Döma person efter kylskåpet
114 inlägg
• Sida 2 av 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Döma person efter kylskåpet
Surkatt skrev:
Jag skulle gissa på familj och barn på Surkatt, ser ut att vara många dubbletter och bara själva storleken på grytan med antagna rester tyder på att det är mer än en person som ätit.
Spoiler: visa
Döma person efter kylskåpet
Huggorm skrev:Klarar du att använda allting innan det blir gammalt? Om jag hade så där mycket olika skulle en del grejer bara användas en gång, sedan bli stående till det blev dåligt
Ja, jag var mycket hos min farmor när jag var yngre och hon lärde mig det mesta som finns att veta om att ta hand om gammal mat. Jag slänger i princip inte något.
Döma person efter kylskåpet
Puzzle skrev:Surkatt skrev:
Jag skulle gissa på familj och barn på Surkatt, ser ut att vara många dubbletter och bara själva storleken på grytan med antagna rester tyder på att det är mer än en person som ätit.Spoiler: visa
Det är rätt
Döma person efter kylskåpet
Tantaly skrev:Huggorm skrev:Jag har lite ledig plats i mitt kylskåp
Haha en sann aspergare där. Sådär ser ungefär mitt skåp ut också. Man handlar lite grann det som behövs men i det stora hela är det tomt
Tyder snarare på att en ungkarl lever där.
Döma person efter kylskåpet
Surkatt skrev:Huggorm skrev:Klarar du att använda allting innan det blir gammalt? Om jag hade så där mycket olika skulle en del grejer bara användas en gång, sedan bli stående till det blev dåligt
Ja, jag var mycket hos min farmor när jag var yngre och hon lärde mig det mesta som finns att veta om att ta hand om gammal mat. Jag slänger i princip inte något.
Det är något speciellt med gamla människor och hamstra mat, utan minna föräldrar är gamla födda i Österrike strax innan andra världskriget, så dom har upplevt tider när det var ont om mat och ransonerat.
Döma person efter kylskåpet
slackern skrev:Surkatt skrev:
Ordning och reda kyckling på fredag.
Ja, visst är det fint?
Var sak har sin hylla, men kycklingen lämnar jag hos sin mamma
Döma person efter kylskåpet
Surkatt skrev:slackern skrev:Surkatt skrev:
Ordning och reda kyckling på fredag.
Ja, visst är det fint?
Var sak har sin hylla, men kycklingen lämnar jag hos sin mamma
Ja det var jättefint och välorganiserat, har själv barn så har även mycket mat hemma men kylskåpet är mer eller mindre kaos ändå.
Döma person efter kylskåpet
slackern skrev:Surkatt skrev:Huggorm skrev:Klarar du att använda allting innan det blir gammalt? Om jag hade så där mycket olika skulle en del grejer bara användas en gång, sedan bli stående till det blev dåligt
Ja, jag var mycket hos min farmor när jag var yngre och hon lärde mig det mesta som finns att veta om att ta hand om gammal mat. Jag slänger i princip inte något.
Det är något speciellt med gamla människor och hamstra mat, utan minna föräldrar är gamla födda i Österrike strax innan andra världskriget, så dom har upplevt tider när det var ont om mat och ransonerat.
Ja, men jag gillar tanken kring att inte slänga mat. Det krävs ju väldigt mycket kreativitet. Tänk vad mycket kunskap som gått förlorad för att vi har råd att köpa oss en färdig lösning. Förr kunde ju folk göra egen buljong, baka bröd och göra kåldolmar. Visst kan väl en del det nu också, men mycket kunskap verkar ju försvinna.
Döma person efter kylskåpet
Surkatt skrev:slackern skrev:Surkatt skrev:
Ja, jag var mycket hos min farmor när jag var yngre och hon lärde mig det mesta som finns att veta om att ta hand om gammal mat. Jag slänger i princip inte något.
Det är något speciellt med gamla människor och hamstra mat, utan minna föräldrar är gamla födda i Österrike strax innan andra världskriget, så dom har upplevt tider när det var ont om mat och ransonerat.
