Vad äter du absolut inte?
Vad äter du absolut inte?
nomemorytoday skrev:Det låter klokt, då den innehöll litium från början och hette Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda.
Ser man på, en läsk för bipolära således, wow...
Vad äter du absolut inte?
antonius skrev:kall pölsa...
Pölsa öht. Den blir inte bättre av uppvärmning.
Vad äter du absolut inte?
Selma skrev:antonius skrev:kall pölsa...
Pölsa öht. Den blir inte bättre av uppvärmning.
Nä nu töck ja deres ha diskriminer-attitydn jämt mot norrlandsmatn!
Va he de för felet med pölsan nu då?
Pölsan he som rektun mat de.
Int som pärskans stramföde kebabfjollpizzeriet ner i be-tongan å neonan.
Äkta hel-svinhuvudet i grovmalingen me kumminet, enbäret, korngrynet å fjolårsfläske.
He kan je bju Kungen på om så kräves ta meg fan å int ha stoschan hans klagfört saken ti galejhovet eftrans hellert.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vad äter du absolut inte?
nallen skrev:Jag har nog inte fått pölsa på över 30 år. Jag saknar det.
Är du sjuk?
Vad äter du absolut inte?
Är väl mest brosk och svål på grisfötter.
Och inte ser de särskilt aptitliga ut kokta enligt gamla recept.
Var väl kristidsmat.
Grisfötter, barkbröd.
Möjligen kan en professionell kock göra nåt av det, om man kan få svålen knaperstekt osv.
Och inte ser de särskilt aptitliga ut kokta enligt gamla recept.
Var väl kristidsmat.
Grisfötter, barkbröd.
Möjligen kan en professionell kock göra nåt av det, om man kan få svålen knaperstekt osv.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vad äter du absolut inte?
Jag blev tvungen att googla pölsa nu, för mig är det bara ett annat ord för korv. Men det är alltså en röra av malt kött och andra delar på grisen, korngryn och hackad lök. För mig låter det som helt okej mat, om man bara håller sig till rent kött och inte blandar in en massa inälvor, senor och annat slaktavfall
Vad äter du absolut inte?
KrigarSjäl skrev:Är väl mest brosk och svål på grisfötter.
Och inte ser de särskilt aptitliga ut kokta enligt gamla recept.
Var väl kristidsmat.
Grisfötter, barkbröd.
Möjligen kan en professionell kock göra nåt av det, om man kan få svålen knaperstekt osv.
Har sett grisfötter på julbord för inte alltför många år sedan. De kanske får ett uppsving när "krisen kommer".
Vad äter du absolut inte?
Grisfötter exporteras i stor skala till Afrika, där nere tycker dom om det. Även knorren följer med, det är ju inte mycket kött på den men om man friterar den kanske den kan duga som tilltugg till ölet. Annars kunde man ju förväntat sig grisfötter till lunch i skolor och på äldreboenden, men finns det ett exportvärde hamnar de nog inte där
Vad äter du absolut inte?
Selma skrev:KrigarSjäl skrev:Är väl mest brosk och svål på grisfötter.
Och inte ser de särskilt aptitliga ut kokta enligt gamla recept.
Var väl kristidsmat.
Grisfötter, barkbröd.
Möjligen kan en professionell kock göra nåt av det, om man kan få svålen knaperstekt osv.
Har sett grisfötter på julbord för inte alltför många år sedan. De kanske får ett uppsving när "krisen kommer".
Såg de så oaptitliga ut som jag föreställer mig att de gör?
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vad äter du absolut inte?
KrigarSjäl skrev:Såg de så oaptitliga ut som jag föreställer mig att de gör?
Nej, men eftersom jag visste vad det var hoppade jag över det fatet. Går inte att ta miste på.
Vad äter du absolut inte?
Huggorm skrev:Jag blev tvungen att googla pölsa nu, för mig är det bara ett annat ord för korv. Men det är alltså en röra av malt kött och andra delar på grisen, korngryn och hackad lök. För mig låter det som helt okej mat, om man bara håller sig till rent kött och inte blandar in en massa inälvor, senor och annat slaktavfall
Riktig pölsa ska innehålla lever, hjärta och lungor. Inget fel på smaken. Det är gott. Inälvor är inte slaktavfall. I västvärlden blir vi sjuka för att vi inte äter inälvorna när vi äter djuret. Vi äter de delar med sämst näringsvärde.
