Väldigt förenklad matlagning
Väldigt förenklad matlagning
Selma skrev:Har nu läst så gott som hela tråden. Allt verkar krångligt och tidsödande. Bäst hittills är nog kall Ravioli direkt ur burken. Blir inte så mycket disk heller.
Om man lägger burken på avgasröret, på vägen hem med mopeden så blir den ljummen och fin när man kommer hem, hepp...tips från coachen...
Väldigt förenklad matlagning
Flinta skrev:Selma skrev:Bäst hittills är nog kall Ravioli direkt ur burken.
Om man har möjlighet kan man lägga till t ex en morot, knäckebröd, ett glas mjölk, en frukt.
Nej, det blir för avancerat.
Väldigt förenklad matlagning
Så här kan en middag se ut i mitt hushåll:
Koka ris. Hacka gul lök, fräs den och blanda i riset. Ringla matolja över och krydda med örtsalt. Stek köttbullar. Ringla ketchup över det hela. Serveras med valfri sallad. Själv föredrar jag ett stycke kål (vit eller röd), tomat, morot, broccoli eller spenat. Moroten skalar jag, tomaten hackas i klyftor, broccolin kokas nån minut och kryddas med örtsalt. Spenaten sköljs.
En hederlig, mättande och välsmakande rätt som man inte behöver skämmas för.
Koka ris. Hacka gul lök, fräs den och blanda i riset. Ringla matolja över och krydda med örtsalt. Stek köttbullar. Ringla ketchup över det hela. Serveras med valfri sallad. Själv föredrar jag ett stycke kål (vit eller röd), tomat, morot, broccoli eller spenat. Moroten skalar jag, tomaten hackas i klyftor, broccolin kokas nån minut och kryddas med örtsalt. Spenaten sköljs.
En hederlig, mättande och välsmakande rätt som man inte behöver skämmas för.
Väldigt förenklad matlagning
Selma skrev:Bäst hittills är nog kall Ravioli direkt ur burken.
Jag önskar att de kunde sälja diverse såna konserver i en burk som funkar att värma direkt i mikron.
EDIT:
@blitzen: ingen kritpipa?
Väldigt förenklad matlagning
Selma skrev:Flinta skrev:Selma skrev:Bäst hittills är nog kall Ravioli direkt ur burken.
Om man har möjlighet kan man lägga till t ex en morot, knäckebröd, ett glas mjölk, en frukt.
Nej, det blir för avancerat.
Jag kan förstå det. När jag ger ett tips här utgår jag ifrån att personen har det lättare med matlagning och allt som kommer därtill än vad jag har. Jag har inte kunnat hämta så mycket i den här tråden själv. Brukar försöka få ner ingredienserna till max 2-3 stycken när jag väl gör i ordning någon måltid.
Väldigt förenklad matlagning
nallen skrev:Jag önskar att de kunde sälja diverse såna konserver i en burk som funkar att värma direkt i mikron.
Finns fiskbullar i sådan burk. Kanske kommer fler rätter med tiden.
Väldigt förenklad matlagning
kiddie skrev:nallen skrev:Jag önskar att de kunde sälja diverse såna konserver i en burk som funkar att värma direkt i mikron.
Finns fiskbullar i sådan burk. Kanske kommer fler rätter med tiden.
Barnmatsburkar i glas har funnits länge och de är bara att mikra.
Väldigt förenklad matlagning
nallen skrev:Selma skrev:Bäst hittills är nog kall Ravioli direkt ur burken.
Jag önskar att de kunde sälja diverse såna konserver i en burk som funkar att värma direkt i mikron.
EDIT:
@blitzen: ingen kritpipa?
Kritpipan passar sig inte till den rätten. Här kommer en rätt med gamla anor där den passar bättre:
välling/gröt, en kopp sprit, sill, ett ägg som kläcks direkt i munnen, en citronhalva som med handkraft pressas direkt i munnen alt. blandas i spriten, samt även några bloss på kritpipan.
Jag ska faktiskt prova rätten själv och återkomma!
Väldigt förenklad matlagning
Har inte läst hela tråden men vill ändå slå ett slag för sjömansbiff! Man kan göra mycket på en gång, det är enkla ingredienser och arbetsinsatsen är minimal. Fräs bitar av nötkött så det får färg, i med lök, en skvätt buljong/tärning, skivad potatis, sen i med en burk öl+vatten så att allt blir täckt. En stor sådan gryta kan man sträcka ganska långt, inte ovanligt att den äts i iallafall 3 dagar här hemma, och godare för varje gång blir den.
