Vit mat, varm mat, kall mat
78 inlägg
• Sida 3 av 4 • 1, 2, 3, 4
Vit mat, varm mat, kall mat
Jag är totalt ovan vid kött just nu så det tar emot att äta kött. Så hellre en soppa utan mycket kött i för mig. Bara potatis och purjolökssoppa kan vara väldigt god, men det är kycklingbuljong i den.
Vit mat, varm mat, kall mat
Potatissoppa! Framför allt nu när det finns stora fina King Edward i butikerna.
(Håller dock med om att gulaschsoppa är svåröverträffat. Mycket paprika också, tack.)
Edit - Kiddie hann före... fast jag kör med grönsaksbuljong i potatissoppan.
(Håller dock med om att gulaschsoppa är svåröverträffat. Mycket paprika också, tack.)
Edit - Kiddie hann före... fast jag kör med grönsaksbuljong i potatissoppan.
Vit mat, varm mat, kall mat
Bulgarisk linssoppa tycker jag är en perfekt vegetarisk höst- och vintersoppa. Mustigt och mättande.
Vit mat, varm mat, kall mat
Bara det är mycket cayennepeppar, salt och tabasco i soppan så lär den bli god. Det är bättre än spik.
Vit mat, varm mat, kall mat
kiddie skrev:Vad gör den särskilt bulgarisk?
Ingen aning, men den heter så i Vår kokbok. Innehåller bland annat röda linser, krossade tomater, paprikapulver och gul lök.
Vit mat, varm mat, kall mat
Potatis- och löksoppa kan vare helt ok, om jag får göra den på mitt vis.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vit mat, varm mat, kall mat
Är ganska lik Krigarn när det gäller mat.
Fast jag älskar vitlök.
Sallad däremot går bort direkt, liksom en del andra grönsaker.
Gillar de flesta sopporna som räknats upp ovan, men tycker inte heller jag blir mätt på helt vegetarisk soppa.
Då får man göra som ryssarna, steka på lite kött vid sidan av, högrev eller sidfläsk är det bästa men även kyckling eller fisk funkar fint.
Fast jag älskar vitlök.
Sallad däremot går bort direkt, liksom en del andra grönsaker.
Gillar de flesta sopporna som räknats upp ovan, men tycker inte heller jag blir mätt på helt vegetarisk soppa.
Då får man göra som ryssarna, steka på lite kött vid sidan av, högrev eller sidfläsk är det bästa men även kyckling eller fisk funkar fint.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vit mat, varm mat, kall mat
Jag äter all sorts mat förutom några grönsaker som jag inte tycker om.
Chokladglass går också bort.
Chokladglass går också bort.
Vit mat, varm mat, kall mat
Chokladglass är gott men ogillar stracciatella, ni vet så där fadd smakande choladglass med riven choklad i. Tycker inte alls det går ihop sig.
Färsk gurka tycker jag stinker sanitär olägenhet.
Däremot är smaken helt OK.
Färsk gurka tycker jag stinker sanitär olägenhet.
Däremot är smaken helt OK.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vit mat, varm mat, kall mat
Vatten smaksatt med färsk gurka är gott. Däremot är smakkvaliteten på gurka rätt ojämn numera. Ibland kan man få en gurka som smakar beskt och jävligt.
Vit mat, varm mat, kall mat
kiddie skrev:Bara maten inte är blå är det OK. Man färgade mat blå och bad folk äta och ingen ville det. Såg en bild på den blå maten och mådde lite illa.
Den enda blå mat jag kan komma på är blåbär och björnbär (och björnbär är dessutom oftast lila eller svarta). Jag har ingenting emot vare sig blåbär eller björnbär.
Vit mat, varm mat, kall mat
Blå Kongo är en av de bästa potatissorterna.
Fast de tenderar ofta att vara lila snarare än blå.
Dessutom en djävligt känslig potatissort så man ser den därför sällan i butik.
Apropå temperaturen på maten så gillar jag både varm och kall mat.
Varm mat som blivit pissljummen är däremot ofta rätt äckligt.
Minns en gång när jag tog ett lågprisflyg och beställde strips, de var pissljumna och dessutom mjuka!!
