Pastafavoriter
39 inlägg
• Sida 2 av 2 • 1, 2
Pastafavoriter
@ KrigarSjäl, det var ett ypperligt svar
. Man är ju lite skeptisk mot willys egna grejer.
![Mycket glad :D](http://www.aspergerforum.se/images/smilies/icon_biggrin.gif)
Re: Sv: Pastafavoriter
katta222 skrev:Är inte det willys egna märke? Är det verkligen bra pasta?KrigarSjäl skrev:Fussili fullkorn, fabrikat Garant.
Garant är axfoods egna märke och axfood äger bla willys, hemköp och några andra. Märket garant är verkligen ett bra märke. Rekommenderar.
Pastafavoriter
Zirre skrev:katta222 skrev:Är inte det willys egna märke? Är det verkligen bra pasta?KrigarSjäl skrev:Fussili fullkorn, fabrikat Garant.
Garant är axfoods egna märke och axfood äger bla willys, hemköp och några andra. Märket garant är verkligen ett bra märke. Rekommenderar.
Jag hade för mej att Garant var billigt skitmärke. Som Blåvitt var en gång i tiden.
Pastafavoriter
Zirre skrev:Det finns mängder med goda pastarätter. Vilken är din favorit?
Spenat och vitlöksröra (eventuellt liiiiite olivolja med) tillsammans med morots"pasta" (de flesta glutenfria färdigpastan smakar papper) funkar gott.
Venne vad rätten kallas nu igen.
- dasunbedingte
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 2690
- Anslöt: 2012-07-23
- Ort: Kibbutz.
Pastafavoriter
Miche skrev:Spagetti Carbonara är väldigt gott om den är rätt gjord.
Med Prosciutto och olivolja istället för bacon och grädde?
Pastafavoriter
Min matlagningsfilosofi.
Låt råvaran tala för sig själv.
Laga så nära råvaran som möjligt.
Ät hela kräftor istället för kräftstjärtar i burk, som legat i spad lika trist som söndagar.
Räkor ska ha skalet kvar.
Rödbetor skall kokas med rötter, blast och allt och inte köpas legymskivade på burk.
Köp tomater på kvist.
Var inte rädd för råbiff med tillbehör.
Om du steker nötkött ska du steka blodigt. Ingen vill ha genomstekt skosula.
Undvik burkchampinjoner och köp färska istället.
Gör inte stuvning av kantareller utan solitärstek med smör och servera med salt och en liten aning peppar.
Undvik creme fraiche och grädde.
Undvik bearnaise hollandaise remoulad.
Undvik pajer.
Undvik ketchup och snabbmakaroner - denna industrimat!
Köp en bättre olivolja. Tänk organiskt. Krångla inte till det.
Köp inte djupfryst persilja.
Köp basilika i kruka.
Om du steker eller grillar fisk, låt huvudet sitta kvar. Det är inte bara snyggare, man ska se vad man äter.
Undvik vitt mjöl och socker.
Köp inte Billy's panpizzor. Vad som helst är bättre än det. Ta två morötter och ett kokt ägg istället.
Ät rotsaker som selleri, rovor, svartrötter med mera.
Köp hellre en bit parmesanost över disk än färdigriven i liten plastburk.
Undvik allt som heter vitlök - denna avgrundsplanta!
Låt råvaran tala för sig själv.
Laga så nära råvaran som möjligt.
Ät hela kräftor istället för kräftstjärtar i burk, som legat i spad lika trist som söndagar.
Räkor ska ha skalet kvar.
Rödbetor skall kokas med rötter, blast och allt och inte köpas legymskivade på burk.
Köp tomater på kvist.
Var inte rädd för råbiff med tillbehör.
Om du steker nötkött ska du steka blodigt. Ingen vill ha genomstekt skosula.
Undvik burkchampinjoner och köp färska istället.
Gör inte stuvning av kantareller utan solitärstek med smör och servera med salt och en liten aning peppar.
Undvik creme fraiche och grädde.
Undvik bearnaise hollandaise remoulad.
Undvik pajer.
Undvik ketchup och snabbmakaroner - denna industrimat!
Köp en bättre olivolja. Tänk organiskt. Krångla inte till det.
Köp inte djupfryst persilja.
Köp basilika i kruka.
