Vad äter du absolut inte?
Vad äter du absolut inte?
Rotmos, aldrig smakat och kommer aldrig. Ser som mos men har fel färg och luktar skit.
Vitkål, såvida den inte är i pizzasallad. Luktar inte bra när den blir värmd.
Halloumi vidrig konsistens
Vitkål, såvida den inte är i pizzasallad. Luktar inte bra när den blir värmd.
Halloumi vidrig konsistens
- Sparrissoppa
- Inlägg: 41
- Anslöt: 2017-05-08
- Ort: Värmland
Vad äter du absolut inte?
Sparrissoppa skrev:Jag tror inte att jag är speciellt kräsen men det finns vissa saker som jag absolut inte tänker stoppa i min mun.
---
Kaviar, uhh fiskägg på tub!
Julkort, potatiskorv. Korv ska ej kokas ( undantag på vanlig varmkorv).
Falukorv i ugn.
---
Hemgjord potatismos
Ja, fiskäggen blir ju inte sämre av att komma från en tub. Det finns ju salt med också så de håller sig. Enda invändningen jag har är att kaviaren kan kännas för salt.
Nej, julkort kan inte smaka så gott. Bättre att titta på. Antar att du menar julkorv. Men korv ska alltså varken kokas el lagas i ugn enligt dig? Bara stekas på spisen?
Mums, falukorv i ugn med ostskivor och senap!
Menar du att du föredrar potatismos på pulver framför hemlagad potatismos?
Vad äter du absolut inte?
Alien skrev:Menar du att du föredrar potatismos på pulver framför hemlagad potatismos?
Varför ska de två alltid jämföras? Se dem som två olika rätter. Båda kan vara goda eller misslyckade. Pulvermos kan göras gott utan att smaka som hemlagat.
Vad äter du absolut inte?
Föredrar helt klart pulvermos om det ska vara varmkorv med skinn till och räksallad. Riktigt mos tycker jag funkar mer med "riktig" mat.
Vad äter du absolut inte?
Pulvermos, falukorv och hot dogs avskyr jag.
Fick t.o.m. problem med illamående när jag tvingades äta skiten som barn.
Fick t.o.m. problem med illamående när jag tvingades äta skiten som barn.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vad äter du absolut inte?
Dagobert skrev:Alien skrev:Menar du att du föredrar potatismos på pulver framför hemlagad potatismos?
Varför ska de två alltid jämföras? Se dem som två olika rätter. Båda kan vara goda eller misslyckade. Pulvermos kan göras gott utan att smaka som hemlagat.
Om man skriver att man inte äter hemlagat potatismos så är det ju underförstått att man föredrar pulvermos, annars skulle man skrivit att man inte äter potatismos öht.
Jag kan visst äta pulvermos, men tänker på vad det kan innehålla (smaktillsatser, konsistensmedel, konserveringsmedel) jämfört med hemlagat som jag vet precis vad det innehåller (potatis, mjölk, smör, salt, peppar och ev muskotnöt).
Vad äter du absolut inte?
Alien skrev:Sparrissoppa skrev:Jag tror inte att jag är speciellt kräsen men det finns vissa saker som jag absolut inte tänker stoppa i min mun.
---
Kaviar, uhh fiskägg på tub!
Julkort, potatiskorv. Korv ska ej kokas ( undantag på vanlig varmkorv).
Falukorv i ugn.
---
Hemgjord potatismos
Ja, fiskäggen blir ju inte sämre av att komma från en tub. Det finns ju salt med också så de håller sig. Enda invändningen jag har är att kaviaren kan kännas för salt.
Nej, julkort kan inte smaka så gott. Bättre att titta på. Antar att du menar julkorv. Men korv ska alltså varken kokas el lagas i ugn enligt dig? Bara stekas på spisen?
Mums, falukorv i ugn med ostskivor och senap!
Menar du att du föredrar potatismos på pulver framför hemlagad potatismos?
Ja, kan eventuellt kunna tänka mig äta rikitig kaviar. Alltså den svarta från stör eller den billigare stenbitsrom.
Jag har inte provat, men tycker det ser gott ut.
Precis! Jag menar julkorv! Jag fixar inte när det är tjocka dallriga korvar.
I skolan fick man tjocka dallriga falukorvsskivor som vart i ugnen. Det ska vara tunna skivor och hårt stekt.
Det får inte finnas en klump i potatismos. Jag har blivit lovad av många som svurit att det inte finns klumpar i deras mos. Till mitt förtret har det visat sig att det visst finns klumpar i. Vidrigt! Nu litar jag bara på pulvermos, även om det ibland också kan vara dåligt.
- Sparrissoppa
- Inlägg: 41
- Anslöt: 2017-05-08
- Ort: Värmland
Vad äter du absolut inte?