Gillar även den här soppan:
sötpotatis
vitlök
röd currypasta
gul lök
kokosmjölk
ingefära
buljong om man vill
Kan låta som många ingredienser men brukar byta ut både lök, vitlök och ingefära mot torkat/pulver, bara att hutta i. Allt utom kokosmjölken kokas tills sötpotatisen är klar, sen har man i kokosmjölken och mixar tills det blir slätt. Gott ha lite jordnötter på om man vill, även här går det att koka mycket på en gång (brukar göra iallafall 8-10 portioner) och funkar utmärkt att frysa in.
Gillar även den här soppan:
sötpotatis
vitlök
röd currypasta
gul lök
kokosmjölk
ingefära
buljong om man vill
Kan låta som många ingredienser men brukar byta ut både lök, vitlök och ingefära mot torkat/pulver, bara att hutta i. Allt utom kokosmjölken kokas tills sötpotatisen är klar, sen har man i kokosmjölken och mixar tills det blir slätt. Gott ha lite jordnötter på om man vill, även här går det att koka mycket på en gång (brukar göra iallafall 8-10 portioner) och funkar utmärkt att frysa in.
Väldigt förenklad matlagning
Folköl kan man ställa på järnspisen en stund, för då stiger alkoholen som man sen snabbt sippar i sig och kan lämna slatten i botten, om det är yrseln man vill åt...säger dom...har aldrig prövat för jag dricker inte alkohol, och har ingen järnspis, men öl räkas som mat...
Väldigt förenklad matlagning
blitzen skrev:ett ägg som kläcks direkt i munnen
Svårt att tajma med att kycklingen hackar sig ut. Bättre att knäcka ett ägg.
Väldigt förenklad matlagning
Dagobert skrev:blitzen skrev:ett ägg som kläcks direkt i munnen
Svårt att tajma med att kycklingen hackar sig ut. Bättre att knäcka ett ägg.
lol underbart att få avsluta kvällen med ett gott skratt
Väldigt förenklad matlagning
blitzen skrev:Dagobert skrev:blitzen skrev:ett ägg som kläcks direkt i munnen
Svårt att tajma med att kycklingen hackar sig ut. Bättre att knäcka ett ägg.
lol underbart att få avsluta kvällen med ett gott skratt
Brr, nu har jag bilder i huvudet av en kladdig ful kyckling som är i en mun...
Väldigt förenklad matlagning
antonius skrev:blitzen skrev:Dagobert skrev:Svårt att tajma med att kycklingen hackar sig ut. Bättre att knäcka ett ägg.
lol underbart att få avsluta kvällen med ett gott skratt
Brr, nu har jag bilder i huvudet av en kladdig ful kyckling som är i en mun...
lol fick också upp den bilden för mitt inre. Skulle aldrig nånsin stoppa in en sån sak i munnen . Kanske om det gällde liv och död men det är tveksamt.
Väldigt förenklad matlagning
Kvällens middag bestod av: Svagdricka, havregrynsgröt, sill, ett rått ägg (som knäcks direkt i munnen), 1/2 citron, 4cl brännvin och några bloss på kritpipan.
Koka gröten, slå i en nypa salt, servera med en generös klick smör. Häll upp svagdrickan. Ställ fram sillen och ägget. Pressa citronen i brännvinet, stoppa pipan.
Koka gröten, slå i en nypa salt, servera med en generös klick smör. Häll upp svagdrickan. Ställ fram sillen och ägget. Pressa citronen i brännvinet, stoppa pipan.
Väldigt förenklad matlagning
Herreduminskapare - uppenbarligen överlevde dublitzen skrev:Kvällens middag bestod av: Svagdricka, havregrynsgröt, sill, ett rått ägg (som knäcks direkt i munnen), 1/2 citron, 4cl brännvin och några bloss på kritpipan.
Koka gröten, slå i en nypa salt, servera med en generös klick smör. Häll upp svagdrickan. Ställ fram sillen och ägget. Pressa citronen i brännvinet, stoppa pipan.
Kollade upp vad kritpipa är. Har du sån där långskaftad, elegant sak?