Om du steker eller grillar fisk, låt huvudet sitta kvar. Det är inte bara snyggare, man ska se vad man äter.
Undvik vitt mjöl och socker.
Köp inte Billy's panpizzor. Vad som helst är bättre än det. Ta två morötter och ett kokt ägg istället.
Ät rotsaker som selleri, rovor, svartrötter med mera.
Köp hellre en bit parmesanost över disk än färdigriven i liten plastburk.
Undvik allt som heter vitlök - denna avgrundsplanta!
Senast redigerad av KrigarSjäl 2013-08-14 20:00:44, redigerad totalt 1 gång.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Pastafavoriter
katta222 skrev:@ KrigarSjäl, det var ett ypperligt svar. Man är ju lite skeptisk mot willys egna grejer.
Det är nog en sund skepsis, men den här pastasorten tycker jag är bra mycket bättre än fussili från annat, mer etablerat märke. Sist jag åt det blev det sönderkokt och ansvällt på nolltid.
Pasta skall vara al dente.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Pastafavoriter
KrigarSjäl skrev:Undvik allt som heter vitlök - denna avgrundsplanta!
Med vitlök kan man göra många rätter väldigt goda!
Det är väl tur att alla inte tycker om samma sak (då skulle matkulturen inte utvecklats som den gjort)!
Re: Sv: Pastafavoriter
låter gottdasunbedingte skrev:Zirre skrev:Det finns mängder med goda pastarätter. Vilken är din favorit?
Spenat och vitlöksröra (eventuellt liiiiite olivolja med) tillsammans med morots"pasta" (de flesta glutenfria färdigpastan smakar papper) funkar gott.
Venne vad rätten kallas nu igen.
Pastafavoriter
Miche skrev:KrigarSjäl skrev:Undvik allt som heter vitlök - denna avgrundsplanta!
Med vitlök kan man göra många rätter väldigt goda!
Det är väl tur att alla inte tycker om samma sak (då skulle matkulturen inte utvecklats som den gjort)!
Ja, min matfilosofi är väldigt bra även för andra vitlökshatare.
I mitt sällskap riskerar de inte att drabbas av denna obeskrivliga stank.
- KrigarSjäl
- Frivilligt inaktiverad
- Inlägg: 33157
- Anslöt: 2006-08-10
Pastafavoriter
Jag har hört att Krigis har väldigt spetsiga hörntänder, och det på ngt sätt hör ihop med hans aversion mot vitlök och gillande av råbiff. Men det kan ju vara ondsinta rykten... Men tycker han verkar lite gammaldax som tagen ur en film, så jag tror nog att han är ett par hundra år gammal men måste utge sig för att vara den ålder han ser ut att vara för att undvika förföljelse. ![Bild](http://www.universalmonsterarmy.com/forum/Smileys/default/dracula.gif)
Vad gäller butikens eget märke måste man testa. Det kan vara helt OK och då kastar man pengar i sjön om man väljer dyrare. Eller oxo så gillar man inte butiksmärket men då har man ju testat. Noteras ska, att somliga butiksmärken är identiska med ett ännu billigare märke, men förpackningen är annorlunda.
Nu kanske värmen är förbi men för de som inte klarar äta varm mat när det är varmt ute och nästan svimmar av för att de inte ätit, kan pastasallad vara ett bra alternativ. Då får man i sig "allt" utan att man upplever obehag som varm mat skapar ibland.
Tomat, gurka och oliver brukar jag ha i. Sedan är det lite olika vad som oxo är i.
![Bild](http://www.universalmonsterarmy.com/forum/Smileys/default/dracula.gif)
Vad gäller butikens eget märke måste man testa. Det kan vara helt OK och då kastar man pengar i sjön om man väljer dyrare. Eller oxo så gillar man inte butiksmärket men då har man ju testat. Noteras ska, att somliga butiksmärken är identiska med ett ännu billigare märke, men förpackningen är annorlunda.
Nu kanske värmen är förbi men för de som inte klarar äta varm mat när det är varmt ute och nästan svimmar av för att de inte ätit, kan pastasallad vara ett bra alternativ. Då får man i sig "allt" utan att man upplever obehag som varm mat skapar ibland.
Tomat, gurka och oliver brukar jag ha i. Sedan är det lite olika vad som oxo är i.