Det är en sak som jag har svårt att fatta hur folk orkar. Laga riktig mat varje dag, och vissa lagar t o m två mål mat om dagen! Blir trött bara av tanken. Så kände nog även mina föräldrar för vi barn åt endast skollunch som lagad mat, vi lagade bara mat på helgerna.
Sedan hur hittar man på mat att laga varje dag utan att upprepa sig varje vecka?
Sedan hur hittar man på mat att laga varje dag utan att upprepa sig varje vecka?
Vad äter du absolut inte?
Det där tillhör mänsklighetens stora mysterier.kiddie skrev:Det är en sak som jag har svårt att fatta hur folk orkar. Laga riktig mat varje dag, och vissa lagar t o m två mål mat om dagen! Blir trött bara av tanken. Så kände nog även mina föräldrar för vi barn åt endast skollunch som lagad mat, vi lagade bara mat på helgerna.
Sedan hur hittar man på mat att laga varje dag utan att upprepa sig varje vecka?
Vad äter du absolut inte?
Huggorm skrev:Det där tillhör mänsklighetens stora mysterier.kiddie skrev:Det är en sak som jag har svårt att fatta hur folk orkar. Laga riktig mat varje dag, och vissa lagar t o m två mål mat om dagen! Blir trött bara av tanken. Så kände nog även mina föräldrar för vi barn åt endast skollunch som lagad mat, vi lagade bara mat på helgerna.
Sedan hur hittar man på mat att laga varje dag utan att upprepa sig varje vecka?
Verkligen. Det jag gör, när jag väl lagar mat, är att göra mycket på en gång och frysa in. Då har jag middagar (jag äter som mest lagad mat en gång om dagen) för x antal gånger framöver. Laga mat varje dag? Inte en chans!
---
Något jag absolut inte äter är brosk och tjockt krasande fett på köttbitar. Mår så illa om jag råkar bita i något sådant.
Vad äter du absolut inte?
kiddie skrev:Det är en sak som jag har svårt att fatta hur folk orkar. Laga riktig mat varje dag, och vissa lagar t o m två mål mat om dagen! Blir trött bara av tanken. Så kände nog även mina föräldrar för vi barn åt endast skollunch som lagad mat, vi lagade bara mat på helgerna.
Sedan hur hittar man på mat att laga varje dag utan att upprepa sig varje vecka?
Jag lagar riktig mat varje dag, jag gör tex ofta egen buljong från grunden osv. Men då har jag ju ett visst intresse också. Enkel mat för mig är tex kycklingsoppa med egengjord buljong. Visst vissa dagar vill man inte laga mat men vilka alternativ har man egentligen som mamma
Vad äter du absolut inte?
rapchic skrev:Jag lagar riktig mat varje dag, jag gör tex ofta egen buljong från grunden osv. Men då har jag ju ett visst intresse också. Enkel mat för mig är tex kycklingsoppa med egengjord buljong. Visst vissa dagar vill man inte laga mat men vilka alternativ har man egentligen som mamma
Intresse gör det ju mycket enklare.
Sedan kan man vara mamma utan att laga komplicerad mat. Man kanske inte är en lika bra mamma och barnet kanske får sämre näring, men mamma är man ju ändå. Min mamma brukade laga saker som potatis och stekt torskrom från burk eller med värmd kalops från burk när hon inte orkade. Annars var det potatis och fisk, potatis och kött eller potatis och köttbullar man fick. Och denna eviga köttsoppa på burk min mamma tog till när hon inte orkade.
Just denna köttsoppa nästan utan kött och mest spad tror jag jag skulle ha lite svårt för idag.
På den tiden fanns det inte en uppsjö av halv- och helfabrikat.
Vad äter du absolut inte?
kiddie skrev:rapchic skrev:Jag lagar riktig mat varje dag, jag gör tex ofta egen buljong från grunden osv. Men då har jag ju ett visst intresse också. Enkel mat för mig är tex kycklingsoppa med egengjord buljong. Visst vissa dagar vill man inte laga mat men vilka alternativ har man egentligen som mamma
Intresse gör det ju mycket enklare.
Sedan kan man vara mamma utan att laga komplicerad mat. Man kanske inte är en lika bra mamma och barnet kanske får sämre näring, men mamma är man ju ändå. Min mamma brukade laga saker som potatis och stekt torskrom från burk eller med värmd kalops från burk när hon inte orkade. Annars var det potatis och fisk, potatis och kött eller potatis och köttbullar man fick. Och denna eviga köttsoppa på burk min mamma tog till när hon inte orkade.
Just denna köttsoppa nästan utan kött och mest spad tror jag jag skulle ha lite svårt för idag.
På den tiden fanns det inte en uppsjö av halv- och helfabrikat.
