i södra Europa. Blir våldsamt illamående av lukten, värst är krämerna och puréerna som används till efterrätt.
Koriander - Som en våldtäkt på smaklökarna.
Kombinationen korv med potatismos - ingen bra anledning till att jag inte fixar detta men mina kräkreflexer protesterar vilt.
MEN, det finns några saker jag inte fixar:
Nutella - Det går bara inte, lukten och smaken, NEJ NEJ NEJ.
Vaniljkräm - Konsistens, lukt, smak och att den är kall, så jävla äckligt.
Popcorn - Jag gillar smaken men texturen och ljudet av popcornskonsumtion ger mig lätt panik (som ätbar frigolit ).
Bearnaisesås - Aldrig förstått grejen. Såsen som har så dominant smak att den slår ut allt annat på tallriken, sen smakar det inte särskilt gott heller.
Kastanjer - Min moster är tillsammans med en spanjor och jag umgicks med en fransman för många år sen, vanlig föda i södra Europa. Blir våldsamt illamående av lukten, värst är krämerna och puréerna som används till efterrätt.
Koriander - Som en våldtäkt på smaklökarna.
Kombinationen korv med potatismos - ingen bra anledning till att jag inte fixar detta men mina kräkreflexer protesterar vilt.
Återgå till Att leva som Aspergare