Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
100 inlägg
• Sida 3 av 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Alien skrev:När jag var på Lidl sist hittade jag en choklad med 56% kakao. Märket är J.D. Gross, "Mörk choklad med havssalt". Ser bra ut men jag har inte smakat ännu, måste ju först göra slut på Marabou Mörk choklad. Bra innehållsförteckning som visar att 42,5 g är socker (av 100 g, men hela kakan är på 125 g). Det låter som fasansfullt mycket socker, men det är väl att det syns iaf, har saknat den informationen på andra chokladkakor.
56 gram socker per 100 gram i Marabou mörk choklad
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Får gå efter min smak som barn och ungdom. Det var helt klart Marabou som åts allra mest. Cloetta hade Center som jag tyckte om och åt en del. De hade också Tarragona som jag tyckte väldigt mycket om, men den var ofta för dyr att ens tänka på. Plopp och Kexchoklad funkade ibland. Särskilt för att Plopp på den tiden var liten, billig och väldigt delbar med kompisar.
Fazer hade Dumleklubbor. Sedan hade de urgoda Kinapuffar med dessa var dyra. Sedan å andra sidan fanns den choklad man fick om man tjatade för mycket på mamma, urbilliga Rigi som man t o m som 4-åring fattade var äcklig. Nu kanske Rigi har ett annat recept, hoppas det.
Marabou hade de stora kakorna som jag fick dela med mitt syskon. Som tyvärr inte tyckte om Helnöt som jag gjorde. Så blev typ Schweizernöt. Som lite äldre ungdom gillade jag den med frukt i. Som barn var Dajm (som blev Daim) och Japp den ALLRA BÄSTA chokladen i hela världen.
Bland det dyra som man inte hade råd med var de chokladdoppade jordnötterna. Som idag heter M. Känns som de kan ha hetat något annat på den tiden. Annars var Marabou ofta den lite billigare chokladen. Någon riktig lågprischoklad existerade inte, precis som det inte fanns lågprisvaror på något annat heller.
Fazer hade Dumleklubbor. Sedan hade de urgoda Kinapuffar med dessa var dyra. Sedan å andra sidan fanns den choklad man fick om man tjatade för mycket på mamma, urbilliga Rigi som man t o m som 4-åring fattade var äcklig. Nu kanske Rigi har ett annat recept, hoppas det.
Marabou hade de stora kakorna som jag fick dela med mitt syskon. Som tyvärr inte tyckte om Helnöt som jag gjorde. Så blev typ Schweizernöt. Som lite äldre ungdom gillade jag den med frukt i. Som barn var Dajm (som blev Daim) och Japp den ALLRA BÄSTA chokladen i hela världen.
Bland det dyra som man inte hade råd med var de chokladdoppade jordnötterna. Som idag heter M. Känns som de kan ha hetat något annat på den tiden. Annars var Marabou ofta den lite billigare chokladen. Någon riktig lågprischoklad existerade inte, precis som det inte fanns lågprisvaror på något annat heller.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
RSD555 skrev:Alien skrev:När jag var på Lidl sist hittade jag en choklad med 56% kakao. Märket är J.D. Gross, "Mörk choklad med havssalt". Ser bra ut men jag har inte smakat ännu, måste ju först göra slut på Marabou Mörk choklad. Bra innehållsförteckning som visar att 42,5 g är socker (av 100 g, men hela kakan är på 125 g). Det låter som fasansfullt mycket socker, men det är väl att det syns iaf, har saknat den informationen på andra chokladkakor.
56 gram socker per 100 gram i Marabou mörk choklad
Tack, dags att investera i J.D. Gross då som har lägre sockerhalt.
Men texten på Fazer är nästan omöjligt att läsa, eftersom det är text på blå botten. Och jag har inte hittat något om sockerhalten, bara att det står 30% kakao.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Av de märken som finns listade här ovan är Fazer bäst, allra bäst är deras rena mjölkchoklad (blåa förpackningen) eller Fazermint.
Fast det når inte alls upp till belgiska Cote D'or....finns sådana otroliga smaker som de flesta svennar knappt hört talas om.
Fast det når inte alls upp till belgiska Cote D'or....finns sådana otroliga smaker som de flesta svennar knappt hört talas om.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Om jag måste välja märke från de ovan i dagsläget blir det iallafall Marabou. Premium 86 %. Den har 13 % socker vilket jag tycker är väl mycket.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Ica hade någon extra billig choklad förut (kanske av märket Euroshopper). Har för mig att den fanns i tre varianter (mjölkchoklad, nötchoklad och mörk choklad), men alla tre smakade äckligt sött. Det finns alltså jättemycket socker i nästan all choklad, men här kändes det verkligen i smaken. Så den köpte jag inte mer, hellre dyrare men god choklad.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Milka, vissa Lindt-sorter, vissa Cote d'or sorter.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Ni klagar på för mycket socker och/eller för mycket kakao.
