Väldigt förenklad matlagning
Väldigt förenklad matlagning
Pasta med bacon och ädelost-sås.
Koka pasta.
Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).
Stek bacon tills den får lite färg.
Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.
Servera såsen över pastan.
Koka pasta.
Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).
Stek bacon tills den får lite färg.
Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.
Servera såsen över pastan.
Väldigt förenklad matlagning
adddd skrev:Pasta med bacon och ädelost-sås.
Koka pasta.
Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).
Stek bacon tills den får lite färg.
Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.
Servera såsen över pastan.
Koka pasta.
Stek bacon.
Lägg upp på tallrik.
Ät.
Ännu enklare.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Re: Sv: Väldigt förenklad matlagning
KrigarSjäl skrev:adddd skrev:Pasta med bacon och ädelost-sås.
Koka pasta.
Skär bacon i små strimlor eller lagom stora bitar (den ska i sås).
Stek bacon tills den får lite färg.
Lägg i en bit ädelost av valfri storlek i samma stekpanna och låt den smälta till sås. Börja med en liten bit ost om du är osäker, och lägg i mer om det behövs. Rör om.
Servera såsen över pastan.
Koka pasta.
Stek bacon.
Lägg upp på tallrik.
Ät.
Ännu enklare.
Min son skulle gilla det där. Men personligen skulle jag tycka att det smakade lite torftigt.
Annars är inte carbonara särskilt svårt att tillaga.
Väldigt förenklad matlagning
Det låter inte så nyttigt att hälla i sig en mixer.Vildsvin skrev:Mixer - bara att hälla i sig.
Väldigt förenklad matlagning
För många steg och det blir knappast flytande (om man häller av pastavattnet, om man inte gör det blir det nog väldigt oaptitligt).Flawed skrev:Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
Väldigt förenklad matlagning
Rör ihop pesto, kräm fräsch och tonfisk i stekpanna på svag värme. Ät med pasta. Lite matigare än bara pesto å pasta.
Väldigt förenklad matlagning
Miche skrev:För många steg och det blir knappast flytande (om man häller av pastavattnet, om man inte gör det blir det nog väldigt oaptitligt).Flawed skrev:Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
Man kan kanske tänka sig att det blir en slags puree som man kan äta med sked och då kanske man inte behöver maten svalna av.
Väldigt förenklad matlagning
Ja eller så kan man.. hör och häpna: skippa mixern och använda kniv och gaffel att äta med.Flawed skrev:Miche skrev:För många steg och det blir knappast flytande (om man häller av pastavattnet, om man inte gör det blir det nog väldigt oaptitligt).Flawed skrev:Koka pasta och bacon,låt svalna,kör i en mixer,drick.
Man kan kanske tänka sig att det blir en slags puree som man kan äta med sked och då kanske man inte behöver maten svalna av.
Väldigt förenklad matlagning
Tillagad mat är överskattad. Njut av råvarorna!
Alternativt kör allt i en stavmixer och njut av röran!
Alternativt kör allt i en stavmixer och njut av röran!
Väldigt förenklad matlagning
antonius skrev:köp en burk ravioli, öppna burken, ät.
Ja, nu börjar det bli tips på rätt nivå här!
Det som också är bra med konserver som tex ravioli och olika soppor är att man kan hälla dem i en burk med lock och köra ett par minuter i micron. Sedan äter man såklart ur den burken (för vi vill ju inte ha mer disk i onödan). Då får man iaf något som är varmt och mer som riktig mat sådana dagar när det annars inte hade blivit något alls.
Ett annat tips på matlagning i samma kategori är sådana där nudlar som är 1 portion i plastförpackningar. Kostar bara några kronor. Finns med olika smaksättning för att få en varierad kost!
Även här gäller det att förenkla. Kastrull är överkurs! Man krossar nudlarna lite genom att trycka sönder dem utan att öppna paketet, sedan häller man innehållet i en liten skål/djup tallrik och strör på kryddblandningen. Vatten kokas upp i vattenkokare och hälls över (ta lite extra vatten eftersom "suger upp" en hel del). Rör runt lite så kryddorna blandas ut jämnt. Låt stå någon minut så är nudlarna färdigkokta. Tidsåtgång från det att du öppnat skafferiet till att middagen serverats är ett par minuter.