Men just för att jag är mamma så känner jag att jag inte kan ge halv/helfabrikat det är ju noll och ingen näring i det och jag är ju ansvarig för att min dotter får i sig det hon behöver.
Visst ibland blir det halv eller till och med helfabrikat men det är inte till vardags.
Innan man fick barn var det däremot enklare eftersom man hade mer energi
Vad äter du absolut inte?
Kahlokatt skrev:Tunga känner jag mig inte så sugen på. Känns makabert.
Det känns lite annorlunda ja men det är supergott.
Vad äter du absolut inte?
rapchic skrev:Men just för att jag är mamma så känner jag att jag inte kan ge halv/helfabrikat det är ju noll och ingen näring i det och jag är ju ansvarig för att min dotter får i sig det hon behöver.
Min mamma kände sig inte så ansvarig. Var nog därför jag blev som jag blev. Fast man var nog mindre kostmedveten förr.
Vad äter du absolut inte?
kiddie skrev:rapchic skrev:Men just för att jag är mamma så känner jag att jag inte kan ge halv/helfabrikat det är ju noll och ingen näring i det och jag är ju ansvarig för att min dotter får i sig det hon behöver.
Min mamma kände sig inte så ansvarig. Var nog därför jag blev som jag blev. Fast man var nog mindre kostmedveten förr.
Jag har haft näringslära som specialintresse också det spelar nog in
Vad äter du absolut inte?
Majs och ärter på burk.
Trist och urvattnat.
Sovjet.
Haricots verts och bondbönor däremot.
Kokt majskolv.
Då kan man börja snacka.
Trist och urvattnat.
Sovjet.
Haricots verts och bondbönor däremot.
Kokt majskolv.
Då kan man börja snacka.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vad äter du absolut inte?
KrigarSjäl skrev:Majs och ärter på burk.
Trist och urvattnat.
Sovjet.
Haricots verts och bondbönor däremot.
Kokt majskolv.
Då kan man börja snacka.
Ärter och majs på burk eller från fryspåse smakar enbart äckligt.
Färska grönsaker kan dock vara riktigt gott om de är tillagade på rätt sätt.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vad äter du absolut inte?
Allting som är kontaminerat med fullkorn som inte är bröd.
Speciellt inte pasta.
Urrrkk och kvalitets tid på toan.
Speciellt inte pasta.
Urrrkk och kvalitets tid på toan.
- Pinghis Khan
- Förhandsgranskad. Får inte använda PM eller chatt.
- Inlägg: 1558
- Anslöt: 2016-01-17
Vad äter du absolut inte?
Haricots verts är fan vidrigt! Konsistens ger mig rysningar! Även namnet! Kan man inte bara säga brytbönor dom man gjort på svenska i alla år?
Eller det låter kanske lite mer exotiskt?
Paté är också äckligt.
Laga mat är jobbigt! Jag lagar väldigt sällan mat. Kör på enklare maträtter. Brukar också köra samma mat varje vecka. Nudlar må-sön. Nästa vecka Billys, tredje veckan toast i smörgåsjörnet.
Köper dock matlådor på jobbet.
Eller det låter kanske lite mer exotiskt?
Paté är också äckligt.
Laga mat är jobbigt! Jag lagar väldigt sällan mat. Kör på enklare maträtter. Brukar också köra samma mat varje vecka. Nudlar må-sön. Nästa vecka Billys, tredje veckan toast i smörgåsjörnet.
Köper dock matlådor på jobbet.
- Sparrissoppa
- Inlägg: 41
- Anslöt: 2017-05-08
- Ort: Värmland
Vad äter du absolut inte?
Sparrissoppa skrev:Kan man inte bara säga brytbönor dom man gjort på svenska i alla år?
Eller det låter kanske lite mer exotiskt?
Haha, jo du har helt rätt.
Det är sån där snobbig köksfranska.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vad äter du absolut inte?
KrigarSjäl skrev:Sparrissoppa skrev:Kan man inte bara säga brytbönor dom man gjort på svenska i alla år?
Eller det låter kanske lite mer exotiskt?
Haha, jo du har helt rätt.
Det är sån där snobbig köksfranska.
Som svennar inte ens kan uttala ordentligt.
Tenderar att bli mer tyskt uttal än franskt många gånger.
OnT: Brytbönor och patéer är gott faktiskt.
Men inte veganpatéer, har testat, urk!
Riktig paté på gris eller vilt är det bästa.
Fattar inte vad folk har emot viltkött, är ju det bästa köttet, djuren skjuts och dör på fläcken utan att plågas många timmar i lastbilar vid transport eller i slakterierna före dödandet.
Tror det är det som gör att det smakar godare.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Återgå till Att leva som Aspergare