Vad äter du absolut inte?
Hjärta är inga problem, det är ju en muskel precis som allt annat kött. Lungor är inte heller några problem egentligen. Lever... nu börjar det ta emot lite även om leverpastej luktar gott. Tarmar, njurar, mjälte? Nej, de överlåter jag åt finsmakare och näringsvärdesfanatiker.kiddie skrev:Huggorm skrev:Jag blev tvungen att googla pölsa nu, för mig är det bara ett annat ord för korv. Men det är alltså en röra av malt kött och andra delar på grisen, korngryn och hackad lök. För mig låter det som helt okej mat, om man bara håller sig till rent kött och inte blandar in en massa inälvor, senor och annat slaktavfall
Riktig pölsa ska innehålla lever, hjärta och lungor. Inget fel på smaken. Det är gott. Inälvor är inte slaktavfall. I västvärlden blir vi sjuka för att vi inte äter inälvorna när vi äter djuret. Vi äter de delar med sämst näringsvärde.
Vad äter du absolut inte?
kiddie skrev:Riktig pölsa ska innehålla lever, hjärta och lungor. Inget fel på smaken. Det är gott. Inälvor är inte slaktavfall. I västvärlden blir vi sjuka för att vi inte äter inälvorna när vi äter djuret. Vi äter de delar med sämst näringsvärde.
Nu kom jag på en sak till som jag inte äter.
Lungmos. Hmm. Googlar man på lungmos står det att det är detsamma som pölsa.
Vad äter du absolut inte?
Enda skillnaden mellan lungmos och pölsa är att lungmos brukar bara vara hjärta och lungor, medan pölsa tar med lever också. Det finns ställen i landet där lungmos betydde samma som pölsa dock.
Vad äter du absolut inte?
kiddie skrev:Enda skillnaden mellan lungmos och pölsa är att lungmos brukar bara vara hjärta och lungor, medan pölsa tar med lever också. Det finns ställen i landet där lungmos betydde samma som pölsa dock.
När jag var barn uppfattade jag det som två olika rätter men det kanske var för att lungorna kokades separat och någon nämnde lungmos. Var med vid slakt och såg alla delar som togs tillvara. Det var nog det som gjorde mig lite kräsen och petig när det gällde mat.
Vad äter du absolut inte?
Selma skrev:kiddie skrev:Enda skillnaden mellan lungmos och pölsa är att lungmos brukar bara vara hjärta och lungor, medan pölsa tar med lever också. Det finns ställen i landet där lungmos betydde samma som pölsa dock.
När jag var barn uppfattade jag det som två olika rätter men det kanske var för att lungorna kokades separat och någon nämnde lungmos. Var med vid slakt och såg alla delar som togs tillvara. Det var nog det som gjorde mig lite kräsen och petig när det gällde mat.
Hagis då, skulle du äta det?
Vad äter du absolut inte?
nallen skrev:Jag har nog inte fått pölsa på över 30 år. Jag saknar det.
40 år. Pölsan vi fick i den jämtländska skolbespisningen var som gröt med rödbetor, en av mina favoriter. Det var innan jag visste vad den innehöll...
Lammränta är nån skånsk inälvsmat - läste det i nån av Piratens historier. Få googleträffar.
Vad äter du absolut inte?
Skulle tro att inälvor blir bäst om man steker det hårt så man inte ser exakt vad det är
Vad äter du absolut inte?
Dagobert skrev:40 år. Pölsan vi fick i den jämtländska skolbespisningen var som gröt med rödbetor, en av mina favoriter. Det var innan jag visste vad den innehöll...
Lammränta är nån skånsk inälvsmat - läste det i nån av Piratens historier. Få googleträffar.
Ränta. Det ordet har jag inte hört på många, många år. Räntan slängdes ut i skogen, allt togs inte tillvara.
Vad äter du absolut inte?
Googlar man så verkar ränta vara ett annat ord för just inälvor, tunga och liknande som går att äta men som folk ändå avstår idag
Återgå till Att leva som Aspergare