Strips ska vara hårda och knastriga, undantaget "bonnastrips" (de med skal på) eller äkta pommes frites (de tjocka, räfflade) som kan vara något mjukare.
Fast de tenderar ofta att vara lila snarare än blå.
Dessutom en djävligt känslig potatissort så man ser den därför sällan i butik.
Apropå temperaturen på maten så gillar jag både varm och kall mat.
Varm mat som blivit pissljummen är däremot ofta rätt äckligt.
Minns en gång när jag tog ett lågprisflyg och beställde strips, de var pissljumna och dessutom mjuka!!
Strips ska vara hårda och knastriga, undantaget "bonnastrips" (de med skal på) eller äkta pommes frites (de tjocka, räfflade) som kan vara något mjukare.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vit mat, varm mat, kall mat
Sen pasta, där är jag också tvärnoga med att det ska vara på mitt vis.
Aldrig någonsin makaroner.
Någon bättre pastasort, gärna i skruvform.
Al dente. Utan tuggmotstånd blir det oaptitligt.
Olivolja av bättre sort.
Ett måste - olivoljan lyfter verkligen pastan.
Mycket salt i vattnet när jag kokar, ibland hackar jag ner en chilifrukt också.
Eller låter en tomat följa med, tomat blir godare vid uppvärmning och även nyttigare enligt rön jag läst.
På med grovmalen svartpeppar - men aldrig någonsin ketchup.
Färsk basilika blir pricken över i.
Aldrig någonsin makaroner.
Någon bättre pastasort, gärna i skruvform.
Al dente. Utan tuggmotstånd blir det oaptitligt.
Olivolja av bättre sort.
Ett måste - olivoljan lyfter verkligen pastan.
Mycket salt i vattnet när jag kokar, ibland hackar jag ner en chilifrukt också.
Eller låter en tomat följa med, tomat blir godare vid uppvärmning och även nyttigare enligt rön jag läst.
På med grovmalen svartpeppar - men aldrig någonsin ketchup.
Färsk basilika blir pricken över i.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vit mat, varm mat, kall mat
Medhåll på det där med pastan. Istället för ketchup kör jag med Heinz chilisås, den har en liknande söt-men-vinäger-sur smak och har dessutom en mycket svag hetta som kan vara trevlig. Såsom varande fattig är det ibland att måltider enbart består av pasta, då kan det vara bra med lite ketchup eller nåt för att ge lite färg och smak. Jag föredrar pasta från Barilla när det gäller torr pasta, färsk pasta äter jag så sällan att jag inte har några direkta preferenser.
Vit mat, varm mat, kall mat
Strozzapreti från Zeta Casa Di Luca är en ny favorit.
Alla former av ketchup och tomatsåser går bort...hellre en kokt tomat bredvid.
Ska kolla efter någon bättre parmesan också...i bit naturligtvis.
Alla former av ketchup och tomatsåser går bort...hellre en kokt tomat bredvid.
Ska kolla efter någon bättre parmesan också...i bit naturligtvis.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vit mat, varm mat, kall mat
Hatar också tomatsås och ketchup, undantag är sparsamt med kryddad tomatsås på pizza.
Ska testa det där med svartpeppar och olivolja i pastan, lät riktigt gott.
Ska testa det där med svartpeppar och olivolja i pastan, lät riktigt gott.
- Kostymhippie
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2573
- Anslöt: 2011-10-12
Vit mat, varm mat, kall mat
Gör så!
Mitt tips är nymald svartpeppar och en olivolja av bättre sort.
Mitt tips är nymald svartpeppar och en olivolja av bättre sort.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Vit mat, varm mat, kall mat
Är mycket nöjd om jag orkar laga några portioner en gång i veckan. Äter det mesta och har ingen energi över för att vara kräsen. Mindre nyttig mat går att göra bättre genom att minska portionsstorleken och fylla på med t ex grönsaker.
Vit mat, varm mat, kall mat
Pommes frites med rivna morötter?Flinta skrev:Mindre nyttig mat går att göra bättre genom att minska portionsstorleken och fylla på med t ex grönsaker.
Återgå till Att leva som Aspergare