Är jag ensam om att vara supertrött m panikångest?

Här postar du övriga inlägg relaterade till Asperger.

 Moderatorer: Alien, atoms

Är jag ensam om att vara supertrött m panikångest?

Inläggav Tulltan » 2011-02-26 17:27:23

Är jag ensam med att vara övertrött med panikångest dygnet runt?

Jag har drabbats av onaturlig trötthet med en fruktansvärd panikångest i form av tunnelseende,svettningar som om jag sprungit 3 km-det rinner av mig,jobbiga hjärtklappningar m.m.

Jag har inte gjort något ovanligt,tvärtom.
Tulltan
Ny medlem
 
Inlägg: 18
Anslöt: 2010-01-10
Ort: Malmö

Inläggav Laika » 2011-02-26 18:24:02

Såhär på rak arm gissar jag att tröttheten är en följd av paniken. Det måste vara väldigt ansträngande för kroppen med så mycket panik.
Laika
 
Inlägg: 649
Anslöt: 2010-05-23
Ort: Helsingborg

Inläggav Tintomara Ariadne » 2011-03-06 20:46:43

Är du påläst om paniksyndrom? Jag hade en period med mycket ångest, men läste på och insåg att det mesta av min ångest handlade om förväntansångest. Med andra ord fick jag panik för att jag var rädd att få en ny panikattack. Blotta vetskapen om detta underlättade mycket för mig. Eftersom du skrev att du inte gjort något särskilt så kanske det kan vara samma sak för dig? Om så inte är fallet kanske det är någonting i ditt liv som du inte mår bra av och som du skulle behöva identifiera. Lycka till! Panikångest är fruktansvärt.
Tintomara Ariadne
 
Inlägg: 2195
Anslöt: 2009-03-04
Ort: Östergötland

Inte ensam

Inläggav Frost » 2011-03-09 19:38:27

Håller med, för det första är du inte ensam och sen tycker jag att du ska ta och försöka läsa på om panikångest och attacker.Kanske finns det någon specialistmottagning i närheten där du finns som kan hjälpa dig på traven.Jag har själv panikångest och alla sinnen utanför ens förmåga bombarderar kroppen med så mkt,det är bara att gå på IKEA så märkaer man av skillnaden,saker som gör att panik uppstår..ljud,lukter,rörelse blir bara för mkt och man vill bara därifrån,jag har gått igenom själv så mkt om det jag vill men inte kan och orkar,det hela gäller att acceptera sig själv,att varva ner och inte jämföra sig med andra,så känner jag att man har för höga krav att vara bättre än man orkar,att tänka på något hur det ska fungera,hinna med bussen eller ett möte tar så mkt kraft dels så kanske man varit med om nåt jobbigt för dig,kanske inte för andra men som du tyckt va urjobbigt och det tar all kraft så kommer tröttheten efter,knepig process,men jag rekommenderar att du söker en specialist först som vet vad de pratar om som kanske kan förklara hur allt hänger ihop,hur man kan ändra vardagen efter.

Det är inte farligt med panikattacker men väl så innerligt jobbigt,jag känner med dig så väl.Försök t ex att vara i obekväma situationer om du får panik, om du kan så är det bra men gå därifrån för guds skull om det blir för jobbigt,det är ju trots hälsan din som är viktigast.Ha med dig musik var du än är,skriv ner på papper vad du känner t ex bara du har med dig nåt som lugnar dig om det är möjligt.Sist lycka till och panikattacker är så fruktansvärt och ännu värre när man inte vet vad det är,oj jag kan nog skriva för evigt men t ex kan du få tabletter som gör att du orkar mer,det finns stöd, kolla med kommunen eller internet http://sv.wikipedia.org/wiki/Panik%C3%A5ngest
http://www.psykologiguiden.se/www/pages ... anikangest
http://www.panikangest.com/ 8)
Frost
Ny medlem
 
Inlägg: 9
Anslöt: 2009-09-08
Ort: Solna

Inläggav Tintomara Ariadne » 2011-03-10 12:59:55

Som Frost beskriver det är det för mig också. Att bli bombarderad med intryck på IKEA eller Claes Olsson eller i en galleria kan utlösa panik hos mig för att det tar så mycket av min energi. Det gäller att inte kräva för mycket av sig själv - t.ex. inte försöka göra mer än en sådan sak samma dag. Men samtidigt är det för mig personligen viktigt att inte låta mig begränsas för mycket. I nuläget grejar jag att uträtta den typen av ärenden. Jag vet att jag kommer att må dåligt ett tag efteråt men jag jag får inte full panik eftersom jag vet att jag har möjlighet att ta det lugnt efteråt och att det varken är farligt, onormalt eller ett tecken på att jag håller på att bli "galen" (vad nu det är).
Tintomara Ariadne
 
Inlägg: 2195
Anslöt: 2009-03-04
Ort: Östergötland

Inläggav Anpaytoo » 2011-03-18 17:06:19

Trött?! :P
Jag är oxå jämt trött (dock ingen panikångest), men jag har hört från en förälder till en tjej med AS att vi tydligen inte producerar melatonin-hormonet som vi ska, vilket gör att man får insomningssvårigheter.
Detta bidrar säkert till att man drar på sig massa annat obekvämt som sämre immunförsvar och psykisk obalans.
Jag har inte kollat upp det riktigt, men det kan vara en bra början...?
Anpaytoo
Ny medlem
 
Inlägg: 9
Anslöt: 2011-03-15

Återgå till Övriga Aspergerfrågor



Logga in