Finns även ett lite dyrare gourmetalternativ där nudlarna säljs i en plastburk som du direkt häller vattnet i och sedan äter ur och slänger, ännu mindre disk...
Väldigt förenklad matlagning
Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.
Väldigt förenklad matlagning
Miche skrev:Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.
Går säkert att piffa till med lite frysta wookgrönsaker och någon färdig sås.
Väldigt förenklad matlagning
Självklart men då är det inte längre väldigt förenklad matlagning...slackern skrev:Miche skrev:Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.
Går säkert att piffa till med lite frysta wookgrönsaker och någon färdig sås.
Väldigt förenklad matlagning
Tonfisk och nudlar är annars en klassiker.
- kvicksilver
- Inlägg: 1473
- Anslöt: 2011-02-19
Väldigt förenklad matlagning
Miche skrev:Självklart men då är det inte längre väldigt förenklad matlagning...slackern skrev:Miche skrev:Nudlar är tyvärr riktig skitmat, enkelt men helt värdelöst att leva på.
Går säkert att piffa till med lite frysta wookgrönsaker och någon färdig sås.
Det har du i och för sig delvis rätt i. Personligen tycker jag inte att det är särskilt svårt att klippa upp en påse wokgrönsaker och blanda ner det i en wokpanna tillsammans med kokta nudlar. OK det blir helt klart merarbete med mer disk och så. Men ibland kan lite merarbete vara värt att piffa till måltiden.
Väldigt förenklad matlagning
kvicksilver skrev:Tonfisk och nudlar är annars en klassiker.
Kan man tänka sig att sweetchilisås passar till?
Väldigt förenklad matlagning
AlterEgo skrev:antonius skrev:köp en burk ravioli, öppna burken, ät.
Ja, nu börjar det bli tips på rätt nivå här!
Det som också är bra med konserver som tex ravioli och olika soppor är att man kan hälla dem i en burk med lock och köra ett par minuter i micron. Sedan äter man såklart ur den burken (för vi vill ju inte ha mer disk i onödan). Då får man iaf något som är varmt och mer som riktig mat sådana dagar när det annars inte hade blivit något alls.
Ett annat tips på matlagning i samma kategori är sådana där nudlar som är 1 portion i plastförpackningar. Kostar bara några kronor. Finns med olika smaksättning för att få en varierad kost!
Även här gäller det att förenkla. Kastrull är överkurs! Man krossar nudlarna lite genom att trycka sönder dem utan att öppna paketet, sedan häller man innehållet i en liten skål/djup tallrik och strör på kryddblandningen. Vatten kokas upp i vattenkokare och hälls över (ta lite extra vatten eftersom "suger upp" en hel del). Rör runt lite så kryddorna blandas ut jämnt. Låt stå någon minut så är nudlarna färdigkokta. Tidsåtgång från det att du öppnat skafferiet till att middagen serverats är ett par minuter.
Finns även ett lite dyrare gourmetalternativ där nudlarna säljs i en plastburk som du direkt häller vattnet i och sedan äter ur och slänger, ännu mindre disk...
Om man som jag bor på landet och handlat burken på Statoil och har en bit hem kan man ha lite ståltråd med sig och sätta fast burken mot avgasröret på mopeden, stanna efter halva vägen vrida burken ett halvt varv, sen är den varm och ätvänlig temperatur när man kommer hem, hepp...
Väldigt förenklad matlagning
Fyll en tallrik med ruccola, stek färdigskivad halloumiost, lägg den på salladen och ät.
Det äter jag denna vecka, bra proteinhalt i osten, man blir gött mätt. Tar några minuter att steka osten.
Det äter jag denna vecka, bra proteinhalt i osten, man blir gött mätt. Tar några minuter att steka osten.
- sugrövmanövern
- Inlägg: 11110
- Anslöt: 2007-01-12
- Ort: Marianergraven