Kockens bästa tips
14 inlägg
• Sida 1 av 1
Kockens bästa tips
Smarta tips för matlagning, tex hur man bäst hackar mandel, slipper få klumpar i smeten osv.
Kom ihåg: Alla frågor får ställas flera gånger!
Kom ihåg: Alla frågor får ställas flera gånger!
Kockens bästa tips
För att lätt få bort skalet på vitlöksklyftan, lägg den på bortdet ich sen sidan på kniven på och tryck till.
Kockens bästa tips
kiddie skrev:OK hur skivar man morötter utan att skjuta morotsprojektiler över hela köket?
Man skivar utefter sin finmotoriska förmåga? Jag gör det i varje fall fort går det inte.
Kockens bästa tips
Jag har bra finmotorik. Bara jobbigt om man måste hålla i hela moroten även den del man skär bort. Kanske finns ett bättre sätt.
Kockens bästa tips
För att med lätthet kunna skära tunna skivor av vitlök kan man använda ett rakblad.
Kockens bästa tips
Med en vass kniv slipper man gråta när man hackar lök. Riktigt vass alltså, inte Svenssonslappvass. Om löken inte trycks ihop innan den blir skuren i sprutar inga tåralstrande grejer ur den.
- sugrövmanövern
- Inlägg: 11110
- Anslöt: 2007-01-12
- Ort: Marianergraven
Kockens bästa tips
adddd skrev:För att med lätthet kunna skära tunna skivor av vitlök kan man använda ett rakblad.
-Scen ur Maffiabröder. De lagar sitt italienska käk inne på kåken.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Kockens bästa tips
Sån skärpa har jag inte lyckats uppnå i min bästa kniv, ska prova att vässa den extra nästa gång jag ska hacka lök.sugrövmanövern skrev:Med en vass kniv slipper man gråta när man hackar lök.
Annars brukar jag ställa mig vid vasken, lägger skärbrädan tvärs över och hackar löken under rinnande kallt vatten, det blir helt tårfritt då.
Kockens bästa tips
Det ska vara en tunn kniv, med blad som kan svikta lite, och det ska gå lika lätt att skära lök som att skära i kylskåpstempererat smör ungefär. Min lökskärarkniv är ingen fräsig kockkniv, men den är vass som fan, vässar den ofta. Skär allt med den.Miche skrev:Sån skärpa har jag inte lyckats uppnå i min bästa kniv, ska prova att vässa den extra nästa gång jag ska hacka lök.sugrövmanövern skrev:Med en vass kniv slipper man gråta när man hackar lök.
Annars brukar jag ställa mig vid vasken, lägger skärbrädan tvärs över och hackar löken under rinnande kallt vatten, det blir helt tårfritt då.
- sugrövmanövern
- Inlägg: 11110
- Anslöt: 2007-01-12
- Ort: Marianergraven
Kockens bästa tips
Miche skrev:Sån skärpa har jag inte lyckats uppnå i min bästa kniv, ska prova att vässa den extra nästa gång jag ska hacka lök.sugrövmanövern skrev:Med en vass kniv slipper man gråta när man hackar lök.
Annars brukar jag ställa mig vid vasken, lägger skärbrädan tvärs över och hackar löken under rinnande kallt vatten, det blir helt tårfritt då.
Du vet väl att du kan lämna in kniven på slipning? Det brukar krogar göra efter ett tag. Även fast dom har brynen för att slipa knivarna med vilket dom gör ofta.
Kockens bästa tips
Om man lagar något som får en grå och tråkig färg (sås t.ex.), kan man ha i lite gurkmeja. Det smakar nästan ingenting, men ger en fin gul färg.
Eftersom det inte smakar mycket, kan man ha det i nästan vad som helst utan att behöva oroa sig. Även efterrätter, marmelader och liknande.
Eftersom det inte smakar mycket, kan man ha det i nästan vad som helst utan att behöva oroa sig. Även efterrätter, marmelader och liknande.
Kockens bästa tips
Använder du inte mjölk men får gäster vid oanade tillfällen som vill ha mjölk i kaffe eller te, köp lite mjölk och frys i istärningspåsar eller liknande. Då kan du lätt ta fram rätt mängd till dina gäster.
Kockens bästa tips
Ska du göra Flygande Jakob ha då gärna i italiensk salladskrydda.
Det tillför verkligen en extra dimension av smak. Rekommenderas varmt.
Det tillför verkligen en extra dimension av smak. Rekommenderas varmt.
- snuggelhund
- Inlägg: 3257
- Anslöt: 2010-07-16
- Ort: Eslövs kommun
Återgå till Intressanta intressen