Ja, men jag gillar tanken kring att inte slänga mat. Det krävs ju väldigt mycket kreativitet. Tänk vad mycket kunskap som gått förlorad för att vi har råd att köpa oss en färdig lösning. Förr kunde ju folk göra egen buljong, baka bröd och göra kåldolmar. Visst kan väl en del det nu också, men mycket kunskap verkar ju försvinna.
Det har du alldeles rätt i, men det har nog med att göra att vi inte har tid i dagens samhälle, eller förr var kvinnorna oftare hemmafruar och innan det så var alla mer eller mindre självförsörjande, dom hade en jordkällare på torpet där dom förvarande maten dom hade syltat in och syrat för att den skulle hålla. Men hemlagad fond smakar så mycket bättre än den man köper, min bror är kock och brukar koka fond på kräftskal och så efter kräftskivor.
Döma person efter kylskåpet
slackern skrev:Ordning och reda kyckling på fredag.
Ordnung!
Surkatt skrev:Förr kunde ju folk göra egen buljong, baka bröd och göra kåldolmar.
Tiden är en faktor. Ekonomi en annan. Folk har ekonomi men inte tid.
Något att kolla på matbandet är annars:
Halvfabrikat vs råvaror.
Konserverat vs färskt.
Prispressat halvfabrikat vs dyra råvaror som faktiskt kostar mindre än det prispressade och oftast syntetiska.
Diversitet i utbud. Fem bröd eller annanas, salladshuvud och nötter.
osv..
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Döma person efter kylskåpet
elle skrev:alixha skrev:
En person som har en katt . Inga barn .
Det är nu Alixha säger: "Näe, jag har bara inte råd med riktigt mat så jag äter whiskas..."
Döma person efter kylskåpet
Om produkten inte står i kyl i affären behöver den (oöppnad) inte göra det hemma heller.
Döma person efter kylskåpet
Moggy skrev:
En person som gillar snabbmat . Och äter hälsoprodukter . Bor utan barn.
Döma person efter kylskåpet
Tomaterna? Tänkte också på det.Zirre skrev:Om produkten inte står i kyl i affären behöver den (oöppnad) inte göra det hemma heller.
Döma person efter kylskåpet
Men med så mycket plats i kylskåpet kan de krossade tomaterna gott stå där.
Det är f ö många varor som inte står i kylboxar i affären som jag ändå lägger i kylen. Bröd, frukt och grönsaker som färska tomater. Vad som saknas är ett skafferi med ventilation.
Det är f ö många varor som inte står i kylboxar i affären som jag ändå lägger i kylen. Bröd, frukt och grönsaker som färska tomater. Vad som saknas är ett skafferi med ventilation.
Döma person efter kylskåpet
Alien skrev:Det är f ö många varor som inte står i kylboxar i affären som jag ändå lägger i kylen. Bröd,
http://www.brodinstitutet.se/fragor-och-svar/ skrev:Ska bröd förvaras i kylen?
Nej, brödet blir torrt och möglar fortare om det förvaras i kylen.
Döma person efter kylskåpet
Brödinstitutet skrev:Nej, brödet blir torrt och möglar fortare om det förvaras i kylen.
Påstår att de har fel
Tycker brödet behåller sin mjukhet och smak bättre i kylen.
- plåtmonster
- Inlägg: 15480
- Anslöt: 2010-03-23
- Ort: Nära havet
Döma person efter kylskåpet
Frysen är bra för bröd. Sedan tar man fram det och tinar i mikron, det blir som nybakat. Eller stoppa rakt i brödrosten, det blir bättre än att rosta rumstempererat bröd.
Döma person efter kylskåpet
Huggorm skrev:Frysen är bra för bröd. Sedan tar man fram det och tinar i mikron, det blir som nybakat. Eller stoppa rakt i brödrosten, det blir bättre än att rosta rumstempererat bröd.
Nej blir ju blött och saggigt.