Vad vill ni att chokladen ska bestå av egentligen?
Vad vill ni att chokladen ska bestå av egentligen?
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Ren cloetta mjölkchoklad är tyvärr svår att få tag på?
Har iallafall inte sett den på senare år. Kanske inte tillverkas längre?
Har iallafall inte sett den på senare år. Kanske inte tillverkas längre?
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Choklad som choklad. Vem bryr sig om vad det står på förpackningen?
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Huggorm skrev:Och kanske lite nötter, det skadar inte
Ja, det är gott. Tyvärr får jag hosta av nötter.
Mjölk (dvs mjölkpulver) mildrar den beska kakaosmaken. Och sötningsmedel behövs (socker el annat). Men man vill ju gärna att det inte är över 50% socker.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Dagobert skrev:Ni klagar på för mycket socker och/eller för mycket kakao.
Vad vill ni att chokladen ska bestå av egentligen?
Mycket kakao får det vara. Det som är synd är att riktigt mörk choklad aldrig har vare sig nötter eller annat i. Då får man fixa det själv. Även sockerfri choklad är ofta för söt, de som annars undviker socker får ökad känslighet för sötma så de borde göra den mindre söt. De försöker få den sockerfria att smaka exakt som den vanliga och urkkk, sött.
Blanda Lindt 99 % med kokosfett och nötter, skulle nog bli gott.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
kiddie skrev:Det som är synd är att riktigt mörk choklad aldrig har vare sig nötter eller annat i.
Med nötter sjunker förstås procenten på omslaget trots att den är hög i själva chokladen. Spekulerar lite här: Den kanske blir svårsåld - tilltalar varken dem som vill ha den procent som står på omslaget eller dem som vill ha högre.
Edit: äsch, glöm det.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Men det finns åtminstone mörk choklad med apelsinsmak
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Myten talar om att choklad kommer försvinna om ca 20år.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Knappast försvinna men priset kommer gå upp i takt med bristen på kakaovofff skrev:Myten talar om att choklad kommer försvinna om ca 20år.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Ritter sport mint glömde jag ju totalt bort....
Oslagbart god choklad med en alldeles förträfflig pepparmintsfyllning.
Ogillar nötchoklad, det ska vara ren choklad eller med mint för min del, gärna lite mörkare.
Oslagbart god choklad med en alldeles förträfflig pepparmintsfyllning.
Ogillar nötchoklad, det ska vara ren choklad eller med mint för min del, gärna lite mörkare.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Dagbarn skrev:kiddie skrev:Det som är synd är att riktigt mörk choklad aldrig har vare sig nötter eller annat i.
Med nötter sjunker förstås procenten på omslaget trots att den är hög i själva chokladen. Spekulerar lite här: Den kanske blir svårsåld - tilltalar varken dem som vill ha den procent som står på omslaget eller dem som vill ha högre.
Edit: äsch, glöm det.
Bra skrivet!
Senast redigerad av RSD555 2018-01-22 10:17:17, redigerad totalt 1 gång.
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Inte tillräckligt mörk!Huggorm skrev:Men det finns åtminstone mörk choklad med apelsinsmak
Vilken tillverkare gör godaste chokladen? (Omröstning)
Alien skrev:RSD555 skrev:Alien skrev:När jag var på Lidl sist hittade jag en choklad med 56% kakao. Märket är J.D. Gross, "Mörk choklad med havssalt". Ser bra ut men jag har inte smakat ännu, måste ju först göra slut på Marabou Mörk choklad. Bra innehållsförteckning som visar att 42,5 g är socker (av 100 g, men hela kakan är på 125 g). Det låter som fasansfullt mycket socker, men det är väl att det syns iaf, har saknat den informationen på andra chokladkakor.
56 gram socker per 100 gram i Marabou mörk choklad
Tack, dags att investera i J.D. Gross då som har lägre sockerhalt.
Men texten på Fazer är nästan omöjligt att läsa, eftersom det är text på blå botten. Och jag har inte hittat något om sockerhalten, bara att det står 30% kakao.
49% i Fazer.
Jag gör min egen choklad. Man äter ju inte märket.
Återgå till Intressanta intressen