Väldigt förenklad matlagning
kiddie skrev:Finns fiskbullar i sådan burk.
åh, det har jag inte sett.
Synd bara att man måste koka potatis till fiskbullar... då är man ju där igen med nåt som tar bortåt en halvtimme.
Väldigt förenklad matlagning
Fabela skrev:Herreduminskapare - uppenbarligen överlevde dublitzen skrev:Kvällens middag bestod av: Svagdricka, havregrynsgröt, sill, ett rått ägg (som knäcks direkt i munnen), 1/2 citron, 4cl brännvin och några bloss på kritpipan.
Koka gröten, slå i en nypa salt, servera med en generös klick smör. Häll upp svagdrickan. Ställ fram sillen och ägget. Pressa citronen i brännvinet, stoppa pipan.
Kollade upp vad kritpipa är. Har du sån där långskaftad, elegant sak?
Nej en kortare variant, de långa är väldigt eleganta jag vet
Väldigt förenklad matlagning
Var får du tag i såna? Eller kan man göra själv?blitzen skrev:Nej en kortare variant, de långa är väldigt eleganta jag vet
Väldigt förenklad matlagning
Var inte så traditionell, koka snabbmakaroner till dom istället. Blir väl ingen större kulinarisk skillnad?nallen skrev:kiddie skrev:Finns fiskbullar i sådan burk.
åh, det har jag inte sett.
Synd bara att man måste koka potatis till fiskbullar... då är man ju där igen med nåt som tar bortåt en halvtimme.
Väldigt förenklad matlagning
Fabela skrev:Var får du tag i såna? Eller kan man göra själv?blitzen skrev:Nej en kortare variant, de långa är väldigt eleganta jag vet
Har fått min av en vän. Men de borde finnas hos välsorterade tobakshandlare. Vet inte om man kan göra själv och hur det skulle gå till faktiskt. Den är ju gjord i nån slags lera men krävs nog kunskap och handlag för att få till det rätt.
Väldigt förenklad matlagning
Hur blir det om man kör ölen i en hembränningsapparat, alkoholen borde väl avdunsta först och därmed borde man kunna separera den från resten? Ett sexpack folköl kanske går att förädla till ett nubbeglas starksprit? Annars kan man köra ditt vedspistrick men nöja sig med att suga i sig alkoholångorna med ett sugrörantonius skrev:Folköl kan man ställa på järnspisen en stund, för då stiger alkoholen som man sen snabbt sippar i sig och kan lämna slatten i botten, om det är yrseln man vill åt...säger dom...har aldrig prövat för jag dricker inte alkohol, och har ingen järnspis, men öl räkas som mat...
Väldigt förenklad matlagning
antonius skrev:Folköl kan man ställa på järnspisen en stund, för då stiger alkoholen som man sen snabbt sippar i sig och kan lämna slatten i botten, om det är yrseln man vill åt...säger dom...har aldrig prövat för jag dricker inte alkohol, och har ingen järnspis, men öl räkas som mat...
Intressant!
Väldigt förenklad matlagning
En god röra går att göra med:
kokta kikärtor
pesto
rårivna morötter
finhackad rödlök
salt och peppar
Kikärtorna och peston kan köpas färdiga men morötterna behöver sköljas (oftast), skalas (om du inte köper dom från t ex en salladsbar), rivas och rödlöken skalas och hackas.
Ät röran som den är eller till t ex ris, i wrap.
Behöver man minska antalet "ingredienser" för att orka göra i ordning röran kan man dra ner dessa till 2-3 stycken genom att äta kikärtor med pesto, olivolja eller creme fraiche och örtsalt.
kokta kikärtor
pesto
rårivna morötter
finhackad rödlök
salt och peppar
Kikärtorna och peston kan köpas färdiga men morötterna behöver sköljas (oftast), skalas (om du inte köper dom från t ex en salladsbar), rivas och rödlöken skalas och hackas.
Ät röran som den är eller till t ex ris, i wrap.
Behöver man minska antalet "ingredienser" för att orka göra i ordning röran kan man dra ner dessa till 2-3 stycken genom att äta kikärtor med pesto, olivolja eller creme fraiche och örtsalt.
Senast redigerad av Flinta 2018-04-16 21:06:45, redigerad totalt 1 gång.